539
Ο Τζέιμς Μπράουν σε συναυλία στην Ελβετία, το 2002 | EPA

Οι φίλοι του Τζέιμς Μπράουν επιμένουν: Ο «νονός της σόουλ» δολοφονήθηκε

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:42
Ο Τζέιμς Μπράουν σε συναυλία στην Ελβετία, το 2002
|EPA

Οι φίλοι του Τζέιμς Μπράουν επιμένουν: Ο «νονός της σόουλ» δολοφονήθηκε

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2020, 13:42

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο δολοφονίας του Τζέιμς Μπράουν, μετά τα νέα στοιχεία που προσκόμισε σε εισαγγελέα της Ατλάντα ένας φίλος του θρυλικού τραγουδιστή της σόουλ.

Ο Πολ Χάουαρντ, εισαγγελέας στην κομητεία όπου βρίσκεται το νοσοκομείο στο οποίο πέθανε ο Μπράουν το 2006, εξετάζει τα στοιχεία για να αποφασίσει αν θα διατάξει επίσημη έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Οπως αναφέρουν οι Times, τα στοιχεία προσκόμισε ο Ζακ Χολάντερ, τραγουδιστής και ο ίδιος, που ισχυρίζεται ότι «ο νονός της σόουλ» δολοφονήθηκε.

Το ενδεχόμενο της δολοφονίας είχε αναφερθεί πριν από ένα χρόνο σε ρεπορτάζ του CNN, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που είχε φέρει στο φως μία δεύτερη διαθήκη του Μπράουν, καθώς επίσης και στοιχεία ότι ο τραγουδιστής ετοιμαζόταν να απολύσει δύο υπεύθυνους επί των οικονομικών του, αλλά και περίεργες ομοιότητες του θανάτου του με αυτόν της τρίτης συζύγου του, Αντριέν, που είχε πεθάνει μία δεκαετία νωρίτερα.

Στον δημοσιογράφο του CNN, φίλοι, συγγενείς αλλά και ο γιατρός που είχε υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου του, είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για τα αίτια.

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε σε νοσοκομείο της Ατλάντα, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2006, σε ηλικία 73 ετών, από καρδιακή ανακοπή και υγρό στους πνεύμονες. Η επίσημη εκδοχή είναι πρόκειται για επιπλοκές που προκλήθηκαν από πνευμονία.

Η σορός του Τζέιμς Μπράουν τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο εμβληματικό θέατρο «Apollo» στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, τον Δεκέμβριο του 2006

Ο Μάρβιν Κρόφορντ, ο οικογενειακός γιατρός του, είχε δηλώσει ότι ο Μπράουν εισήχθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα ελαφρού εμφράγματος και ίχνη κοκαΐνης στο αίμα του. Τις επόμενες ημέρες, όμως, συνήλθε και οι γιατροί πίστευαν ότι θα έπαιρνε σύντομα εξιτήριο.

Ο γιατρός του είναι ένα από τα 13 άτομα που πιστεύουν ότι ο Τζέιμς Μπράουν δολοφονήθηκε. Είναι αυτός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του. Μιλώντας στο CNN, είπε ότι ποτέ του δεν πίστεψε ότι είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, γι’ αυτό και είχε ζητήσει να γίνει νεκροτομή. «Αλλαξε πολύ γρήγορα. Ηταν ένας ασθενής που ποτέ δεν θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε… Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσα το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”».

Ομως, η κόρη του Μπράουν, Γιάμα, αρνήθηκε τότε να γίνει νεκροτομή. Οταν ρωτήθηκε από το CNN, στο πλαίσιο της πολύμηνης δημοσιογραφικής έρευνας, για ποιον λόγο αρνήθηκε, δεν μπόρεσε να δώσει ικανοποιητική εξήγηση.

Θαυμαστές του Τζέιμς Μπράουν περιμένουν στην ουρά, έξω από το θρυλικό θέατρο «Apollo» στο Χάρλεμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον νονό της σόουλ, τον Δεκέμβριο του 2006

Ενας άλλος φίλος του Μπράουν, ο Αντρέ Γουάιτ, είπε στο CNN ότι μία νοσοκόμα είχε δει να μπαίνει στο δωμάτιό του ένας άνδρας, τον οποίο δεν αναγνώρισε ως μέλος της ομάδας του Τζέιμς Μπράουν και ότι μετά την επίσκεψη ο τραγουδιστής χειροτέρεψε και πέθανε.

Η κομμώτρια του Μπράουν είχε κρατήσει ανέπαφα για χρόνια τα ρούχα και ένα ζευγάρι γόβες-στιλέτο, που φορούσε στο νοσοκομείο, όταν πέθανε ο τραγουδιστής. Μία άσπρη σκόνη που βρέθηκε στα τακούνια περιείχε ίχνη κάνναβης, κοκαΐνης και ενός φαρμάκου που είχαν δώσει οι γιατροί στον Μπράουν.

Αυτά βρέθηκαν στα χέρια του Χολάντερ, ο οποίος τα έδωσε στον εισαγγελέα, η απόφαση του οποίου αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...