295
Ο 21 ετών Ροδίτης νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού από τις 6/8 | INTIMEnews

Στο ψυχιατρείο ο ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 17:09
Ο 21 ετών Ροδίτης νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού από τις 6/8
|INTIMEnews

Στο ψυχιατρείο ο ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 17:09

Στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού κρατείται εδώ και εβδομάδες,  σε συνθήκες απομόνωσης, ο 21 ετών Ροδίτης  που κατηγορείται για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη (περισσότερα εδώ).

Ο νεαρός οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο κατόπιν απόφασης της διεύθυνησης των Φυλακών Γρεβενών, δεδομένου ότι το  τελευταίο διάστημα είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και είχε προβεί σε απόπειρες αυτοτραυματισμού (εδώ).

Σύμφωνα με την οικογένειά του, πλέον δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον και έχει μόνο “φωτεινές διαλείψεις”, ενώ την περασμένη εβδομάδα δέχθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από τη μητέρα του.

Στην άλλη πλευρά, πικρία και απορία για την μεταφορά του νεαρού στο ψυχιατρείο, εκφράζουν οι συγγενείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας. «Οταν σκότωνε την Ελένη μας είχε σώας τας φρένας», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο Ροδίτης και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία καθώς και αυτή του βιασμού.

Ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Τοπαλούδης έχει κατηγορήσει ανοικτά τους γονείς των κατηγορουμένων ότι προσπάθησαν να σβήσουν ή να αλλοιώσουν επιβαρυντικά για τα παιδιά τους στοιχεία  μέσα απο τους λογαριασμούς στο Facebook, στα κινητά τηλέφωνα κτλ.

«Μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης μας, μιλούσαν πόσες ώρες με οικογένειες με δικηγόρους για ποια πράγματα μιλούσαν για επιχειρηματικότητα στις 8 το πρωί και μάλιστα 4-5 ώρες . Ας το αναλογιστεί και κάθε πολίτης κάθε κοινωνίας και ας το κρίνει», είχε αναφέρει με νόημα ο πατέρας.

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018, στη βραχώδη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα για κράτηση των δύο κατηγορουμένων μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Πιθανολογείται όμως ότι η κράτησή τους θα παραταθεί γι ακόμη ένα εξάμηνο, μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...