2161
Μαρινάκης κατά Παππά, Τσίπρα, Πέτρου και Σωκράτη Κόκκαλη -και άλλων | CreativeProtagon

Ο Μαρινάκης απασφάλισε – σε ανοιχτή σύγκρουση με Μαξίμου και Κόκκαλη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019, 14:57
Μαρινάκης κατά Παππά, Τσίπρα, Πέτρου και Σωκράτη Κόκκαλη -και άλλων
|CreativeProtagon

Ο Μαρινάκης απασφάλισε – σε ανοιχτή σύγκρουση με Μαξίμου και Κόκκαλη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 12:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019, 14:57

Μία ημέρα αφού βρέθηκε ξανά στο πλευρό του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ως εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του μεγάλου λιμανιού, αλλά και μία ημέρα μετά την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των «στημένων», ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο στούντιο του Real FM για να μιλήσει στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ηταν μια σπάνια συνέντευξη-ποταμός, με τον κ. Μαρινάκη να μην διστάζει να μιλήσει με λεπτομέρειες και με ονόματα για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ο κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε δει απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα (στο στούντιο του ΑΝΤ1) να του συστήνεται ως αρχάγγελος της κάθαρσης, τώρα έβλεπε, πάλι απέναντί του αυτή τη φορά στο στούντιο του Real FM, ένα άλλο δημόσιο πρόσωπο, τον κ. Μαρινάκη, να του εξιστορεί πώς στο Μαξίμου προωθούσαν και προωθούν τους δικούς τους ολιγάρχες, κάνοντας μάλιστα λόγο για βαλίτσες και επιχειρηματίες που μπαίνουν από την πίσω πόρτα στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού.

Μετά τα όσα είπε σε αυτή τη συνέντευξη, ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση πρωτίστως με την κυβέρνηση και δευτερευόντως με την οικογένεια Κόκκαλη, από την οποία πήρε τον Ολυμπιακό το 2010, αλλά τώρα την περιγράφει ως κλασικό παράδειγμα διαπλοκής τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ. Προκάλεσε μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης το Μαξίμου να βγει και να τον διαψεύσει, αν μπορεί.

Ο εφοπλιστής μίλησε για όλους και για όλα. Για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τις σχέσεις του με τον Σωκράτη και τον (υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Πέτρο Κόκκαλη, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, την απόκτηση του ΔΟΛ το καλοκαίρι του 2017 και τις περιπέτειες που έχει με τη Δικαιοσύνη, κάνοντας εκεί λόγο για στοχοποίηση και αποκαλύπτοντας ότι έχει ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για τις σχέσεις του με το Μαξίμου

«To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.

» Δεν υπάρχει καμιά υπόνοια τότε περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ. Παππάς. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί.

» Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον Πρωθυπουργό. Οταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κ. Παπάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ, της πρώτης δόσης.

«Μου ζήτησαν το 2017 να βάλω στον ΔΟΛ τους διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και αρνήθηκα. Εγώ δεν είμαι μπροστινός»

«Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο Πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Οπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση αλλά δεν μπορώ να το κάνω.

»Προκαλώ τον κ. Παππά να βγει και να το διαψεύσει. Και ο κ. Τσίπρας γιατί ήταν όπως σας είπα ενήμερος.

» Τότε ήταν καλά τα λεφτά του Μαρινάκη. Οχι μόνο για το δικό του κανάλι, αλλά και για το κανάλι του κ. Καλογρίτσα που, κακά τα ψέματα, το χτίζανε μέσα στο Μαξίμου.

» Τι άλλαξε και το 2016 ήταν καλά τα λεφτά του Μαρινάκη και το 2017 άλλαξαν τα πράγματα; Θα σας πω: Μου ζήτησαν το 2017 να βάλω στον ΔΟΛ τους διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και αρνήθηκα. Εγώ δεν είμαι μπροστινός και δεν έχω μάθει να δουλεύω έτσι.

»Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια.

» Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τόσο καιρό έκανα υπομονή και δεν έβγαινα να τα ξεκαθαρίσω όλα αυτά».

Για τον ΔΟΛ και τα περί «μπερλουσκονισμού»

«Είναι αστεία τα περί Έλληνα Μπερλουσκόνι. Εγώ δεν μπήκα στα ΜΜΕ για να προωθήσω τις δουλειές μου, ούτε για να έχω χάρες από την εκάστοτε κυβέρνηση. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, ούτε μεσάζοντας όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή για να ρυθμίσω δάνειά μου.

» Πήρα το ιστορικό αυτό συγκρότημα του ΔΟΛ, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία να έκλειναν ή να γίνονταν μέσα προπαγάνδας. Στην κυβέρνηση δεν τους ένοιαζε αν παραδοσιακά ιστορικά ΜΜΕ όπως «Τα Νέα» και «Το Βήμα» περιέρχονταν στην κατοχή ανθρώπων που θα διακινδύνευαν τις ιστορικές σχέσεις της χώρας.

» Με κατηγορούν ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχω στηρίζουν τον Μητσοτάκη. Κάνουν λάθος. Νομίζω ότι έχει γίνει φανερό αυτό που υποσχεθήκαμε. Οι διευθυντές αφήνουν τις κορυφαίες πένες να εκφράσουν τις απόψεις τους».

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη

«Το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν η ανάληψη της προεδρίας του Ολυμπιακού.

» Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία. Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση, πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό Δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.

» Εγώ από το 2010 βάζω χρήματα στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει από τότε στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 150.000.000 ευρώ. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση. Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης στο «Γ. Καραϊσκάκης» την εποχή που οι σχέσεις τους ήταν καλές

» Με το “καλημέρα” έβαλα 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ. Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμμένη γη που παραλάβαμε. Ήταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στην Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα.

» Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά; Τα είπα όταν αποδείχθηκε η ταύτιση και η συμπόρευση του Σωκράτη Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του έχουν λάβει δουλειές ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ. Μάλιστα υπάρχει και συμπόρευση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενεπλάκη για παράδειγμα η INTRAKAT στο γήπεδο της ΑΕΚ.

» Ο Θωμάς Μητρόπουλος με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και νωρίτερα τον κύριο Σαββίδη, και η παρέα του μας έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα με εντολή του Σωκράτη Κόκκαλη. Τι να κάνουμε, δυστυχώς το χρήμα είναι τα πάντα για κάποιους».

Για τον Πέτρο Κόκκαλη

«Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ηταν μαζί μας (στη δημοτική παράταξη του κ. Μώραλη) επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη 7.000.000 ευρώ. Δεν έχω να του πω κάτι».

» Του ευχήθηκα και στην αρχή της εκπομπής. Ηταν λογικό να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Δουλειές έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον πατέρα του. Καλά κάνει και ο Πέτρος και υποστηρίζει τον πατέρα του και τις επιχειρήσεις του. Ετσι είναι η δημοκρατία μας».

Για τη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ

«Μας κατηγορούν για διαπλοκή όταν μέρα-νύχτα μπαινοβγαίνουν επιχειρηματίες με βαλίτσες στο Μαξίμου.

» Το Καζίνο της Πάρνηθας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχαν επιχειρήσει οι ιδιοκτήτες του να το μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας ή κοντά στην Αθήνα. Δεν το κατάφεραν με καμία κυβέρνηση. Κόντεψαν να πέσουν κυβερνήσεις για αυτό, θυμηθείτε τον Φλοίσβο. Και μέσα σε μια νύχτα, μόλις μπήκε ο κ. Κόκκαλης στη μετοχική σύνθεση, μέσα σε μια νύχτα είχαμε τροπολογία και το μεταφέρουν.

Τι έχει να μας πει ο κ. Τσίπρας για αυτό; Τι έχει να μας πει ο λαλίστατος κ. Παππάς για αυτό;»

Για τις σχέσεις του με τη ΝΔ

«Αν ένα κόμμα είναι μακριά από κυβερνήσεις είναι ο Ολυμπιακός. Εγώ δεν έχω μπίζνες στην Ελλάδα. Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό. Σας θυμίζω πως όταν ανέλαβα υπήρχε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και σας θυμίζω ότι είχα αντιπαράθεση με τον κύριο Γερουλάνο. Στη συνέχεια είχα αντιπαράθεση με τον κύριο Σαμαρά και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων.

» Εχω δει ξανά πολιτικές αθλιότητες αλλά ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο. Πρόσφερα δωρεά στη μνήμη του πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής της ΝΔ, στα τοπικά γραφεία του κόμματος στον Πειραιά. Το έκαναν και άλλοι παράγοντες, όπως π.χ. ο Βασίλης Κορκίδης. Και με κατηγόρησαν για διαπλοκή με τη ΝΔ. Όλα αυτά για δύο air condition και τρεις υπολογιστές. Ούτε 1.000 ευρώ δεν κόστισαν και μας κατηγορούν για διαπλοκή, όταν μέρα-νύχτα μπαινοβγαίνουν επιχειρηματίες με βαλίτσες στο Μαξίμου. Πρόκειται για γελοιότητες και δεν θα ασχοληθώ άλλο. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και στη μνήμη του θα αναλάμβανα και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες».

Για τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη

«Σχετικά με τα δικαστικά ζητήματα δεν υπάρχει ούτε ένας έλληνας πολίτης που δεν έχει καταλάβει ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση, παρόλο που οι κατηγορίες που μου αποδίδονται έχουν καταρρεύσει.

» Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν φοβάται κανέναν. Πρόκειται για σκευωρίες. Έχουν γίνει τεράστιες έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλα αυτά έχουν καταρρεύσει και σας ομολογώ ότι δεν με αγγίζουν και δεν με απασχολούν. Άλλωστε, το φως νικάει στο σκοτάδι.

» Και κάτι άλλο. Εχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του πρωθυπουργού, του κ. Τζανακόπουλου του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε για πρώτη φορά καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία Πρωθυπουργό».

Για τον Ολυμπιακό

«Τι έφταιξε και χάσαμε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα; Δεν θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες. Εμείς κερδίσαμε εφτά συνεχόμενα πρωταθλήματα. Είχαμε στην Ευρώπη τεράστιες επιτυχίες, Πήραμε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στην Μίλαν. Η ιστορικότερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού.

»Είχαμε μια κακή χρονιά το 2017-2018. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα και το κάναμε από το μηδέν. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο κοσμος του Ολυμπιακού που γέμιζε το Καραϊσκάκη κάθε κυριακή. Κι αυτό μας υποχρεώνει να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

O κ. Μαρινάκης ανήρτησε ολόκληρη τη συνέντευξη στα social media.

Οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη

ΝΔ: Τι έχουν να πουν τώρα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς;

Τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκάλεσαν όπως αναμενόταν την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας (εδώ):

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;» 

Η μη απάντηση του Μαξίμου

Αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση το Μαξίμου στην οποία όμως δεν απάντησε στα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης! Ανέφερε η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια. Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα» Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

– Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

– Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.

– Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.

– Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.

-Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.

Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός»

Η απάντηση του Πέτρου Κόκκαλη

Σε κάποια, πάντως, απ’ όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού απάντησε ο κ. Π. Κόκκαλης, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ενα 90,4 fm». «Ο κ. Μαρινάκης μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Ωστόσο εγώ δεν ήθελα να είμαι δοτός Δήμαρχος με ένα ορισμένο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο. Σοκάρομαι από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά. Να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος τον χαρακτήρα του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...