480
O Κλιντ Ιστγουντ με τη μητέρα του ήρωα της ταινίας του, Μπόμπι Τζιούελ, στην πρεμιέρα του φιλμ «Ρίτσαρντ Τζιούελ» στο Λος Αντζελεες, τον περασμένο Νοέμβριο | REUTERS/Mario Anzuoni

«Κύριε Ιστγουντ, είστε ένας κοινός μισογύνης»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 07:40
O Κλιντ Ιστγουντ με τη μητέρα του ήρωα της ταινίας του, Μπόμπι Τζιούελ, στην πρεμιέρα του φιλμ «Ρίτσαρντ Τζιούελ» στο Λος Αντζελεες, τον περασμένο Νοέμβριο
|REUTERS/Mario Anzuoni

«Κύριε Ιστγουντ, είστε ένας κοινός μισογύνης»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2019, 07:40

Ενώ μαίνεται ο ανοικτός πόλεμος Δημοκρατικών εναντίον Ρεπουμπλικανών με αφορμή το ζήτημα της παραπομπής του προέδρου Τραμπ σε δίκη για το λεγόμενο «ουκρανικό σκάνδαλο», στο περιθώριο της «κεντρικής» έντασης ξέσπασε μία άλλη διαμάχη, με εγκαλούμενο έναν άλλον επιφανή Ρεπουμπλικανό: τον Κλιντ Ιστγουντ!

Οχι, αυτός δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, αρκεί να αφήσει το… μάγκνουμ του «Βρώμικου Χάρι» στην ένδοξη αραχνοφωλιά του, εκεί όπου φυλάσσονται και όλα τα υπόλοιπα «μάτσο» αξεσουάρ του αειμνήστου επιθεωρητή Κάλαχαν. Που θα το αφήσει δηλαδή ο φουκαράς, διότι είναι σοβαρός άνθρωπος, αν και μόλις 89 Μαΐων. Και επειδή, σε αυτή τη φάση, οι αντίπαλοί του ίσως «του φτιάχνουν τη μέρα» μεν, ανεβάζοντας… στον νου του την αδρεναλίνη και τη λίμπιντο όπως «τότε», τον παλιό καλό καιρό της άγριας νιότης, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν λογαριάζονται για εγκληματικά στοιχεία. Αντιθέτως, είναι γυναίκες, κυρίες οπωσδήποτε, και επιπλέον δημοσιογράφοι.

Εγραψαν, σε διάφορα αμερικανικά μέσα και στο Twitter, ότι οι επαγγελματίες της δημοσιογραφίας που τυχαίνει να είναι γυναίκες δεν χρησιμοποιούν το κορμί τους για να αντλήσουν πληροφορίες, δεν εκχυδαΐζουν έτσι την εργασία τους. Και πολύ καλά έπραξαν: για αυτό υπάρχουν τα «δημόσια βήματα», για να γράφει ο κόσμος – ή όχι;

Ομως γιατί τα λούστηκε όλα αυτά ο Ιστγουντ; Επειδή εφέτος γύρισε την ταινία με τίτλο «Ρίτσαρντ Τζιούελ» και θέμα τη ζωή του φύλακα ο οποίος εντόπισε μια βόμβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας, έσωσε ζωές, αλλά ταλαιπωρήθηκε από το FBI επί 88 ημέρες σαν ύποπτος ώσπου τελικά απηλλάγη όλων των υποψιών ότι ο βομβιστής ήταν αυτός ο ίδιος. Ε, στο φιλμ αυτό ο Ιστγουντ παρουσίασε μία δημοσιογράφο τοπικού μέσου σαν επαγγελματικά ανήθικο άτομο που «την έπεσε» σε κάποιον πράκτορα του FBI με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για την ανάκριση του Τζιούελ.

Η Ανκιτα Ράο στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian έγραψε: «Οχι, Κλιντ Ιστγουντ, οι γυναίκες δημοσιογράφοι δεν δίνουν σεξ για να αντλήσουν πληροφορίες».

Ο λόγος της έκρηξης των γυναικών δημοσιογράφων είναι ο τρόπος που ο Ιστγουντ παρουσιάζει τη ρεπόρτερ Κάθι Σκραγκς στο φιλμ ενώ, όπως γράφει η Ράο, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κοιμόταν με οποιαδήποτε από τις πηγές της.  Στην πραγματικότητα, γνώριζε ήδη το όνομα του Τζιούελ όταν πλησίασε έναν πράκτορα του FBI σε ένα μπαρ για να επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία».

H Ολίβια Γουάιλντ στον ρόλο της ρεπόρτερ Κάθι Σκραγκς

Το γεγονός ότι ο Ιστγουντ έβαψε τα μαλλιά της ρεπόρτερ εξοφθάλμως ξανθά, ίσως παρόξυνε τα πνεύματα.

Ισως, πονηρές ημέρες που είναι, ο μετά φανατισμού ρεπουμπλικανισμός του και, κυρίως, η εκτίμησή του προς τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ να «βοήθησαν» ώστε να γίνει η τρίχα τριχιά.

Του ετοιμάζεται αγχόνη, λοιπόν, του Ιστγουντ; Μάλλον, η τριχιά πλέκεται, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα είναι τόσο απειλητική όσο και τα σπαγγέτι γουέστερν στα οποία ο ίδιος έδρεψε δάφνες, στην αρχή της λαμπρής καριέρας του στον κινηματογράφο – από τον σαματά τους δεν πέθαινες, ούτε όμως και από ανία.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...