Α.Μέρκελ: «Δεν θα υπάρξει κίνδυνος» – Η Γερμανία πήρε πίσω τρεις τζιχαντιστές

Α.Μέρκελ: «Δεν θα υπάρξει κίνδυνος» – Η Γερμανία πήρε πίσω τρεις τζιχαντιστές

Σε συναγερμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα, μετά τις τουρκικές απειλές περί απέλασης κρατούμενων τζιχαντιστών. Για την βούληση και την ικανότητα των γερμανικών αρχών να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος από ισλαμιστές και φερόμενους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» διαβεβαίωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη νωρίτερα στην απέλαση τριών ατόμων με γερμανική υπηκοότητα από την Τουρκία στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ισχύει για όσους ζουν στην Γερμανία. Εφόσον υπάρξει απειλή για την ασφάλεια, θα αξιοποιηθεί ο κανονικός μηχανισμός», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία συνέλαβε τον άνδρα που απέλασε η Τουρκία στην Γερμανία μαζί με την εξαμελή οικογένειά του, με την κατηγορία της συμμετοχής στο «Ισλαμικό Κράτος».

Επιπλέον, στην Φρανκφούρτη έφθασαν ακόμη δύο γυναίκες που απελάθηκαν από την Τουρκία, οι οποίες συνοδεύονταν από άνδρες της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας. Η μία συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωσή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη Δευτέρα ένας ακόμη Γερμανός, ύποπτος για συμμετοχή στο «Ισλαμικό Κράτος» έφθασε στο Βερολίνο από την Τουρκία και συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.