803
Οριστικό τέλος για την ιστορική βιομηχανία στην Ελευσίνα | φωτ. αρχείου

Εκλεισε η Χαλυβουργική

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 10:45
Οριστικό τέλος για την ιστορική βιομηχανία στην Ελευσίνα
|φωτ. αρχείου

Εκλεισε η Χαλυβουργική

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 10:45

Με συσσωρευμένες οφειλές 408 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και 31,5 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι διακόπτες έκλεισαν στην Ελευσίνα σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της Χαλυβουργικής.

Υπό το βάρος των διογκούμενων χρεών και της ενδοιοικογενειακής διαμάχης ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της ιστορικής βιομηχανίας Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τα παιδιά του, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο (ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός) η Χαλυβουργική έκλεισε οριστικά, με τους 170 εργαζόμενους, οι οποίοι από το 2015 απασχολούνταν εκ περιτροπής για τη συντήρηση του εργοστασίου να πλέον βρίσκονται στον αέρα.

Eνα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα ο επιτηρητής του ΑΔΜΗΕ έκοψε την ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας, επισημοποιώντας το λουκέτο

Παρά το  νέο χρονικό περιθώριο που δόθηκε με κυβερνητική πρωτοβουλία προς τη διοίκηση της Χαλυβουργικής ώστε να παρουσιαστεί σε πρώτη φάση ένα σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών που θα επέτρεπε τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Αντιθέτως, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» είχε προαναγγείλει το κλείσιμο της βιομηχανίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς να χτίζονται σπίτια και να γίνονται έργα δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα Χαλυβουργία.

Ενα από τα βασικότερα ερωτήματα από δω και πέρα είναι τι θα γίνει με το ύψους 400 -και πλέον- εκατ. ευρώ άνοιγμα της Χαλυβουργικής προς τις τράπεζες.

Μέχρι να μπει το οριστικό λουκέτο, η βιομηχανία είναι γνωστό ότι κατάφερνε να επιβιώνει χάρη σε αλλεπάλληλες κεφαλαιακές ενέσεις, μέσω αυξήσεων κεφαλαίου από τον μέτοχο. Από το 2016 ωστόσο έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το δανεισμό της από το 2016.

Η συνέντευξη του πατέρα Αγγελόπουλου έριξε ξανά λάδι στη φωτιά της κόντρας του με τους γιους του που αμφισβήτησαν ανοικτά και εντονότατα τη γνησιότητά της.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους δεν είχε – έχει τη φυσική ικανότητα να παραχωρήσει συνέντευξη και ότι όλα όσα αναφέρονται στην υποτιθέμενη – κατά τους ίδιους- συνέντευξη είναι κατασκευασμένα από τρίτα πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Σύμφωανα με τα δύο αδέλφια η συνένεντευξη ουσιαστικά υπαγορεύθηκε από τα εν λόγω πρόσωπα και σκοπός δεν ήταν άλλος από το να ανακοινωθεί το κλείσιμο της Χαλυβουργικής.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από το – πλήρως αναληθές – περιεχόμενο της συνέντευξης προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κατασκευή της αποσκοπεί αποκλειστικά αφενός στην άσκηση αθέμιτης επιρροής ενόψει της δικαστικής απόφασης που πρόκειται να εκδοθεί και αφετέρου στην ουσιαστική προαναγγελία του κλεισίματος της Χαλυβουργικής.

Στους επίδοξους σφετεριστές της περιουσίας του πατέρα μας που την επινόησαν, υπενθυμίζουμε ότι, για λόγους που έχουν διαγνωσθεί από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα, είναι αντικειμενικώς αδύνατο να έχει δοθεί οποιαδήποτε συνέντευξη από τον ίδιο και μάλιστα προφορικά. Είναι σαφές, επομένως, ότι δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Η εφημερίδα «Καθημερινή» απάντησε την Δευτέρα (17/12) στην ανακοίνωση των δύο αδελφών, υποστηρίζοντας την αυθεντικότητα της συνέντευξης και δημοσιεύοντας φωτογραφία, αλλά και ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο πατέρας τους.

Την ίδια ημέρα, ωστόσο,  οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος επανήλθαν με νέα ανακοίνωση, επιμένοντας πως η συνέντευξη δεν είναι πραγματική και προ-καλώντας την «Καθημερινή» να δώσει στη δημοσιότητα όλη την ηχογράφηση και όχι ένα απόσπασμα ενάμιση λεπτού.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου:

Η απάντηση του δημοσιογράφου της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κ. Ηλία Μπέλλου, με την οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως πραγματική την «συνέντευξη» του πατέρα μας, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στο χθεσινό φύλλο της Κυριακής, επιβεβαιώνει αυτό που δηλώσαμε εξαρχής. Η συνέντευξη είναι κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος της.

Τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου διαψεύδουν πλήρως πολλά και αυταπόδεικτα γεγονότα, αλλά κυρίως την αναλήθειά του προδίδει το ίδιο το αποδεικτικό στοιχείο που επικαλείται για να πείσει πως λέει την αλήθεια. Δηλαδή, το ηχητικό απόσπασμα που δημοσιοποίησε. Το στοιχείο αυτό και μόνο τον διαψεύδει πολλαπλώς. Πρώτον γιατί, παρά την ελάχιστη διάρκειά του που ανέρχεται σε ενάμιση περίπου λεπτό, αποτελεί εμφανώς προϊόν μοντάζ. Δεύτερον γιατί το περιεχόμενό του είναι τόσο ακατανόητο, ώστε από μόνο του να επιβεβαιώνει ακριβώς την -για τις γνωστές αιτίες- πλήρη αδυναμία του πατέρα μας όχι απλώς να δώσει συνέντευξη, αλλ’ ακόμη και να εκφρασθεί προφορικώς. Τρίτον γιατί το ακατάληπτο αυτό περιεχόμενο, δεν έχει την παραμικρή σχέση με το κείμενο της δήθεν συνέντευξης, όπως ευθέως προκύπτει από απλή αντιπαραβολή τους.

Σε κάθε περίπτωση, αφού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ηλίας Μπέλλος, μαγνητοφωνήθηκε όλη η «συνομιλία» με τον πατέρα μας Κων. Αγγελόπουλο, αναμένουμε να δημοσιοποιήσει την πλήρη εγγραφή της, ώστε να διαφωτισθεί το αναγνωστικό κοινό της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για την αυθεντικότητα της επίμαχης «συνέντευξης». Όσοι εμπνεύστηκαν, προκάλεσαν και συνεργάστηκαν για την συγκεκριμένη μεθόδευση γνωρίζουν άριστα την πραγματικότητα, αλλά την διαστρεβλώνουν βάναυσα στο βωμό ιδιοτελών σκοπιμοτήτων.

Η απάντηση της «Καθημερινής» στην πρώτη ανακοίνωσή τους:
«Με λύπη μας διαβάζουμε πως τα παιδιά του κ.κ. Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αμφισβήτησαν τόσο τη δημοσιογραφική μας δεοντολογία όσο και τις προθέσεις μας μιλώντας για «κατασκευασμένη συνέντευξη» που «δόθηκε με μορφή ήδη συντεταγμένου εγγράφου προς την εφημερίδα, για την οποία δημιουργείται μείζον θέμα».

Πληροφορούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πως: η συνέντευξη έγινε προφορικά, δια ζώσης και μαγνητοφωνήθηκε και φωτογραφήθηκε. Αποσπάσματά της μπορεί ο καθένας να ακούσει στα αναρτημένo αρχείo».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...