Ο Ν.Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Μ.Πομπέο: Στην ατζέντα οι τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό

Ο Ν.Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Μ.Πομπέο: Στην ατζέντα οι τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό

Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα έχει ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, έναν χρόνο ακριβώς μετά την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο State Department στην Ουάσιγκτον. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας, τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα θέσει επίσης το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και θα ενημερώσει και για τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Αναμένεται ότι ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών θα έχει επαφές και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους ενώ επιδιώκεται συνάντηση και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι επαφές Χριστοδουλίδη πραγματοποιούνται μια εβδομάδα πριν τη τριμερή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Βερολίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε συναντήσεις στη Λευκωσία με τον Μουσταφά Ακιντζί το πρωί και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το απόγευμα. Και οι δύο συνάντησεις διήρκεσαν από μιάμιση ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις. Στόχος των επαφών είναι η προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.