615
Η αφρόκρεμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: Στέλιος Παππάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Αλ. Τσίπρας. Είναι να απορείς που δεν πήγε πολύς κόσμος να τους δει... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Μα γιατί δεν πήραν το μετρό να πάνε στην ομιλία του Τσίπρα;»

Η αφρόκρεμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη: Στέλιος Παππάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Αλ. Τσίπρας. Είναι να απορείς που δεν πήγε πολύς κόσμος να τους δει...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Μα γιατί δεν πήραν το μετρό να πάνε στην ομιλία του Τσίπρα;»

Λίγο μετά τις 7, πούλμαν με επιβάτες Ρομά, τους αποβιβάζουν μπροστά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Ηρθαμε 10 πούλμαν, από Βόλο μέχρι Κομοτηνή», λέει ο επικεφαλής τους σε δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης που τον ρωτά σχετικά.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν προγραμματισμένη για τις 19.30. Στις 19.40, έξω από το Λιμάνι ήταν λίγος κόσμος με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέσα λίγες εκατοντάδες. Στη φιλόξενη προβλήτα 1 του Λιμανιού έμπαινες μόνον από ένα πορτάκι, για τον φόβο των ανεπιθύμητων.

Αυτοί οι τελευταίοι έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης και μια απόπειρα να φτάσουν στον χώρο της συγκέντρωσης, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ως συνήθως, το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε. Εγιναν 25 προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν σε διαδήλωση εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνελήφθησαν οι έξι και οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι. Επίσης, ομάδα αριστεριστών πραγματοποίησε την ίδια ώρα πορεία για τον Κουφοντίνα σε κεντρικούς δρόμους.

Συνολικά, περίπου 2.000-2.500 άτομα μαζεύτηκαν στο Λιμάνι για την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Οσοι είναι οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης, δηλαδή, τους οποίους πριν από λίγες μέρες κάλεσε ο Χρήστος Σπίρτζης να κάνουν τα ταξί τους εκλογικά κέντρα κατόπιν αιτήματος του Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Τελευταία φορά που ο Πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ήταν στο Παλέ Ντε Σπορ, τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εκδήλωση εκείνη, σε περίοδο μεγάλων αντιδράσεων για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, είχε περιφρουρηθεί σε ακραίο βαθμό, σε σημείο να τρως πόρτα εάν η φάτσα σου δεν ήταν γνωστή σε Συριζαίους. Λίγες μέρες μετά το Παλέ ντε Σπορ, ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε τον σταθμό του μετρό «Σιντριβάνι», χωρίς να υπάρχει μετρό αλλά μουσαμάδες και γυψοσανίδες.

Από τον fake εκείνο σταθμό ο κ. Τσίπρας έταξε στους Θεσσαλονικείς μεγαλεία. «Η Θεσσαλονίκη μετεξελίσσεται από “συμπρωτεύουσα”, από φτωχό συγγενή και ουραγό σε διεθνές κέντρο, σε μια σύγχρονη πόλη ευρωπαϊκή, σε μια πρωτεύουσα των Βαλκανίων», είχε πει. Διαβεβαίωσε ότι «τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται το έργο της διπλής ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας- Θεσσαλονίκης. Όταν η εταιρεία το θέσει σε λειτουργία το τρένο θα κάνει 3 ώρες και 17 λεπτά». Το αποτέλεσμα το ξέρετε. Το έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και μπήκε ένα τρένο που κάνει 3 ώρες και 55 λεπτά.

Είπε κι άλλα: «Ολοκληρώνεται επίσης η ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης Ειδομένης». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «σε φάση προετοιμασίας για δημοπράτηση βρίσκεται εργολαβία για την εγκατάσταση σύγχρονης αυτόματης σηματοδότησης στη μονή γραμμή Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, μέσω της νέας παραλλαγής που ολοκληρώνεται εντός του 2019 στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη».

Επαιξε και με τον πόνο των Θεσσαλονικιών, τις αστικές συγκοινωνίες που έχουν διαλυθεί από τότε που κρατικοποιήθηκαν και ανέλαβε πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς: «Τον Φεβρουάριο προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 350 νέα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων». Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε πριν από λίγες μέρες, κι ότι δεν υπάρχει, ακόμη, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, άρα είναι στον αέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αεικίνητος Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά, την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη εγκαινίασαν ένα βαγόνι του μετρό που έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Σαν παιδάκια στην Disneyland, κάθισαν στα καθίσματα, έκαναν ότι ταξιδεύουν, έβγαλαν selfie και το ευχαριστήθηκαν με την παιδική ψυχή τους! Μόνο που ο κόσμος αγανάκτησε, ιδίως επειδή το βαγόνι δεν φυλάχτηκε επαρκώς, με αποτέλεσμα να μπουν και να το βάψουν γκραφιτάδες που βρήκαν χώρο εκτόνωσης.

«Το 2019 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά για την Θεσσαλονίκη, το μετρό παύει να είναι ανέκδοτο, είναι μια πραγματικότητα, ανήκει στον μοναδικό ιδιοκτήτη που είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης», είχε καταλήξει ο κ. Τσίπρας. Ε, φαίνεται λοιπόν ότι οι αχάριστοι οι Θεσσαλονικείς δεν ξέρουν να εκτιμήσουν αρκετά ώστε να πάρουν το μετρό και να κατέβουν στο Λιμάνι στην ομιλία του Τσίπρα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...