158
Ο Μοχάμεντ Μόρσι, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, τον Ιούνιο του 2015 | REUTERS

Πέθανε στη διάρκεια της δίκης του ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 19:32
Ο Μοχάμεντ Μόρσι, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, τον Ιούνιο του 2015
|REUTERS

Πέθανε στη διάρκεια της δίκης του ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 19:32

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε τη Δευτέρα μέσα στην δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν μία από τις πολυάριθμες υποθέσεις εναντίον του.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, ο 67χρονος Μόρσι λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της δίκης και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Μόρσι, στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ανατράπηκε από τον στρατό το 2013, μετά από μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον του.

Το 2015, ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο του Καΐρου για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας το 2011.

Οπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι βρισκόταν στο δικαστήριο για μια ακροαματική διαδικασία με την κατηγορία της κατασκοπίας, έπειτα από ύποπτες επαφές που είχε με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπία σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το Κατάρ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...