274
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από το δικαστικό μέγαρο στη Μαδρίτη, όπου επιβεβαιώθηκε και τυπικά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στον οποίο είχε καταλήξει για να αποφύγει τη φυλάκιση | REUTERS/Susana Vera

Ενοχος για φοροδιαφυγή ο Ρονάλντο – βαρύ πρόστιμο αλλά όχι φυλάκιση

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 12:42
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από το δικαστικό μέγαρο στη Μαδρίτη, όπου επιβεβαιώθηκε και τυπικά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στον οποίο είχε καταλήξει για να αποφύγει τη φυλάκιση
|REUTERS/Susana Vera

Ενοχος για φοροδιαφυγή ο Ρονάλντο – βαρύ πρόστιμο αλλά όχι φυλάκιση

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 12:42

Μετά τον Λιονέλ Μέσι (εδώ), ένας ακόμη σουπερστάρ του ποδοσφαίρου κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Ισπανία για φοροδιαφυγή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μεν φύγει από τη Μαδρίτη, για να πάει να πουλήσει το ταλέντο του στο Τορίνο και στη Γιουβέντους, αλλά επέστρεψε την Τρίτη στην ισπανική πρωτεύουσα για να δικαστεί ως φοροφυγάς.

Oπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο διάσημος Πορτογάλος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 18,8 εκατ. ευρώ και ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή από τις ισπανικές αρχές. Ουσιαστικά επρόκειτο για την τυπική διαδικασία, ενώπιον του δικαστηρίου της Μαδρίτης, επιβεβαίωσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού που είχε επιτευχθεί το περασμένο καλοκαίρι (εδώ).

Οι παρανομίες του Ρονάλντο είχαν έρθει στο φως τον Δεκέμβριο του 2016 όταν είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός ευρύτερου σκανδάλου (εδώ) απόκρυψης εισοδημάτων 150 εκατ. ευρώ μέσα σε μια επταετία (2009-2016). Ο Πορτογάλος είχε κατηγορηθεί ότι απέκρυψε εισοδήματα 14,7 εκατ. ευρώ στην τετραετία 2011-2014.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχωρεί από τα δικαστήρια συνοδευόμενος από την φίλη του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ (Reuters)

Ο 33χρόνος επιθετικός της Γιουβέντους δεν θα εκτίσει κάποιο διάστημα στη φυλακή, καθώς η ποινή φυλάκισης με όριο τα δύο χρόνια θεωρείται ως πλημμέλημα από τον ισπανικό νόμο.

Παρά το βαρύ πρόστιμο, η δικαστική περιπέτειά του στην Ισπανία –απομεινάρι της θητείας και των τεράστιων αμοιβών του στη Ρεάλ Μαδρίτης– είναι το μικρότερο κακό για τον Ρονάλντο. Ως γνωστόν ο ακριβοθώρητος Πορτογάλος ερευνάται από τις δικαστικές αρχές στις ΗΠΑ για μια καταγγελία βιασμού μιας γυναίκας πριν από δέκα χρόνια (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...