312
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ | Youtube

Μητσοτάκης: Με το που εκλεγώ, καταργώ το άσυλο – έχω έτοιμα δέκα νομοσχέδια

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 10:08
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ
|Youtube

Μητσοτάκης: Με το που εκλεγώ, καταργώ το άσυλο – έχω έτοιμα δέκα νομοσχέδια

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 10:08

Θέτοντας ως βασική προτεραιότητα μιας κυβέρνησης της ΝΔ το ζήτημα της ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης, για την άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αμέσως μετά την εκλογή του.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η κατάργηση του ασύλου θα είναι μέσα στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνησή του.

«Εχουμε έτοιμα τουλάχιστον δέκα νομοσχέδια. Είμαι έτοιμος για την επόμενη μέρα και γι’ αυτό ζητώ εκλογές (…) Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν ο Τσίπρας, λευκή πετσέτα θα πετάξει», εκτίμησε για την επομένη των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Κληθείς να σχολιάσει τη δράση του Ρουβίκωνα, με τελευταίο χτύπημα αυτό στη Βουλή των Ελλήνων, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη -και ανοχή- της κυβέρνησης, έναντι των ενεργειών της αναρχικής συλλογικότητας που πλέον έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο».

Η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, υπογράμμισε, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

«Ο Ρουβίκωνας είναι ηθικό πρόβλημα. Εχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει απλά ανοχή, κινδυνεύουμε να είμαστε εκβιαζόμενη δημοκρατία. Δεν νομίζω να είναι δύσκολο να φυλάσσεται η Βουλή. Ο φρούραρχος έπρεπε να είχε φυγει», τόνισε για την καταδρομική επίθεση της Τρίτης στο κτίριο της Βουλής και τη γελοιοποίηση των μέτρων ασφαλείας.

Ζωντανά στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI.gr με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 22 mei 2019

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί πολιτική προτεραιότητα: «Ο κόσμος σήμερα αισθάνεται ανασφαλής. Πήγα στα Σεπόλια και μου περιέγραφαν οι μαγαζάτορες πως δεν υπάρχει μαγαζί που να μην το έχουν διαρρήξει», σημείωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τα παράπονα που του έκαναν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής στην πρόσφατη περιοδεία του.

Ερωτηθείς τι περιμένει από την κάλπη της Κυριακής, επανέλαβε την εκτίμησή του για «καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας», έτσι ώστε -όπως είπε- να γίνει το πρώτο βήμα για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

«Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στην συνέχεια ένα τετράμηνο όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία», συμπλήρωσε,  επαναλαμβάνοντας το αίτημα του για εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...