379
Ο Ρίτσαρντς, εδώ σε φωτογραφία του 2008, όταν ακόμη (;) κάπνιζε | EPA/PETER FOLEY

Ο Κιθ Ρίτσαρντς (λέει ότι) έκοψε τα βαριά ποτά – αλλά όχι τη μπίρα και το κρασί

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 14:34
Ο Ρίτσαρντς, εδώ σε φωτογραφία του 2008, όταν ακόμη (;) κάπνιζε
| EPA/PETER FOLEY

Ο Κιθ Ρίτσαρντς (λέει ότι) έκοψε τα βαριά ποτά – αλλά όχι τη μπίρα και το κρασί

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2018, 14:34

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που οι δύο Absolut την ημέρα ήταν ρουτίνα. Διευκρίνιση: όχι δύο ποτήρια Absolut, δύο μπουκάλια. Και μαζί τους ποιος ξέρει τι άλλα. Ο Κιθ Ρίτσαρντς υπήρξε η προσωποποίηση των καταχρήσεων. Σε αντίθεση με τον άλλον διόσκουρο των Rolling Stones, τον Μικ Τζάγκερ που στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποφάσισε να κάνει στροφή στη ζωή του και να πίνει μόνο φυσικούς χυμούς, ο Κιθ ήταν ένας τύπος που συνέχιζε να δοκιμάζει τα όρια του ανθρώπινου οργανισμού –παραμένοντας πάντα ένας απίστευτος κιθαρίστας και περφόρμερ.

Υπήρχε μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που το γεγονός ότι ο Ρίτσαρντς εξακολουθούσε να ζει θεωρούνταν θαύμα.

Αυτή η εποχή φαίνεται να τελείωσε. Καθώς ο Κιθ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 75 του χρόνια, στις 18 Δεκεμβρίου, δηλώνει ότι οι καταχρήσεις είναι πια ένα παρελθόν. Δηλώνει.

Εδώ και ένα χρόνο, όπως είπε στο περιοδικό Rolling Stone, δεν πίνει πια. Ο Ρίτσαρντς δηλώνει για την ακρίβεια μπουχτισμένος από το ποτό. «Εδώ και ένα χρόνο, τράβηξα την πρίζα», είπε. Γερό ποτήρι ο Ρίτσαρντς, προτιμούσε είτε Jack Daniels είτε, βεβαίως, βότκα. Περιορίζεται τώρα σε ένα ποτήρι κρασί ή λίγη μπίρα – αυτό για να μην νομίζουμε ότι τώρα που γίνεται 75 θα κόψει μαχαίρι το αλκοόλ.

Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί ότι «ήταν η ώρα να το κόψω, όπως όλα τα άλλα», δηλαδή τα ναρκωτικά. Ηταν γνωστό ότι στο παρελθόν έκανε χρήση κοκαΐνης, ηρωίνης και άλλα ναρκωτικά. Στο παρελθόν είχε πει ότι έκοψε τα ναρκωτικά το 1977 όταν τον συνέλαβαν για κατοχή ηρωίνης στον Καναδά, αλλά προφανώς αυτό ήταν ένα ψέμα.

Ηδη από  το 1978 κατανάλωνε αυτό που αποκαλούσε ως το «πρωινό των πρωταθλητών» – και αποτελείται από κοκαΐνη και ηρωίνη. Εχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και ο θρύλος τον θέλει να έχει σνιφάρει ακόμα και τις στάχτες του πατέρα του (συνοδεία κοκαΐνης). Οπως έχει πει έκοψε την κοκαΐνη το 2006, όταν έπεσε από έναν φοίνικα ύψους 2,5 μέτρων και τραυματίστηκε με συνέπεια να ακυρωθεί τότε περιοδεία των Stones (λεπτομέρειες εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, την απόφασή του να κόψει και το σκληρό αλκοόλ καλωσόρισαν τα άλλα μέλη τους συγκροτήματος. Ο Ρον Γουντ παρατήρησε ότι χωρίς αλκοόλ ο Ρίτσαρντς είναι πιο συνεργάσιμος .

Το συγκρότημα, που δεν τα βάζει κάτω ακόμη και στην όγδοη δεκαετία της ζωής των μελών του, αρχίζει περιοδεία στη Βόρεια  Αμερική τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...