280
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης: απομακρύνεται... | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Δείχνουν την έξοδο στον Ρουμελιώτη από την Τράπεζα Αττικής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2019, 14:15
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης: απομακρύνεται...
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙntimeNews

Δείχνουν την έξοδο στον Ρουμελιώτη από την Τράπεζα Αττικής

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2019, 14:15

Την απομάκρυνση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της Τράπεζας Αττικής αποφάσισε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Στεφανακίδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Η απόφαση της επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΤτΕ, εστάλη ως εισήγηση στον ESM και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας έγινε αποδεκτή. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κοινοποιηθεί στην Τράπεζα Αττικής προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Ρουμελιώτη, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου στα υπουργεία Οικονομίας αλλά πιο πρόσφατα είχε μια τουλάχιστον αμφιλεγόμενη συμπεριφορά.

Οι λόγοι της αντικατάστασης

Στην απόφαση της απομάκρυνσης βάρυνε ιδιαίτερα το επεισόδιο άσκησης σωματικής βίας κατά του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Θεόδωρου Πανταλάκη, καθώς κρίθηκε ότι το γεγονός, το οποίο δεν αρνήθηκε ο κ. Ρουμελιώτης, διέσυρε την Τράπεζα Αττικής τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, αφού επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο στα τραπεζικά χρονικά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ούτε καν μίλησε, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, για κάποια «ατυχή στιγμή».

Κατά το ρεπορτάζ  του «Πρώτου Θέματος», ο δεύτερος λόγος που ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψη στην απόφαση της επιτροπής της ΤτΕ, είναι ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο μη εκτελεστικός πρόεδρος έδειχνε ιδιαίτερη σπουδή και ανάμειξη στην καθημερινή τραπεζική πρακτική των εκτελεστικών οργάνων της τράπεζας – και μάλιστα σε σημαντικότατες υποθέσεις, όπως η εκχώρηση διαχείρισης κόκκινων δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ στην PIMCO.

Αυτό που πλέον θεωρείται βέβαιο είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της τράπεζας θα πρέπει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Ρουμελιώτη και ακολούθως να καταθέσει τις προτάσεις της στην ΤτΕ, η οποία θα ζητήσει την τελική έγκριση του διαδόχου προσώπου από τον ESM.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...