Δέκα συμπτώσεις που άφησαν άφωνο τον κόσμο – Ανατριχιαστικές «εκπλήξεις» (φωτό)

Δέκα συμπτώσεις που άφησαν άφωνο τον κόσμο – Ανατριχιαστικές «εκπλήξεις» (φωτό)

Η ζωή μερικές φορές μας φέρνει περίεργες εκπλήξεις που είναι αδύνατο να εξηγηθούν.

Η αλήθεια όμως είναι πως μας αρέσουν γιατί μας δείχνουν πόσο απρόβλεπτη και μυστήρια είναι η ζωή.

Σχεδόν σαν μετενσάρκωση

Ο ιδρυτής της Ferrari, Enzo Ferrari, πέθανε το 1988. Ένα μήνα μετά γεννήθηκε ο Γερμανός ποδοσφαιριστής Μεσούτ Οζίλ. Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία παρακάτω, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

«Δίδυμες» σε άλλη… χρονολογία

Η ηθοποιός Zubaida Tharwat, γεννήθηκε το 1940 και απεβίωσε το 2016. Μια άλλη πανέμορφη γυναίκα και ηθοποιός, η Jennifer Lawrence, γεννήθηκε το 1990. Τι κοινό έχουν; Δεν είναι ολόιδιες;

Το… προαίσθημα του Τιτανικού

Το 1898, δεκατέσσερα χρόνια πριν τη βύθιση του Τιτανικού, ο συγγραφέας Morgan Robertson, έγραψε μια νουβέλα με τίτλο «Futility» και σε αυτή υπήρχε ένα πλοίο με το όνομα «The Titan». Όχι δεν είναι μόνο η ομοιότητα του ονόματος των πλοίων, αλλά στο βιβλίο του, αυτό έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Τιτανικό και βυθίζεται χτυπώντας σε παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό.

Δύο γείτονες σε άλλη εποχή

Ο διάσημος συνθέτης George Handel και ο σπουδαίος κιθαρίστας Jimi Hendrix ήταν γείτονες αλλά με δύο αιώνες διαφορά! Ο πρώτος ζούσε στην οδό 25 Brook Street στο Λονδίνου, ενώ ο δεύτερος στον αριθμό 23. Αμφότεροι έδωσαν επηρέασαν την παγκόσμια μουσική με τον δικό τους τρόπο την εποχή που έζησαν.

Η τραγωδία στο φράγμα Hoover

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή του φράγματος Hoover, ήταν ο George Tierney, ο οποίος πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου 1922, όταν πραγματοποιούσε προπαρασκευαστικές εργασίες. Ο τελευταίος που πέθανε κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ήταν ο Patrick Tierney – γιος του George. Επίσης, πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου.

Η σύγκρουση δύο μοναδικών οχημάτων

Το 1895, στην πολιτεία του Οχάιο, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν. Η ιδιαιτερότητα αυτού του συγκεκριμένου ατυχήματος, βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παραγωγή αυτοκινήτων μόλις είχε αρχίσει να απογειώνεται και υπήρχαν μόνο αυτά τα δύο οχήματα σε όλο το Οχάιο. Δυστυχώς, τα αρχεία εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν ώστε να γνωρίσουμε την αιτία του ατυχήματος.

Συμπτώσεις στις βιογραφίες του Abraham Lincoln και του John Kennedy

Πολλές παράξενες συμπτώσεις υπάρχουν στις βιογραφίες των δύο Αμερικανών προέδρων: Εδώ είναι μερικές από αυτές:

-Και οι δύο δολοφονήθηκαν από πυροβολισμό έχοντας πληγή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ημέρα Παρασκευή. Ο Lincoln σκοτώθηκε πριν το Πάσχα και ο Kennedy την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αμφότεροι συνοδευόντουσαν από τις συζύγους της.
-Και οι δύο είχαν τέσσερα παιδιά.
-Και οι δύο είχαν έναν φίλο που ονομάζεται Billy Graham.
-Ο Kennedy είχε γραμματέα μια γυναίκα με το επίθετο Lincoln. Ο Πρόεδρος Lincoln είχε έναν γραμματέα που ονομαζόταν John.
-Οι διάδοχοί τους ήταν αντιπρόεδροι που ονομάζονταν Johnson, οι οποίοι ήταν και οι δύο νότιοι και ανήκαν στο Κόμμα των Δημοκρατικών.

Ο πρώτος και ο τελευταίος στρατιώτης

Οι τάφοι του πρώτου και του τελευταίου στρατιώτη που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκονται 6 μέτρα ο ένας από τον άλλο και οι κεφαλές τους βρίσκονται αντικρυστά.

Οι φήμες για τη μηχανή του χρόνου του Allan Poe

Στο βιβλίο του Edgar Allan Poe με τίτλο «The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket», μαθαίνουμε για μια ιστορία τεσσάρων ναυτικών που επιβίωσαν από το ναυάγιο του πλοίου τους και αναγκάστηκαν να φάνε έναν ναύτη που ονομαζόταν Richard Parker. Ο Poe ισχυρίστηκε ότι αυτή η ιστορία βασιζόταν σε πραγματικό γεγονός.

Σαράντα έξι χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, ένα πραγματικό σκάφος βυθίστηκε και τα μέλη του πληρώματος που σώθηκαν έκαναν ακριβώς αυτό που έλεγε το βιβλίο. Ο άτυχος ναύτης ονομαζόταν Richard Parker. Αυτό οδήγησε σε φήμες ότι ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας είχε στην ιδιοκτησία του μια μηχανή χρόνου!

Τα άτυχα αδέρφια

Τον Ιούλιο του 1975, ο Erskine Lawrence Ebbin, 17χρονος κάτοικος των νησιών των Βερμούδων, οδηγούσε κατά μήκος του δρόμου με το μηχανάκι του, όταν χτυπήθηκε από ταξί. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, και πάλι τον Ιούλιο, ο αδελφός του Erskine, ο οποίος ήταν επίσης 17 ετών, σκοτώθηκε. Οδηγούσε με το ίδιο μηχανάκι και σκοτώθηκε και με ταξί. Μέσα στο όχημα ήταν ο ίδιος οδηγός και μετέφερε τον ίδιο επιβάτη!

Anthony Hopkins και το σπάνιο βιβλίο

Κάποτε, ο ηθοποιός Anthony Hopkins χρειαζόταν επειγόντως ένα βιβλίο, για να μελετήσει το ρόλο που θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Το κορίτσι από την Petrovka», που γράφτηκε από τον George Feifer. Ο σπουδαίος ηθοποιός δεν μπορούσε να βρει το βιβλίο σε κανένα κατάστημα και εντελώς ξαφνικά το βρήκε μέσα στο μετρό!

Όταν ο Hopkins συναντήθηκε αργότερα με τον Feifer, ο τελευταίος του είπε ότι δεν είχε αντίγραφο του βιβλίου και πως το είχε δώσει το τελευταίο του σε έναν φίλο που τον είχε χάσει κάπου στο μετρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.