282
Με το σέικερ στο χέρι, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ ετοιμάζει ένα κοκτέιλ σε εστιατόριο-μπαρ του Κουίνς | REUTERS

Αριστα στο σέικερ πήρε η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ πίσω από τη μπάρα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 20:19
Με το σέικερ στο χέρι, η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ ετοιμάζει ένα κοκτέιλ σε εστιατόριο-μπαρ του Κουίνς
|REUTERS

Αριστα στο σέικερ πήρε η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ πίσω από τη μπάρα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 20:19

Τα παλιά της καθήκοντα πίσω από την μπάρα ανέλαβε ξανά για ένα βράδυ η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, για να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων να αυξηθεί το κατώτατο ωρομίσθιο.

Η αμερικανίδα βουλευτής εργαζόταν ως μπαργούμαν και σερβιτόρα σε μεξικανικό εστιατόριο πριν γίνει το νεότερο μέλος στην ιστορία του Κογκρέσου.

Το βράδυ της Παρασκευής σέρβιρε πίτσα και έφτιαξε κοκτέιλ στο εστιατόριο Κουίνσμπορο για να στηρίξει το αίτημα για κατώτατο ωρομίσθιο 15 δολαρίων σε εργαζόμενους που παίρνουν πουρμπουάρ.

Το ομοσπονδιακό κατώτατο ωρομίσθιο για αυτούς τους εργαζόμενους είναι μόλις 2,13 δολάρια, τη στιγμή που σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές είναι 15 δολάρια. Το μέσο ωρομίσθιο για εργαζόμενους που παίρνουν πουρμπουάρ είναι 7,5 δολάρια.

Φορώντας μία λευκή ποδιά, πίσω από το μπαρ, η Οκάζιο-Κορτέζ ξεσήκωσε τους πελάτες του μπαρ φτιάχνοντας στο σέικερ «εξαιρετικές» μαργαρίτες και άλλα κοκτέιλ. «Δεν το έχω ξεχάσει, το “έχω” ακόμα», είπε ενθουσιασμένη.

«Ολες οι δουλειές είναι αξιοπρεπείς. Αλλά πρέπει να ανταμοίβουμε τον κόσμο με τον μίνιμουμ σεβασμό για την αξία τους. Πρέπει να αυξήσουμε το κατώτατο ωρομίσθιο. Σε μεγάλες ακριβές πόλεις, πρέπει να σιγουρέψουμε ότι ο κόσμος πληρώνεται αρκετά για να μπορεί να ζει», δήλωσε.

«Θυμάμαι που δούλευα σε εστιατόρια και κάποιος μπορεί να σου πει κάτι εντελώς σεξιστικό ή κάποιος να σε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο και αν ήταν 28 ή 29 του μήνα και περίμενες τον μισθό, δεν έκανες τίποτα γιατί έπρεπε να πληρώσεις το νοίκι. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες. Ως γυναίκες, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε πιο ευάλωτες από ό,τι θα έπρεπε να είναι οποιοσδήποτε στην Αμερική, λόγω της οικονομικής ανέχειας».

Εκτός από τους πελάτες, τις ικανότητες της Οκάζιο-Κορτέζ παίνεψε και το προσωπικό στο εστιατόριο. «Είναι πολύ καλή πίσω από το μπαρ, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει», λέει ο Λάρι Ομπρεγκον, μπάρμαν στο Κουίνς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...