Ν.Βούτσιτς: «Αν ο Πούτιν ήταν πρόεδρος το 1999 δεν θα μας βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ»

Ν.Βούτσιτς: «Αν ο Πούτιν ήταν πρόεδρος το 1999 δεν θα μας βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ»

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε δημόσια μία κοινά παραδεκτή αλήθεια, ότι δηλαδή τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τη Σερβία αν στη θέση του Μπόρις Γέλτσιν ήταν ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικές και ότι η Σερβία βασίζεται στην υποστήριξη της Ρωσίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως και η Ρωσία στη σερβική υποστήριξη.

Ο Βούτσιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σότσι, μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ότι η Σερβία δεν ψήφισε καμία διεθνή πράξη ενάντια της Ρωσίας.

Είπε ότι οι άνθρωποι στη Σερβία «εκτιμούν περισσότερο τον Πούτιν από κάποιους πρώην ηγέτες της Ρωσίας».

Μάλιστα, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία «δεν θα είχε βομβαρδιστεί το 1999 εάν ο Πούτιν ήταν τότε στην εξουσία στη Ρωσία».

Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι «η αλβανική πλευρά προσπαθεί να κερδίσει την αναγνώριση χωρίς η Σερβία να πάρει τίποτε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας – Σερβίας, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αυξάνεται και πρόσθεσε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο Πούτιν ότι η Σερβία θα μπορέσει να αγοράσει πρόσθετες ποσότητες αερίου ανεξάρτητα από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σημειώνει η σερβική Beta.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.