"Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στα έργα υποδομης"
kakouris

Αντώνης Κακούρης

"Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στα έργα υποδομης"


Βασική προϋπόθεση ανάπτυξης είναι η δημιουργία υποδομών, ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων δομών και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών. Ειδικά στις περιοχές οι οποίες τα χρόνια της πληθυσμιακής και οικιστικής ανάπτυξης τους δεν ήταν προετοιμασμένες.

Η κεντρική διοίκηση οφείλει και πρέπει να μην τις αντιμετωπίζει ως τρίτης κατηγορίας.

Το Ίλιον είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής με περισσότερους από 140 χιλιάδες κατοίκους. Ωστόσο έμεινε για άλλη μια φορά εκτός της επέκτασης του Μετρό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι μελέτες είχαν πραγματοποιηθεί, είχε συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό επέκτασης της γραμμής 2 και είχαν οριστεί και οι σταθμοί που θα δημιουργούνταν.

Το υπουργείο Μεταφορών επέδειξε προκλητική αδιαφορία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου Ιλίου και γενικότερα της Δυτικής Αττικής. Βρέθηκε απέναντι στους «πολλούς» για τους οποίους ακούμε από κυβερνητική χείλη το τελευταίο διάστημα. Σε συνδυασμό με τις λανθασμένες κινήσεις της απερχόμενης διοίκησης το αποτέλεσμα ήταν το Μετρό να μην έρθει στο Ίλιον.

Eκεί που η κεντρική διοίκηση αδιαφορεί ή είναι αδύναμη να δώσει λύσεις, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που πρέπει να παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να δίνει τις λύσεις που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Προχωράμε στην δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα ενώνει τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης μας με τον πλησιέστερο σταθμό Μετρό στην Ανθούπολη. Είναι ένας εφικτός και άμεσα υλοποιήσιμος στόχος. Όπως συμβαίνει σε πολλούς δήμους της Αττικής μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις στους πολίτες χωρίς να παραμένουμε παρατηρητές των εξελίξεων και ικέτες σε ένα κράτος που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Δημιουργούμε άμεσα υπόγειο χώρο στάθμευσης 180 έως 240 θέσεων πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Ένα έργο απαραίτητο για το Ίλιον, τόσο για την εξυπηρέτηση των δημοτών, όσο και για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Κλείσιμο
Για την υλοποίηση τους αυτό που απαιτείται είναι σχέδιο, προγραμματισμός και δουλειά. Χρησιμοποίηση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης για υποδομές και υπηρεσίες και όχι σπατάλες σε «έργα» βιτρίνας και φιέστες.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να διεκδικήσει για τους κατοίκους αυτά που αξίζουν και σίγουρα αξίζουμε περισσότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα