334
| CreativeProtagon

Ο φαφλατάς που κατάπιε τη γλώσσα του #1

Ο φαφλατάς που κατάπιε τη γλώσσα του #1

«Θα έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο για όσα θέλουμε να κάνουμε στην εκπαίδευση και για την παιδική φτώχεια, καθώς και για το πώς θα ξοδέψουμε τα χρήματα που μέχρι τώρα πάνε στην ΕΕ» – ένας ετοιμόλογος φαφλατάς του Brexit, όπως πολλούς που έχουν ξεφυτρώσει παντού, ακόμα και εδώ.

Και, όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC: «Ποιο συγκεκριμένο κομμάτι ευρωπαϊκής νομοθεσίας, διοικητικής αρχής ή γραφειοκρατίας μας εμποδίζει να κάνουμε συγκεκριμένα θα θέλατε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αναφέρατε στην εκπαίδευση και στην παιδική φτώχεια;», ακολούθησε μια ωραιότατη παύση, και έπειτα αυτό:

«Δεν έχω μπει σε λεπτομέρειες νομικές, σε συγκεκριμένους νόμους, αλλά εκείνο που γνωρίζω καλά είναι ότι υπάρχουν νόμοι που μας εμποδίζουν και μας ενοχλούν και  που έχουν ψηφιστεί από ανθρώπους που δεν έχουν εκλεγεί. Δεν βλέπω λοιπόν πώς και σε τι μας βοηθά η Ευρώπη».

Μόλις του κάνανε δηλαδή μια ευθεία ερώτηση, το «τρολάκι» φρενάρισε απότομα και κόλλησε στις ράγες της ανοησίας του.

Αυτός ο τύπος, όμως, το «τρολάκι», είναι υποψήφιος στο Peterborough στην Αγγλία για το Κόμμα του Brexit, του οποίου ηγείται ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο άνθρωπος ο οποίος όπως λένε παρέσυρε έναν ολόκληρο λαό στην πλάνη και στα ψέματα, και που τον οδήγησαν τελικά να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Τώρα,  τρέχουν να μαζέψουν τα σπασμένα και δεν βγάζουν άκρη.

Παρεμπιπτόντως, το νέο κόμμα του Φάρατζ, πάλι προηγείται, και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, στις δημοσκοπήσεις εν όψει Ευρωεκλογών. Στις οποίες ο λαϊκιστής αυτός πολιτικός θέλει να λάβει μέρος: Πρώτον, για να παίρνει τον παχυλό μισθό της Ευρώπης και, δεύτερον, για να την βρίζει. Μακάρι όμως να μπει, λέω εγώ. Θα βρει απέναντί του τον Γκι Φερχόφσταντ, όπως τον βρήκαν πολλοί όμοιοί του λαϊκιστές και ψεύτες, και ακόμα να συνέλθουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...