ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Aυτά τα λάθη κάνεις και δεν αδυνατίζεις! – 3 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά

Aυτά τα λάθη κάνεις και δεν αδυνατίζεις! – 3 tips για να χάσεις τα περιττά κιλά

Τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που πλησιάζουν οι καλοκαιρινοί μήνες και αφού περάσουν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, σκέφτεσαι και θυμάσαι πως πρέπει να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστική γιατί δεν θα μπαίνεις στα αγαπημένα σου ρούχα και μαγιό.

Υπάρχουν πάντα αυτά τα δύο με τρία κιλά που όλοι θέλουμε να χάσουμε, και υπάρχουν και αυτές οι δίαιτες που συνήθως τις ακολουθούμε κατά γράμμα, όμως εν τέλει δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Υπάρχουν κάποια tips που ακολουθούμε τόσο καιρό, τα οποία υποθέτουμε πως είναι και σωστά. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από διατροφολόγους στο εξωτερικό κάποια tips που ακολουθούσαμε ήταν λάθος.

  • Οι υδατάνθρακες είναι «κακοί»: Στη δεκαετία του 80’ όλοι πίστευαν πως τα λιπαρά ήταν ο «κακός» της υπόθεσης, όμως αυτό στην πορεία άλλαξε και όλοι στράφηκαν στους υδατάνθρακες. Τελικά από έρευνες αποδείχθηκε πως και οι υδατάνθρακες δεν είναι τόσο κακοί, όσο πιστεύαμε. Τα σιτηρά ολικής άλεσης ας πούμε είναι εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων, αλλά και φυτικών ινών, που βοηθούν τόσο το έντερο, όσο και το καρδιαγγειακό σύστημα.
  • Η ζάχαρη στα φρούτα είναι τόσο κακή, όσο στα γλυκά: Το να αποφεύγεις τα φρούτα (αλλά και ορισμένα λαχανικά), επειδή έχουν πολλή ζάχαρη είναι μια κοινή, αλλά λανθασμένη διατροφική συμβουλή. Η αλήθεια είναι ότι τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη (μερικά ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματός σου) και σύμφωνα με τους ειδικούς καλό θα σου κάνει το να τρως περισσότερα φρούτα και όχι λιγότερα.

  • Τα τρόφιμα με την ένδειξη «αδυνατιστικά» σε βοηθούν να χάσεις βάρος: Οι Millennnials έχουν μεγαλώσει με τα υποκατάστατα ζάχαρης στα επεξεργασμένα τρόφιμα (πχ. γλυκά χωρίς ζάχαρη, πατατάκια με λιγότερες θερμίδες κ.ο.κ). Αυτές οι επιλογές μπορεί να δείχνουν ως ο τέλειος συνδυασμός γεύσης χωρίς θερμίδες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν είναι απλό θέμα. Τα τρόφιμα με υποκατάστατα ζάχαρης που χαρακτηρίζονται ως «αδυνατιστικά» μπορούν στην πραγματικότητα να σε κάνουν να θες να φας ακόμη περισσότερη ζάχαρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.