297
Η υπουργός Παιδείας με τον Πρωθυπουργό στα κυβερνητικά έδρανα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου | ΙΝΤΙΜΕnews

Στείρα αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 13:40
Η υπουργός Παιδείας με τον Πρωθυπουργό στα κυβερνητικά έδρανα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στείρα αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 στο νομοσχέδιο Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 13:40

Αίσθηση προκάλεσε η στάση της αντιπολίτευσης έναντι του πολυνομοσχεδίου Κεραμέως για την Παιδεία, καταψηφίζοντας και επιχειρώντας να μπλοκάρει σειρά προοδευτικών διατάξεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ καταψήφισαν (Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών») ακόμα και τις συνεργασίες των ελληνικών πανεπιστημίων με ιδρύματα του εξωτερικού!

Ανάμεσα στις διατάξεις που συνάντησαν τη στείρα άρνηση της αντιπολίτευσης ήταν:

– το άρ. 1 που θεσμοθετεί τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, δηλαδή νέες θεματικές όπως εθελοντισμός, πρόληψη από εξαρτήσεις, σεβασμός στο περιβάλλον, οδική ασφάλεια, σεξουαλική αγωγή, που καλλιεργούν σύγχρονες δεξιότητες ήπιες, ζωής και τεχνολογίας καταψήφισαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελλ. Λύση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών».

– το άρ. 2 που εισάγει στο Νηπιαγωγείο δραστηριότητες στα αγγλικά καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 ψήφισε «παρών» και μόνο η Ελληνική Λύση υπερψήφισε.

– το άρ. 8 που αυξάνει το γενικό μέσο όρο προαγωγής και απόλυσης των μαθητών Λυκείου από 9,5 σε 10 καταψήφισε όλη η Αντιπολίτευση, πλην της Ελλ. Λύσης που ψήφισε «παρών».

– στα άρθρα 34-35 που αφορούν την αξιολόγηση σχολικών μονάδων, εσωτερική και εξωτερική, σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά, με την Ελλ. Λύση να δηλώνει «παρών».

– τα διοικητικά, εκπαιδευτικά και άλλα μέτρα πρόληψης, αποτροπής και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού (άρ. 39) καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, ενώ ΚΚΕ και Ελλ. Λύση ψήφισαν «παρών»!

– ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν, ΚΚΕ, Ελλ. Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών» για την ταχεία διαδικασία χορήγησης αδειών διαμονής για λόγους σπουδών (άρ. 94)!

– όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, πλην της Ελλ. Λύσης, που ψήφισε «παρών», καταψήφισαν το άρ. 77 που ορίζει τη δυνατότητα μετεγγραφής φοιτητών σε τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου με αυτό που έχουν εισαχθεί!

– ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ καταψήφισαν, Ελλ. Λύση και ΜέΡΑ25 ψήφισαν «παρών» για τις συνεργασίες των Ελληνικών Πανεπιστημίων με Ιδρύματα της αλλοδαπής (άρ. 91).

– το ΚΙΝΑΛ καταψήφισε τη διπλή μοριοδότηση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες (άρ. 42)!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...