2415
Ο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα Νίκος Παππάς αγναντεύει το τρίγωνο Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη | CreativeProtagon

Αρτέμης Αρτεμίου: Ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά (και για τον Πετσίτη)

Χάρης Καρανίκας Χάρης Καρανίκας 1 Απριλίου 2019, 21:08
Ο υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα Νίκος Παππάς αγναντεύει το τρίγωνο Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη
|CreativeProtagon

Αρτέμης Αρτεμίου: Ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά (και για τον Πετσίτη)

Χάρης Καρανίκας Χάρης Καρανίκας 1 Απριλίου 2019, 21:08

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από το «Πρώτο Θέμα» ότι βρέθηκαν αδικαιολόγητα ποσά σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, φίλου του Νίκου Παππά, προερχόμενα από κυπριακές εταιρείες καθώς και η εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου σε αυτές τις συναλλαγές. Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις φέρεται να βασίζονται στα πρώτα ευρήματα των ερευνών της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος σε σχέση με την υπόθεση χρεών της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ELFE -συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη- στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Aερίου και με την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη σε αυτή.

Τι σχέση όμως έχει ο Αρτεμίου με τους πρωταγωνιστές της σκανδαλώδους υπόθεσης και γιατί θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν ώστε να χαρτογραφηθούν οι πλήρεις διαδρομές του χρήματος – από τις offshore και τους εντολείς των εμβασμάτων έως τους πραγματικούς τελικούς αποδέκτες.

Οπως είχε αποκαλύψει το Protagon, ο κύπριος δικηγόρος συνδεόταν με offshore που κατείχε τραπεζικό λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα, η οποία είχε ως μοναδική δραστηριότητα την παροχή συμβουλών για προϊόντα λιπασμάτων – κάτι που ενδεχομένως να τη συνδέει με την ELFE. Επιπλέον συνδεόταν και με έτερη offshore, η οποία διατηρούσε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και έκλεισε ακριβώς την ίδια ημερομηνία με την πρώτη, μία εβδομάδα προτού γίνει η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΔΕΠΑ. Οντας δικαιούχος των δύο προαναφερόμενων offshores, ο Αρτεμίου πρέπει να έχει εικόνα και για τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους.

Επίσης, μέσω δύο συνεταίρων του ο Αρτεμίου εμφανίζεται να εκπροσωπείται φορολογικά στην Ελλάδα από τον Μανώλη Πετσίτη, που εμισθοδοτείτο από την ELFE. Ακόμη, ο Αρτεμίου είχε αναλάβει τη διαχείριση των κυπριακών εταιρειών του Λαυρεντιάδη που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο της Proton Bank.

Οπως αποκαλύπτει το Protagon σήμερα, από τα αδημοσίευτα στοιχεία των Panama Papers φαίνεται ότι το γραφείο Αρτεμίου παρουσιάζει έντονη κινητικότητα σε σχέση με τις offshore που εμπλέκονται στην υπόθεση από τον Απρίλιο του 2015 και μετά, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Κύπρο και λίγες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη της δίκης Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο της Proton Bank. Πριν από το 2015, εντοπίζεται μόνο ένα μήνυμα – και αυτό για να γίνουν κάποιες συστάσεις. Σημειωτέον ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου γνωρίζεται με τον Νίκο Παππά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, όταν είχαν συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα.

Μάλιστα, το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου φαίνεται να αποκτά την offshore που είχε ως αντικείμενο τις παροχές συμβουλών για λιπάσματα και τον λογαριασμό στην κυπριακή τράπεζα μόλις λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του Μανώλη Πετσίτη στην ΔΕΠΑ τον Οκτώβριο του 2015. Ομως, μέσω προχρονολογημένων εγγράφων εμφανίζεται ως διαχειριστής της από τον Απρίλιο του 2015. Την ίδια περίοδο που ο Πετσίτης εμφανίστηκε στη ΔΕΠΑ δημιουργήθηκε και η δεύτερη offshore με λογαριασμό στην ίδια τράπεζα αλλά σε αυτή δεν προχρονολογήθηκαν έγγραφα – βέβαια, αυτή δεν εμφανιζόταν να έχει συμβόλαια για λιπάσματα, παρά μόνο να διατηρεί μετοχές.

Στο κάδρο μπαίνει και τρίτη offshore, με έδρα τις Σεϊχέλες, της οποίας τη διαχείριση εμφανίζεται να αναλαμβάνει το γραφείο Αρτεμίου επίσης τον Απρίλιο του 2015.

Οπως φαίνεται από τα στοιχεία, η δραστηριότητα Αρτεμίου σε σχέση με αυτές τις offshore αναπτύσσεται το 2015 ενώ η φιλία του Νίκου Παππά με τον Μανώλη Πετσίτη είναι ακόμα «ζωντανή», προτού δηλαδή «απομακρυνθεί από το περιβάλλον του», όπως είχε δηλώσει ο υπουργός σε συνέντευξή του.  Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν αυτός που είχε προβλέψει ακριβώς το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου 2015.

Η επίσκεψη Τσίπρα – Παππά στην Κύπρο

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκεπτόταν τα Φυλακισμένα Μνήματα (στη Λευκωσία), ο πλέον στενός του συνεργάτης και δεξί του χέρι, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δεν βρισκόταν ως συνήθως δίπλα του» έγραφε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» τον Φεβρουάριο του 2015. «Ο υπουργός πήγε στον χώρο συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και πήγε στις Κεντρικές Φυλακές για επισκεπτήριο. Ο κρατούμενος που επισκέφθηκε ήταν το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέτος (…) Η συνάντηση έγινε εντός της φυλακής όπου κρατείται ο κ. Ζαννέτος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών για υπόθεση εκβίασης στο γνωστό σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και σύμφωνα με πρόσωπο των φυλακών, διεξήχθη σε συγκινητική ατμόσφαιρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτού αναλάβει την κυβέρνηση αντιμετώπιζε με «θαυμασμό» το κυπριακό ΑΚΕΛ, το  αδελφό κόμμα που βρέθηκε στην εξουσία και του οποίου εξέχοντα στελέχη θεωρούνται οι συνιδρυτές του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου. Από το χρονικό σημείο της επίσκεψης Παππά στην Κύπρο και μετά το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου εμφανίζεται σε αδημοσίευτα στοιχεία των Panama Papers να δραστηριοποιείται έντονα σε σχέση με offshore – σε αντίθεση με το χρονικό διάστημα προ του 2015 οπότε εντοπίζεται μόνο ένα μήνυμα από το γραφείο Αρτεμίου στα Panama Papers: τον Αύγουστο του 2009 ο συνιδρυτής Λάμπρος Πιερή επικοινωνεί πρώτη φορά με τη Mossack Fonseca, την παναμέζικη εταιρεία απ’ όπου διέρρευσαν τα Panama Papers. Σε αυτό το μήνυμα ο κ. Πιερή αναφέρει ότι τον παρέπεμψαν στη Mossack Fonseca συνάδελφοι από άλλο κυπριακό δικηγορικό γραφείο, το οποίο ανήκει σε πρώην υπουργό του ΑΚΕΛ, και ότι ενδιαφέρεται για την ίδρυση offshore. Η επόμενη αναφορά του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου στα Panama Papers προκύπτει λίγο μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του τότε υπουργού Επικρατείας στην Κύπρο: στις 16 Απριλίου 2015, η APLAW Services –των Αρτεμίου και Πιερή- εμφανίζεται να αναλαμβάνει τη διαχείριση μίας offshore με έδρα τις Σεϊχέλες με την επωνυμία Alicium Ltd.

Η εμφάνιση Πετσίτη στη ΔΕΠΑ και οι offshore

Από τις 2 Απριλίου του 2015, επίσης, το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου φέρεται να εμφανίζεται και ως διαχειριστής της Pizzazz Limited. Και αυτό ενώ η offshore με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους αποκτήθηκε από το δικηγορικό γραφείο αρκετούς μήνες μετά. Οπως φαίνεται στα αρχεία των Panama Papers, η εντολή Αρτεμίου προς τη Mossack Fonseca για την απόκτηση της Pizzazz δόθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Σημειώνεται ότι η Pizzazz είχε ως μοναδικό αντικείμενο ένα συμβόλαιο με αντικείμενο τις συμβουλές για προϊόντα λιπασμάτων – κάτι που μπορεί να τη συνδέει με την ELFE. Μία ακόμα σύμπτωση: σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίστηκε στη ΔΕΠΑ την ίδια περίοδο που δόθηκε η εντολή απόκτησης της Pizzazz («λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ) με «ένα βιογραφικό», επιδιώκοντας την πρόσληψή του. Εκείνη την περίοδο είχε ζητηθεί από την τότε διοίκηση της ΔΕΠΑ να μελετηθεί το ενδεχόμενο ρύθμισης των χρεών της ELFE, από την οποία τελικά βρέθηκε ο Πετσίτης να μισθοδοτείται πλουσιοπάροχα.

Ωστόσο σε έγγραφα, τα οποία θεωρούνται προχρονολογημένα, εμφανίζεται να συνδέεται με την Pizzazz από τον Απρίλιο του 2015. Επίσης, το γραφείο Αρτεμίου εμφανίζεται (μέσω της προχρονολόγησης εγγράφων) να αναλαμβάνει τη διαχείριση της Pizzazz μόλις λίγες ημέρες αφού ξεκίνησε η δίκη της Proton Bank στα τέλη Μαρτίου 2015. Η Pizzazz απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου Λάρνακας, ενώ ως πραγματικός δικαιούχος της εμφανιζόταν ο Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος εκ της ιδιότητάς του θα έπρεπε να έχει πλήρη εικόνα των κινήσεων του.

Τον Οκτώβριο του 2015, αφού ο Πετσίτης εμφανίστηκε στη ΔΕΠΑ, το γραφείο Αρτεμίου αποκτά και δεύτερη offshore, με την επωνυμία Elazzoulian και έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Και αυτή η offshore απέκτησε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι στην εν λόγω offshore ως μοναδικός μέτοχος εμφανιζόταν ο Σωτηράκης Παναγιώτου, συνεργάτης του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος επίσης συνδεόταν με τον Μανώλη Πετσίτη μέσω της φορολογικής εκπροσώπησής του στην Ελλάδα. Ο Παναγιώτου εμφανιζόταν το 2015 και ως διευθυντής της κυπριακής Nikastero Trading που συνδεόταν με την ELFE – η Nikastero κατείχε το 2010 μετοχές της ELFE και για την απόκτηση αυτών των μετοχών είχε εκταμιευθεί τότε δάνειο από την Proton Bank ύψους 54 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τους λογαριασμούς των offshore στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου Λάρνακας επόπτευε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, μέλος του ανώτατου διοικητικού οργάνου της οποίας ήταν ο συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, Λάμπρος Πιερή.

Ενας ακόμα μήνας-κλειδί για την εμπλοκή του γραφείου Αρτεμίου στην υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη ενδέχεται να είναι ο Ιούλιος του 2015. Τότε, το κυπριακό δικηγορικό γραφείο εμφανίζεται να αναλαμβάνει τη διαχείριση των κυπριακών εταιρειών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο δανείων της Proton Bank. Τον ίδιο μήνα εμφανίζεται σε αδημοσίευτα αρχεία των Panama Papers «κινητικότητα» σε σχέση με την Alicium με έδρα τις Σεϊχέλες: σε μήνυμα του γραφείου Αρτεμίου προς τη Mossack Fonseca φαίνεται ότι υπάρχει πίεση χρόνου σε σχέση με έγγραφα της εν λόγω offshore.

H ανακοίνωση της Αρχής για το Ξέπλυμα

Με σημερινή της ανακοίνωση η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται έρευνες σχετικά με την υπόθεση Πετσίτη-ΔΕΠΑ, χωρίς επί της ουσίας να διαψεύδει όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά σημειώνοντας ότι «πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Επιπλέον αναφέρεται: «Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια.

»Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

»Εχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

»Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

»Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν».

Η αντίδραση της ΝΔ και το χρονοδιάγραμμα των διασυνδέσεων

Την ίδια ώρα που οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Αρχή για το Ξέπλυμα, η Νέα Δημοκρατία ζητάει την άμεση κλήση της προέδρου της Αρχής κ. Αννας Ζαΐρη για την παροχή εξηγήσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής: «Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες. Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ απευθύνει ερωτήματα και προς τους Τσίπρα και Παππά σχετικά με τον Πετσίτη και με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, ποια η σύνδεση μεταξύ Πετσίτη-Παππά-Αρτεμίου και των χρημάτων από την Κύπρο, καθώς και γιατί «ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ».

Μαζί με την ανακοίνωση, δόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσιότητα και ένα χρονοδιάγραμμα, όπου καταγράφονται οι σχέσεις μεταξύ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης:

  • Καλοκαίρι 2013. Ο Παππάς συνοδευόμενος από τον Αρτεμίου βρέθηκαν για άγνωστο λόγο στη Βενεζουέλα και επισκέφθηκαν με λίαρ τζετ αμφιλεγόμενου προσώπου το νησί Μαργαρίτα.
  • Ιανουάριος 2015. Ο “Μανόλο του Παππά”, όπως ήταν ήδη γνωστός στους Συριζαϊκούς κύκλους, αποκτά ελευθέρας στο Μαξίμου (…) Η επίσημη ιδιότητά του, όπως έχει υποστηρίξει επανειλημμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν διευθυντής του Νίκου Παππά, εξ ου και του κουβαλούσε διαρκώς την τσάντα του.
  • Ιούλιος 2015. Ο Αρτεμίου αναλαμβάνει τις κυπριακές εταιρείες της ELFE και αρχίζει έτσι επισήμως τη συνεργασία του με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
  • Σεπτέμβριος 2015. Το πόσο κοντά είναι ο Πετσίτης στην παρέα του Μαξίμου, δηλαδή όχι μόνον με τον Παππά αλλά και με τον Τσίπρα, αποδεικνύει το περιβόητο τεφτέρι στο οποίο οι τρεις τους μαζί με τον κ. Φλαμπουράρη και τον κ. Σακελλαρίδη είχαν γράψει τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015.
  • Αρχές 2016. Ο Μανώλης Πετσίτης αρχίζει ξαφνικά να πληρώνεται πλουσιοπάροχα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καθώς εμφανίζεται να εργάζεται για την εταιρεία του τελευταίου ELFE, με αμοιβές άνω των 100.000 ευρώ τον χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το χρέος της ELFE στη ΔΕΠΑ στα 74 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα το χρέος υπερβαίνει τα 130 εκατ. ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 80%. Υπογραμμίζεται επίσης ότι για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο πρώην στέλεχος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος τοποθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2015 στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, ενώ παλιότερα εργαζόταν στην ELFE ως γενικός διευθυντής της και επομένως υπήρχε προφανής σύγκρουση συμφερόντων.
  • Οκτώβριος 2016. Στις σκοτεινές αυτές σχέσεις μπαίνει και ο Αρτεμίου, που φιγουράρει στη λίστα των Panama Papers. Ο φωτογραφικός φακός τον συλλαμβάνει να αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου κρατώντας μια πλαστική σακούλα. Η κυβέρνηση επί δύο εβδομάδες δεν βγάζει άχνα για τον σκοπό της επίσκεψης, μέχρι που ο ίδιος ο Αρτεμίου ομολογεί ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για λογαριασμό πελάτη του.
  • Ο Μανώλης Πετσίτης, σύμφωνα με τα φορολογικά του στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί, εξακολουθεί να πληρώνεται αδρά για να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την ELFE.
  • Αύγουστος 2018. Στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ασκείται δίωξη για αδικήματα απάτης κατ’ εξακολούθηση, και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ELFE.
  • Νοέμβριος 2018. Ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Κιτσάκου (πρώην προέδρου της ΔΕΠΑ) και άλλων στενών συνεργατών του Λ. Λαυρεντιάδη για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση των χρεών της ELFE. Είχε προηγηθεί συνέντευξή του Κιτσάκου στην οποία υποστήριξε ότι όλοι στην κυβέρνηση μεταξύ των οποίων οι Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και Τζάκρη γνώριζαν τι συνέβαινε μεταξύ Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ, ενώ δημοσιοποιούνται και mails του ίδιου προς υπουργούς, καθώς και τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ από τα οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί του. Παράλληλα ο Κιτσάκος καταγγέλλει και τον ρόλο του Πετσίτη για τον οποίο αναφέρει ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, όπως προκύπτει και από το παρουσιολόγιο της ΔΕΠΑ.
  • Δεκέμβριος 2018. Αποκαλύπτεται ότι ο Πετσίτης εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τον Αρτεμίου, μέσω των δύο συνεταίρων του Λάμπρου Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Ο ίδιος «αναχωρεί» για την Κύπρο, όπου παραμένει μέχρι στιγμής. Ο κ. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση παραδέχεται ότι ήταν συμμαθητής του, αλλά αρνείται δημοσίως οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί του.
  • Ιανουάριος 2019. Επειτα από μήνυση της Alpha Bank ασκείται νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE. Υστερα από νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Πετσίτη να μπαινοβγαίνει στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου και παράλληλα να διάγει αδικαιολόγητα πολυτελή βίο, διαμένοντας σε βίλα που δεν έχει καν μισθώσει, διατάσσεται έρευνα σε βάρος του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
  • Μάρτιος 2019. Στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη εντοπίζονται αναιτιολόγητες πληρωμές και μεγάλα χρηματικά ποσά που έχει λάβει από την εταιρεία του Αρτ. Αρτεμίου στην Κύπρο. Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απομακρύνεται από τη θέση του από την πρόεδρο της Αρχής κ. Αννα Ζαΐρη, ενώ είχε μόλις καταθέσει έκθεση για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη.
  • 1η Απριλίου 2019. Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει ότι «ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε τον δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...