615
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή της 35χρονης στον εισαγγελέα το βράδυ της Πέμπτης | INTIMENEWS

Επίθεση με βιτριόλι: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 17:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2020 21:12
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή της 35χρονης στον εισαγγελέα το βράδυ της Πέμπτης
|INTIMENEWS

Επίθεση με βιτριόλι: Ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στην 35χρονη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2020, 17:50
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/06/2020 21:12

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35χρονη που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Η δικογραφία που διαβιβάζει η Ασφάλεια στον Εισαγγελέα αφορά το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατηγορία που εφόσον αποδοθεί στην 35χρονη, την φέρνει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο προσωρινής κράτησης.

Περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της απείθειας.

Θυμίζουμε πως η προσαγωγή της 35χρονης που είχε οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών (εδώ) ως βασική ύποπτη για την επίθεση με το  βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, στις 20 Μαΐου, στην Καλλιθέα μετατράπηκε σε σύλληψη το απόγευμα της Πέμπτης.

Το πρωί, αστυνομικοί της Ασφάλειας πήγαν στο σπίτι της 35χρονης στην οδό Αβύδου στα Ιλίσια και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Κατά την ανάκρισή της, η γυναίκα αρνήθηκε τα πάντα, ωστόσο, όπως μετέδωσε και το Μega, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει την υπόθεση φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι η γυναίκα πίσω από την επίθεση με το βιτριόλι.

Hδη η οικογένειά της έχει έρθει σε επικοινωνία με τον γνωστό ποινικολόγο Σάκη Κεχαγιόγλου, προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή της – κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δικηγόρος σε δηλώσεις του στο Μega.

Πάντως, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σύλληψη της 35χρονης έγινε για πλημμέλημα που προέκυψε κατά την ανάκρισή της, ενώ η δικογραφία για την επίθεση αναμενόταν να ολοκληρωθεί και να διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές.

Ολα άρχισαν από έναν γάμο στην Αιτωλοακαρνανία –τόπο καταγωγής θύτη και θύματος–, όπου βρέθηκαν μαζί με την 34χρονη Ιωάννα η 35χρονη συλληφθείσα και ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε σχέση.

Ενα friend request στο Facebook φέρεται να ήταν αυτό που «όπλισε» το χέρι της και την οδήγησε στην απόφαση να στήσει την ενέδρα με το βιτριόλι στην συντοπίτισσά της.

Η 35χρονη έμενε εδώ και χρόνια στην περιοχή του Ζωγράφου και εργαζόταν ως γραμματέας σε γνωστή δικηγορική εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί φέρεται να γνώρισε και τον άνδρα-μήλον της Εριδος, με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση.

Η προσαγωγή της το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αβύδου στα Ιλίσια έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γειτόνων της.

Οι άνδρες της Ασφάλειας κάνουν λόγο για εμμονή της 35χρονης με το θύμα, με το κίνητρο να εντοπίζεται σε μια προσωπική αντιζηλία. Σύμφωνα με το vima.gr, ο δικηγόρος με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση η 35χρονη, είχε αναπτύξει προσωπική επαφή με την 34χρονη Ιωάννα. Αυτό θεωρήθηκε από τη συλληφθείσα ως εμπόδιο για να υπάρξει μόνιμος δεσμός με τον δικηγόρο.

Η 35χρονη ήταν μάλιστα «φίλη» της Ιωάννας στα social media, ανταλλάσσοντας συχνά-πυκνά μηνύματα και φιλοφρονήσεις για τις φωτογραφίες που «ανέβαζαν».

Οταν όμως είδε το αίτημα φιλίας της 34χρονης προς τον εργοδότη της, εξοργίστηκε και αφού το σχολίασε ειρωνικά, άρχισε να εξυφαίνει το σχέδιό της για το χτύπημα με το βιτριόλι.

Ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας, κ. Λύτρας, δήλωσε στο Μega ότι η κοπέλα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από την ημέρα που έπεσε θύμα της επίθεσης. Οπως είπε, δεν πήγαινε καν στο μυαλό της ότι θα μπορούσε να είναι η συγκεκριμένη γυναίκα πίσω από την επίθεση που της στιγμάτισε τη ζωή.

Ο θείος της Ιωάννας από την πλευρά του μίλησε για μία πρώτη ανακούφιση απο την εξελιξη των ερευνών. «Πήγαν να μας μπλέξουν, δεν ξέρω εάν το μάθατε. Την κόρη μου, πήγαν να μπλέξουν την κόρη μου. Πιστέψτε με ότι εδώ και ένα μήνα δεν έχω, δεν μπορώ να κοιμηθώ σαν άνθρωπος, όπως κοιμόμουν τουλάχιστον. Πιστέψτε το. Να σας πω την αλήθεια, ησύχασα κατά ένα μέρος, αλλά ότι ακόμη δεν ησύχασα εάν δεν δούμε ότι πραγματικά, ποιος είναι πραγματικά, ο ένοχος και όταν τιμωρηθεί θα ησυχάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Μega.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...