ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV – Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα»

Η Τουρκία δείχνει ανοχή στο θέμα αυτό ως προς τις επιχειρήσεις κατά της λαθρομετανάστευσης, όμως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να το εκμεταλλεύονται, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντά στις τοποθετήσεις των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

Υποστηρίζει ότι αρκετές συνθήκες, ανάμεσά τους εκείνη της Λωζάννης και των Παρισίων, δεσμεύουν νομικά την Ελλάδα και προβλέπουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κάνει αναφορά και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Υπενθυμίζεται ότι και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε μιλήσει πριν από περίπου 20 ημέρες για αποστρατικοποίηση των νησιών.

Τουρκικά “πυρά” κατά του ΝΑΤΟ

«Όλοι οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, συμφώνησαν ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν πρέπει να είναι ζημιογόνα για τις εθνικές πολιτικές όποιου συμμάχου στο ΝΑΤΟ», σημειώνει ο κ. Ακσόι και προσθέτει πως συμφωνήθηκε πως τα πλοία του ΝΑΤΟ που επιχειρούν στην περιοχή δεν πρέπει να επισκέπτονται τα λιμάνια, ούτε για ανεφοδιασμό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ανοχή της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, στην ανακοίνωση, κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την καλεί να εγκαταλείψει αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα, κάνει λόγο για νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας, επικαλούμενο το διεθνές δίκαιο και την ιστορία. Τέλος, σημειώνει ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με την αμοιβαία κατανόηση και τις συντονισμένες προσπάθειες της Τουρκίας και καλεί την Ελλάδα να συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.