ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Πλάνα από την έρημη Θεσσαλονίκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αίσθηση

Ένα βίντεο που δείχνει πλάνα από την έρημη Θεσσαλονίκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αίσθηση.

Η άλλοτε γεμάτη ζωή πόλη της Θεσσαλονίκης άδεια. Αυτό δείχνει το βίντεο που κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου και παρουσιάζει μια διαφορετική όψη της συμπρωτεύουσας από αυτήν που ξέρουμε.

Η Πλατεία Αριστοτέλους, η περιοχή της Βαλαωρίτου και της Αγίας Σοφίας, η Εγνατία και οι δρόμοι της πόλης που κάποτε έσφυζαν από ζωή, πλέον είναι έρημοι. Όπως και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και λοιπές επιχειρήσεις έχουν κλείσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλλε αυτό που είναι απαραίτητο για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τους περισσότερους να μένουν σπίτι και να υπακούν στις επίσημες οδηγίες.

Γειτονιές έρημες, επιβλητική ατμόσφαιρα και το ανάλογο μουσικό χαλί δημιουργούν ένα βίντεο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και εντυπωσιακό, αν ο λόγος που η πόλη είναι τόσο άδεια δεν ήταν ο ιός που έχει στερήσει ακόμα και τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου, το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο κανάλι της τοπικής εταιρίας παραγωγής βίντεο 365 Tzartos, δείχνει ένα πρόσωπο της Θεσσαλονίκης -της πόλης που σφύζει από ζωή οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου- το οποίο, όσοι την έχουν ζήσει και λατρέψει, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι είναι αληθινό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό όμως στο οποίο καταλήγει κανείς κοιτάζοντας τα πλάνα είναι ότι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη -και κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας- στην παλιά της δόξα είναι να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε ήδη, δηλαδή να μείνουμε σπίτι, ώστε να γεμίσουν σύντομα οι δρόμοι ξανά ζωή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.