273
Ο Νίκος Φίλης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης: Αλλο ο νεαρός που πετά μολότοφ, άλλο ο εγκληματίας τρομοκράτης

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 20:42
Ο Νίκος Φίλης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Φίλης: Αλλο ο νεαρός που πετά μολότοφ, άλλο ο εγκληματίας τρομοκράτης

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 20:42

Σε μια δήλωση που μοιάζει να ξεχνά τους εγκληματίες της Marfin το 2010 και απηχεί μια γενικότερη «προσέγγιση» του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναλογικότητας» της βίας –ένας εύσχημος τρόπος να ξεπλένονται οι τραμπούκοι με τις μολότοφ– προχώρησε την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας για μια ακόμη φορά επιχείρησε να εμφανίσει το θέμα της ρίψης μολότοφ ως ένα απλό «φαινόμενο» το οποίο μάλιστα έχει και έκταση στον χώρο της «νεολαίας» όπως είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φίλης εξέφρασε τον προβληματισμό ότι αν ο δράστης με τις μολότοφ αντιμετωπιστεί με τρόπο ανάλογο με αυτόν που αντιμετωπίζεται η τρομοκρατία θα δημιουργήσει «ζωτικό χώρο στρατολογίας των τρομοκρατών».

«Ο νέος που, κακώς, ρίχνει μια μολότοφ είναι άλλο πράγμα από τον εγκληματία τρομοκράτη», δήλωσε ο κ. Φίλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο νέος που κακώς, και πρέπει να το καταδικάσουμε, ρίχνει μια μολότοφ είναι άλλο πράγμα από τον εγκληματία τρομοκράτη ο οποίος μαζεύει όπλα και σχεδιάζει δολοφονίες. Ένας νέος που πετάει μια μολότοφ είναι μέρα με τη νύχτα με τον τρομοκράτη ο οποίος σχεδιάζει δολοφονίες. Όταν βγαίνει η κυβέρνηση και συσχετίζει αυτά τα δύο φαινόμενα- μια εγκληματική δραστηριότητα συνωμοτών από τη μια πλευρά και ένα φαινόμενο που έχει μια έκταση στον χώρο της νεολαίας – προσφέρει κακή υπηρεσία στη Δημοκρατία. Δημιουργεί ζωτικό χώρο στρατολογίας των τρομοκρατών. Είναι εγκληματική αυτή η πολιτική, είναι εγκληματική προπαγάνδα».

Για την Ιστορία, το 2010 είχε πυρποληθεί το κτίριο της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου από μολότοφ και είχαν βρει φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι. Βέβαια στο πρόσφατο παρελθόν ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι δεν θυμάται καν να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ (εδώ), οπότε καταλαβαίνουμε το πρόβλημα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...