316
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος δεν ευθύνεται βεβαίως για τον κλοσάρ του δήμου του. Θα ευθύνεται (εν μέρει) αν βγει νικητής από τις κάλπες | CreativeProtagon

Αστεγος στην Κηφισιά! Μα είναι δυνατόν #2

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος δεν ευθύνεται βεβαίως για τον κλοσάρ του δήμου του. Θα ευθύνεται (εν μέρει) αν βγει νικητής από τις κάλπες
|CreativeProtagon

Αστεγος στην Κηφισιά! Μα είναι δυνατόν #2

Περπατώντας να πάω για τον καφέ μου, νωρίς κάποιο πρωί, κοντοστάθηκα σε ένα από τα πολλά ξύλινα περίπτερα που έχουν στηθεί για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στο πεζοδρόμιο χάμω, δίπλα ακριβώς στο περίπτερο ενός από τους πολλούς υποψηφίους δημάρχους, είδα έναν σάκο ύπνου (sleeping bag), μέσα στον οποίο προφανώς ήταν ένας άνθρωπος, άστεγος, που επέλεξε εκεί να κοιμηθεί.

Η Κηφισιά είναι ένα από τα καλά, όπως λένε, προάστια της Αθήνας. Είναι και πολύ όμορφη. Να όμως, που απέκτησε και αυτή τους άστεγούς της. Και μάλιστα να κοιμούνται μπροστά στα βλέμματα δεκάδων υποψηφίων δημάρχων που υπόσχονται «να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη»!

Θυμάμαι μια παλιά ταινία, αλλά δεν συγκρατώ ποια. Ο Αυλωνίτης πήρε μια ανέλπιστη κληρονομιά από μπάρμπα από την Αμερική, κι άλλαξε η ζωή του. Πήρε λιμουζίνα και σοφέρ, και όπως προχωρούσαν ακούστηκε κρότος από μεγάλο τράνταγμα. «Τι έγινε;», ρώτησε τον οδηγό. «Τίποτε κύριε, λακκούβες.». Και η φοβερή ατάκα, «Πω πω πω, απαράδεκτον. Πέφτουμε και εμείς οι πλούσιοι στις λακκούβες;».

Λίγο πιο πάνω, λοιπόν, από εκεί που κοιμόταν ο άστεγος στην Κασσαβέτη, κοντά στον Βάρσο, που επίσης κατεβαίνει δήμαρχος, συνεργείο του Δήμου αποκαθιστά χρόνιες ατέλειες. Στους δρόμους που’ χουν βουλιάξει. Στα άδεια οικόπεδα που πρέπει να καθαριστούν. Να ξαναφωτιστούν οι δρόμοι. Όλοι, παντού, κάνουν αυτό που ξέρουν χρόνια. «Δωροδοκούν» τους συμπολίτες τους για να τους ψηφίσουν.

ΥΓ:  Στη Νέα Σμύρνη, σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας δέχτηκαν «επίθεση από αγνώστους», όπως έλεγε η Έκτακτη Είδηση (που πετάγεται πια σχεδόν κάθε λεπτό στο Διαδίκτυο), τη στιγμή που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Από την συγκεκριμένη είδηση, με ενοχλεί πιο πολύ το «από αγνώστους», οι οποίοι στη προκειμένη περίπτωση έριξαν πέτρες και κροτίδες και έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Υπάρχει πιο ακριβής περιγραφή: βάνδαλοι. Και αυτή πρέπει να καθιερωθεί. Το «άγνωστοι» τους δίνει κύρος. Ό,τι, και καλά δεν τους πιάνει ποτέ κανείς. Ή, αν προσαχθούν, μετά από λίγο βγαίνει η άλλη έκτακτη είδηση «αφέθηκαν ελεύθεροι». Έκτακτα.

Έκτακτα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...