Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που τρως, πίνεις και κοιμάσαι με 50€!

Αυτά είναι τα ελληνικά νησιά που τρως, πίνεις και κοιμάσαι με 50€!

Κάθε καλοκαίρι σκέφτεσαι ότι θες να πας σε κάποιο ελληνικό νησί, αλλά το κόστος αυτού του ταξιδιού είναι πολύ υψηλό… Γι’αυτό σου αποκαλύπτουμε τα ελληνικά νησιά που τρως πίνεις και κοιμάσαι με μόνο 50€ τη μέρα!

Αν σου έλεγαν ότι μπορείς να κάνεις διακοπές με 50 ευρώ και μάλιστα σε νησί του Αιγαίου, σίγουρα δεν θα μπορούσες να το πιστέψεις. Κι όμως υπάρχουν τουλάχιστον τρία ελληνικά νησιά στα οποία μπορείς να πας διακοπές με 50 ευρώ. Επίσης, ξέρεις ποια είναι τα “άγνωστα” νησιά της Ελλάδας που φέτος θα κάνουν θραύση;

Σκέφτεσαι… ποια αμμουδιά θα σε χωρέσει με 50 ευρώ διαθέσιμα για κάθε μέρα των διακοπών σου; Με ανώτατο όριο τις 5 μέρες… Ανακαλύψαμε, λοιπόν, για σένα τρεις υπέροχες επιλογές, με κριτήρια το νησί να μην είναι πολύ μεγάλο ώστε να μπορείς να το δεις σχετικά όλο χωρίς να πληρώσεις αμάξι, άρα τα έξοδα σου να μείνουν στη διαμονή, το φαγητό και το ποτό. Ανώτερη τιμή διαμονής ορίσαμε τα 30 ευρώ, ώστε να έχεις 20€ να κινηθείς.

Αγκίστρι: Διακοπές με 50€

Προφανώς και είναι στη λίστα. Προβλεπόμενη επιλογή μεν, αλλά πολύ τίμια δε. Δεν είναι μεγάλο για να σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορείς να το δεις όλο, βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και θα βρεις αρκετά μέρη στο τιμολόγιο που θέσαμε.

Για ένα 5ήμερο το Γιαλός Studios είναι στα 58 ευρώ το βράδυ και το Sunrise Studios στα 66. Ήτοι, 24 και 33 ευρώ το άτομο. Στο δεύτερο είσαι λίγο στα όρια, αλλά παλεύεται. Από παραλίες θα πας στη Δραγωνέρα, στη Χαλικιάδα και στην Απόνησο. Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, αν και το ποδαράτο για να δεις το νησί δεν είναι ιδιαίτερος κόπος. Για φαγητό θα πας στο Μαντράκι που είναι στο Μεγαλοχώρι, πάνω από το λιμάνι. Με 15€ το άτομο έχεις φάει καλά. Σου μένουν 11€ ακόμα. Βγάζω τα 3 για ένα πρωινό με καφέ και καμία σφολιάτα. Και τέλος, σου μένουν 8€ για δύο μπίρες το βράδυ!

Λήμνος: Διακοπές με 50€

Από τον Αργοσαρωνικό μεταφερόμαστε στο Βόρειο Αιγαίο. Στο νησί που έπεσε ο Ήφαιστος. Στη Μύρινα και το Ατσίκι και στο Μούδρο υπάρχουν καλές επιλογές για διαμονή, όπως το Sevdali Hotel με 250 ευρώ το δίκλινο που σημαίνει 25 ευρώ το άτομο το βράδυ, το Rooms to Let Foteinh με 88 ευρώ το άτομο συνολικά, το Aegeon με 112 για τα 5 βράδια και το Pan-Dora Apartments με 150 ευρώ το άτομο, που είναι και το ανώτατο όριο.

Ξέρουμε ότι είναι μεγάλο νησί – το 8ο μεγαλύτερο – αλλά έχει πολλά γραφικά χωριουδάκια, που αν δεις μερικά είναι σα να τα ‘χεις δει όλα. Αν μείνεις στη Μύρινα θα δεις και το κάστρο. Από παραλίες οι περισσότερες είναι ελεύθερες, άρα θα κάνεις ανέξοδα μπάνια. Στη Μύρινα έχει 4 παραλίες για να πας, οπότε δεν θα χρειαστεί να μετακινηθείς πολύ.

Τα υπόλοιπα 25 ευρώ θα τα ξοδέψεις στη Γλαροπούλα, στο Λιμανάκι, στις Τζιτζιφιές για ψαρικά, ενώ μπορείς να φας σουβλάκια και άλλα ψητά στο Λιμάνι ή την Πίτα του Μαντέλα. Για τα ψαρικά μπορείς να φας οκ με 12-13 ευρώ. Στα σουβλάκια δεν χρειάζεται μιζέρια. Οπότε σου μένουν από 10 μέχρι 20 ευρώ τα οποία μπορείς να τα ξοδέψεις για να πας σε παραλία άλλου οικισμού με ταξί ίσως και να πιεις ποτό στον Καραγκιόζη ή στο Manos Beach Bar.

Σκύρος, Ελλάδα

Από το Βόρειο Αιγαίο πάμε στις Σποράδες. Ξεκινάμε με τη διαμονή όπου στο Almirikia Apartments και στο Pelagos Studios θα δώσεις για διαμονή 138 και 145 ευρώ για διαμονή, από 27 ευρώ μέχρι 29 τη μέρα.

Πολλές παραλίες είναι αρκετά κοντά, όπου κι αν μείνεις, οπότε πας και περπατώντας άμα σου τη βαρέσει. Ο Μώλος, η Ασπού, η Κυρά Παναγιά κι οι Αχερούνες είναι μερικές από αυτές.

Το φαγητό σου θα καλυφθεί ως επί το πλείστον από το Πέρασμα με τα ωραία του κρεατικά και τα μαγειρευτά. Με 12 ευρώ το πολύ θα φας και θα χορτάσεις. Η Μανωλιά και οι Μουριές είναι ακόμα δύο πολύ γνωστές ταβέρνες. Το καφενείο-οινομαγειρείο Μπαρμπά Γιάννης και Μαρίτσα στη χώρα είναι ακόμα μια αξιοπρεπής επιλογή. Το βραδάκι πας για το Juicy ή τη Thalassa για cocktail ή ποτό και με 8 ευρώ είσαι άρχοντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είδαμε λοιπόν πως ακόμη και στα ελληνικά νησιά υπάρχει η δυνατότητα για φθηνές διακοπές και μάλιστα με χαμηλό μπάτζετ της τάξης περίπου των 50 ευρώ τη μέρα..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.