985
O Γιάννης Μακρής την περίοδο των δικαστικών του περιπετειών στην Αυστραλία | news.com.au

Εκτέλεση στο Πανόραμα Βούλας: Η ιστορία του «Αυστραλού» της Μυκόνου με τη Λαμποργκίνι

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 11:10
O Γιάννης Μακρής την περίοδο των δικαστικών του περιπετειών στην Αυστραλία
|news.com.au

Εκτέλεση στο Πανόραμα Βούλας: Η ιστορία του «Αυστραλού» της Μυκόνου με τη Λαμποργκίνι

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 11:10

Ενα ακόμη επεισόδιο στον εν εξελίξει πόλεμο μπράβων και «νονών» της νύχτας ή ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών που φθάνουν μέχρι την μακρινή Αυστραλία;

Ό,τι και αν ισχύει, όλα δείχνουν ότι το σκοτεινό παρελθόν του «Αυστραλού», κατά κόσμον Γιάννη Μακρή, τον ακολούθησε μέχρι το Πανόραμα Βούλας και το βράδυ της Τετάρτης τον εκτέλεσαν με τέσσερις σφαίρες από 9αρι πιστόλι έξω από το σπίτι του (σ.σ. όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο της δολοφονίας οι δράστες πυροβόλησαν έξι φορές, με το θύμα να δέχεται τέσσερις σφαίρες).

Μετά τις δικαστικές περιπέτειες της οικογένειάς του στην Αυστραλία, ο Γιάννης Μακρής μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα θέλοντας να κάνει μία νέα αρχή, έχοντας στο πλευρό του την εντυπωσιακή σύντροφο της ζωής του, Βικτώρια Καρύδα, μοντέλο, Playmate, με πλούσια τροπαιοθήκη από διαγωνισμούς ομορφιάς και διαδρομή στις διεθνείς πασαρέλες, αλλά και εσχάτως λαμπερή τηλεοπτική παρουσία μέσω του ριάλιτι μόδας «My Style Rocks» (φωτογραφίες κάτω) .

Με την Καρύδα ο Μακρής απέκτησε δύο παιδιά. Προ ετών το ζευγάρι φιγουράριζε συχνά – πυκνά στα εξώφυλλα life style περιοδικών, ενώ ο γάμος του στο εκκλησάκι του ξενοδοχείου Santa Marina στη Μύκονο (φωτογραφία κάτω), έγινε talk of the town  το καλοκαίρι του 2016.

«Ήταν η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που έχω γνωρίσει τον άνδρα της ζωής μου… Θέλω και τρίτο παιδί, αλλά θέλω να μεγαλώσουμε πρώτα τα μικρούλια… Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι η οικογένεια και τα παιδιά μας», ήταν τα όνειρα που έκανε τότε η καλλονή σύζυγος του Γιάννη Μακρή.

Στις οκτώ το βράδυ της Τετάρτης όμως, δύο εκτελεστές τού έκοψαν το νήμα της ζωής ακριβώς έξω από το σπίτι του (φωτογραφίες κάτω) όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα τα παιδιά του.

Πρώτος στο σημείο έφθασε ο πατέρας του, Στέλιος, που με αγωνία ρωτούσε αν είχε πάθει κάτι ο γιος του. Οταν τον ενημέρωσαν για τη δολοφονία, έμεινε σαστισμένος και μονολογούσε: «Πώς θα το πω αυτό τώρα στα εγγόνια μου;».

Ο Στέλιος Μακρής (στη φωτογραφία επάνω), Έλληνας εξ Αιγύπτου, πρώην επαγγελματίας τραγουδιστής, είχε συλληφθεί το 2011 από την αυστραλιανή αστυνομία με ναρκωτικά αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας στην κατοχή του. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του είχαν βρεθεί 50 ολόκληρα κιλά μεθαμφεταμίνης και όπλα (δείτε κάτω το σχετικό βίντεο από το δίκτυο ABC News της Αυστραλίας) . Οι κατηγορίες εναντίον του ωστόσο ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του, Άλεξ, παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά.

Κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος  ο δολοφονηθείς Γιάννης Μακρής στο παρελθόν (τον Σεπτέμβριο του 2005 καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για δύο χρόνια και τρεις μήνες).

Λόγω της «δράσης» του οι αυστραλιανές αρχές «ξεσκόνισαν» το πόθεν έσχες του, με το αντίστοιχο ΣΔΟΕ να υποβάλει σχετικό αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στο πλαίσιο της έρευνας δεσμεύτηκε μία σειρά από περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα)  στην Αυστραλία.

Η έχθρα με τους Λιβανέζους

Από τα χρόνια της παρουσίας τους στην Αυστραλία, στην οικογένεια Μακρή ήταν ορκισμένοι εχθροί με τους Λιβανέζους της οικογένειας Ιμπραήμ, λόγω οικονομικών διαφορών.

Την περίοδο που διέμενε στο Σίδνεϊ, ο  Γιάννης Μακρής  ήταν συνιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην οδό Οξφορντ με τον Τζον Ιμπραήμ. Οι δρόμοι τους χώρισαν το 2007 και δύο χρόνια αργότερα ο Μακρής βρέθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα δολοφονίας του αδελφού του πρώην συνεταίρου του.

Αντίστοιχα τα αδέλφια του Τζον Ιμπραήμ κατηγορήθηκαν ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Μακρή, ωστόσο αθωώθηκαν στο δικαστήριο.

Τα μπλεξίματα του Μακρή με τον Νόμο στην Αυστραλία έκλεισαν το 2013, όταν σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για οδήγηση χωρίς άδεια. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες και έκτοτε θεωρείτο φυγόδικος.

H χλιδάτη ζωή στην Ελλάδα και η εταιρεία σεκιούριτι

Στην Ελλάδα ο Γιάννης Μακρής αγαπούσε τη χλιδάτη ζωή και ακόμα και πριν από τη μόνιμη εγκατάστασή του, δεν δίσταζε να το επιδεικνύει, πότε πίσω από το τιμόνι της αγαπημένης του Lamborghini Aventador ή του χαρακτηριστικού λευκού Range Rover με τις ξένες πινακίδες και πότε στα VIP τραπέζια του Paradise στη Μύκονο.

Σε ένα από τα event στο διάσημο κλαμπ του «Πριγκιπάτου των Κυκλάδων», μάλιστα, ο «Αυστραλός» τα έκανε γυαλιά καρφιά κατά τη διάρκεια συμπλοκής με έναν από τους πρώην συνεταίρους του – επεισόδιο που είχε τύχει ευρείας κάλυψης στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ είχε προχωρήσει και στην πρώτη του επιχειρηματική κίνηση ιδρύοντας στην Αθήνα εταιρεία σεκιούριτι. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, οι «κακές γλώσσες» λένε πως η εταιρεία δεν ήταν παρά ένα προκάλυμμα  για… «παροχή υπηρεσιών προστασίας». Οι ίδιες πηγές έκαναν μάλιστα λόγο για εμπλοκή εν ενεργεία αστυνομικών στο δυναμικό της εταιρείας.

Κατά άλλες πληροφορίες, η εταιρεία του Μακρή όπου φέρεται να ήταν μέτοχος και γνωστός πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή με τον οποίον συνδέονταν με φιλική σχέση και έκαναν συχνές κοινές εμφανίσεις στο Κολωνάκι, κατάφερνε να εξασφαλίζει συμβόλαια φύλαξης υπηρεσιών του Δημοσίου ( ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Μετρό κ.α.)

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, λίγο πριν από την δολοφονία του ο 47χρονος ετοιμαζόταν για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της εταιρείας του στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο τρόπος που έδρασαν οι εκτελεστές του δείχνει ότι οι εντολείς τους ήθελαν οπωσδήποτε νεκρό τον Μακρή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς είναι δυνατόν ένα πρόσωπο με ένα τέτοιο παρελθόν να κυκλοφορεί χωρίς προστασία, αν και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καλά σχεδιασμένο χτύπημα, με τους δράστες να περιμένουν υπομονετικά μία στιγμή αδυναμίας στα μέτρα ασφαλείας που τηρούσε ο 47χρονος.

Η ώρα της δολοφονίας, στις 8 το βράδυ, έξω από το σπίτι του θύματος, δείχνει πόσο ψυχροί ήταν στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου και πόσο καλά σχεδιασμένη ήταν τόσο η δολοφονία, όσο και η διαφυγή τους από το δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στο Πανόραμα Βούλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...