ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ποιες περιοχές παίρνουν παράταση στο Κτηματολόγιο

Ποιες περιοχές παίρνουν παράταση στο Κτηματολόγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα υπάρξει ανοχή για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη φάση, αυτή της ανάρτησης (σε 3 μήνες από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συλλογή δηλώσεων).

Οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν εκπρόθεσμη δήλωση μόνο στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης ή ηλεκτρονικά, αφού θα κλείσουν τα γραφεία του Κτηματολογίου στο Γαλάτσι.

  • Οι επιλογές

Οι πολίτες που βλέπουν ότι δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας δεν πρέπει να διστάσουν.

Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε να πάρουν έναν αριθμό πρωτοκόλλου από το γραφείο κτηματογράφησης, με τον οποίο θα κλείσουν ραντεβού για κατάθεση των δικαιολογητικών λίγο καιρό αργότερα, ή να υποβάλουν τη δήλωση μόνο με τον τίτλο ιδιοκτησίας και να προσθέσουν τα δικαιολογητικά που λείπουν (λ.χ. τοπογραφικό, πιστοποιητικό μεταγραφής) αργότερα.

Αναλυτικότερα, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας για το κτηματολόγιο.

Ηδη «έκλεισε» η διαδικασία για τη Θεσσαλονίκη, την Πιερία, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Λευκάδα, όπου συνελέγη περίπου το 50% των δηλώσεων.

Επίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου έκλεισε το υπόλοιπο των Δωδεκανήσων, όπου η συλλογή δηλώσεων έφτασε το 75%.

Σταδιακά θα αρχίσουν να κλείνουν και τα «υποκαταστήματα» των υπό κτηματογράφηση περιοχών στο Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

  • Οι δηλώσεις μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με στοιχεία της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», από τις περιοχές που έληξαν τέλη Σεπτεμβρίου, σε Πρέβεζα, Αρτα και Λευκάδα συγκεντρώθηκε το 52,3% των δηλώσεων, στην Πιερία το 47,9% και στη Θεσσαλονίκη το 43,6%.

Η επόμενη περιοχή που θα «κλείσει» στις 14 Οκτωβρίου είναι η Χαλκιδική (σήμερα στο 40,5%) και, ακολούθως, στις 31 Οκτωβρίου, ένας μεγάλος αριθμός περιοχών: Δράμα – Ξάνθη (σήμερα στο 40,5%), Καβάλα – Ροδόπη (38,2%), Γρεβενά (41,2%), Ιωάννινα (38,5%), Βοιωτία – Φωκίδα (31,6%), Ευρυτανία – Φθιώτιδα (33,2%), Αιτωλοακαρνανία (38,4%), Ηλεία (37,2%), Αρκαδία (35,9%), Λασίθι (33,8%) και Ηράκλειο (33,2%).

Στις 29 Νοεμβρίου κλείνουν Καστοριά – Φλώρινα, Μαγνησία και Σποράδες, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα – Κορινθία, Σάμος, Χίο και Ικαρία. Στις περιοχές αυτές η συλλογή δηλώσεων κυμαίνεται κατά μέσον όρο σήμερα στο 24,5%. Οι τελευταίες περιοχές που θα λήξουν είναι η Αττική, τα Ιόνια και η Λέσβος – Λήμνος, οι οποίες όμως ξεκίνησαν μόλις πριν από το καλοκαίρι.

  • Παράταση

Παρατείνεται έως την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αναφέρει ο Φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο σε ανακοίνωσή του.

“Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές άρχισε την 1-7-2019 και λήγει στις 2-1-2020 για τους κατοίκους της ημεδαπής, τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
1. Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου:

Οι Καλλικρατικοί Δήμοι:

Α) Λήμνου

Β) Αγίου Ευστρατίου

Διεύθυνση αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης:

Μύρινα: Επί της Λεωφ. Παύλου Κουντουριώτη αρ. 8, στη θέση Ρωμέικος Γυαλός, εντός του οικισμού της Δημοτικής κοινότητας Μύρινας

Τηλέφωνο: 22540 22222 – Fax: 22540 22600 E-mail: [email protected]

Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134,

Τηλέφωνο: 210 300 1872

Ωράριο λειτουργίας:

Δεύτερα 8:30 με 17:30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30

και Τετάρτη 8:30 με 19:30

2. Περιφερειακή Ενότητα Μυτιλήνης:
Α) Από τον Καλλικρατικό Δήμο Μυτιλήνης οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

-ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,

-ΑΓΙΑΣΟΥ,

-ΑΓΡΑΣ,

-ΑΚΡΑΣΙΟΥ,

-ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ,

-ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ,

-ΑΝΤΙΣΣΗΣ,

-ΑΡΓΕΝΝΟΥ,

-ΑΣΩΜΑΤΟΥ,

-ΑΦΑΛΩΝΟΣ,

-ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ,

-ΒΑΤΟΥΣΣΗΣ,

-ΒΡΙΣΑΣ,

-ΕΡΕΣΟΥ,

-ΙΠΠΕΙΟΥ,

-ΚΑΛΛΟΝΗΣ,

-ΚΑΠΗΣ,

-ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ,

-ΚΛΕΙΟΥΣ,

-ΚΩΜΗΣ,

-ΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝ,

-ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ,

-ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ,

-ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ,

-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ,

-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ,

-ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ,

-ΜΗΘΥΜΝΗΣ,

-ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ,

-ΜΥΧΟΥ,

-ΝΑΠΗΣ,

-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ,

-ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ,

-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ,

-ΠΑΜΦΙΛΩΝ,

-ΠΕΛΟΠΗΣ,

-ΠΕΤΡΑΣ,

-ΠΗΓΗΣ,

-ΠΛΑΓΙΑΣ,

-ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ,

-ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ,

-ΠΤΕΡΟΥΝΤΟΣ,

-ΠΥΡΓΩΝ ΘΕΡΜΗΣ,

-ΣΙΓΡΙΟΥ,

-ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ,

-ΣΚΟΠΕΛΟΥ,

-ΣΤΑΥΡΟΥ,

-ΣΤΥΨΗΣ,

-ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ,

-ΣΥΚΟΥΝΤΟΣ,

-ΤΡΥΓΟΝΑ,

-ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ,

-ΦΙΛΙΑΣ και ΧΙΔΗΡΩΝ

Διεύθυνση Αρμοδίου Γραφείου Κτηματογράφησης :

Καλλονή : Συνοικία «Μαλτέδαινα» του οικισμού Καλλονής (έναντι Κέντρου Υγείας Καλλονής).

Τηλέφωνο: 22530 24800 – Fax: 22530 24801

E-mail: [email protected]

Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134,

Τηλέφωνο: 210 300 1872

Ωράριο λειτουργίας:

Δεύτερα 8:30 με 17:30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

και Τετάρτη 8:30 με 19:30″.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.