Ο Joker του Πολυτεχνείου
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο Joker του Πολυτεχνείου

Η «κανονικότητα»  δεν  τους λέει απολύτως τίποτα.  Αντιθέτως  αυτή  η  λέξη   έχει γίνει μισητή.  Προκαλεί  απέχθεια. Το συνώνυμο  ενός συστήματος  που έχει  διαπράξει  κάθε  είδους και κάθε  μορφή  παρανομίας,  εξαπάτησης μέχρι   και  «γενοκτονίας». Κάθε νέου  που επιθυμεί να  βρει, με  αξιοπρέπεια και με νόμιμες διαδικασίες,  μια  ζωή κανονική

Αυτή είναι η βασική αιτία των συμπλοκών, των μικρών εξεγέρσεων με αφορμή την επερχόμενη επέτειο του Πολυτεχνείου.

Και όποιος βαυκαλίζεται με την κάλπικη, την βολική αυταπάτη πως όλο αυτό το «μπάχαλο» οργανώνεται και υποκινείται από τον Αλέξη Τσίπρα πλανάται πλάνη μεγάλη και δυσθεόρατη!

Απόδειξη; Μα φυσικά οι ηχηρές αποδοκιμασίες με την εμφάνιση του Νίκου Φίλη. Κι εσείς μία από τα ίδια. Κι εσείς ταχαριστεροί. Κι εσείς προδώσατε, υποκύψατε και ενσωματωθήκατε. Κι εσείς μέρος της εξουσίας είστε. Κι εσείς μια μπλόφα, μια παραλλαγή, μια συντηρητική πολιτική, Κι εσείς το ίδιο σύστημα υπηρετήσατε. Κι εσείς με τα ίδια αφεντικά «κοιμηθήκατε».

Περίεργα όλα αυτά; Μπας και είναι οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, οι συνήθεις ύποπτοι με παρτούζες και ναρκωτικά; Μπας και είναι «εργαλεία» αναρχοαυτόνομων, αριστεριστών, μηδενιστών και ομάδων τρομοκρατών;

Ολα αυτά είναι λόγια του καφενείου από συνταξιούχους της κοινωνίας και της νεοελληνικής πραγματικότητας. Κάτσε, σκέψου και μετά θα αντιληφθείς.

Το Φροντιστήριο εκτοπίζει και διαψεύδει κάθε ρητορική περί δημόσιας και δωρεάν Παιδείας Ελληνικής. Παραμύθια της χαλιμάς.

Κλείσιμο
Οι διαρκείες, απανατωτές και αλλεπάλληλες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης μοιάζουν για τα νεανικά μυαλά, σαν πειράματα, σαν τρόπαια και σαν στοιχήματα που βάζουν οι εκάστοτε υπουργοί προκειμένου να υπηρετήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες και να ικανοποιήσουν τις κομματικές τους επαγγελίες.

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, σε όλες τις βαθμίδες, και σε όλες τις διαδικασίες, ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα. Καμία. Ούτε στο ελάχιστο. Επομένως για ποια κανονικότητα μιλάμε. Για την «κανονικότητα» που βολεύει την εκάστοτε πολιτική εξουσία; Χάρισμά τους!

Οι προοπτικές αξιοπρεπούς επαγγελματικής αποκατάστασης μοιάζουν με όνειρο απατηλό. Εδώ, σου λένε, το μοναδικό πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι να αποσπάσουν ψηφουλάκια από τα παιδιά που δραπέτευσαν από την νεοελληνική κόλαση και που τώρα κάνουν καριέρα σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Αυτό τους ενδιαφέρει. Με ποιο τρόπο θα αποσπάσουν ψήφους. Τίποτε άλλο.

Τα γεγονότα, οι αποκαλύψεις σκανδάλων, οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ κομμάτων, η σπατάλη τόσων μα τόσων εκατομμυρίων, οι «διευκολύνσεις» των ημετέρων και πολλά άλλα, έχουν καταφέρει να μηδενίσουν στη συνείδηση της Νεολαίας, κάθε ίχνος εκτίμησης, αποδοχής, συνεννόησης, συμφιλίωσης και σεβασμού.

Ο σημερινός ανήσυχος νέος, ο σημερινός φοιτητής χορεύει και ραπάρει με θυμό και οργή. Και το ακόμα πιο αποκαλυπτικό;

Ουδεμία σχέση με κόμματα και τρέχουσα πολιτική. Εχει κλείσει τ αυτιά του. Εχει βάλει φραγή σε κάθε κομματική ρητορική Χλευάζει τους βολεμένους και τους συστημικούς. Και πιστεύει πως πορεύεται μόνος εναντίον όλων.

Τι μου θυμίζει αυτό το κλίμα Πολυτεχνείου 2019; Σκηνές από το Joker. Τώρα δεν είναι 17 Νοεμβρίου του 1973. Ουδεμία σχέση. Τώρα είναι η εποχή του «Joker». Γαία πυρί μιχθήτω. Καταστροφή έδωκες καταστροφή θα λάβεις. Μια τέτοια «εικόνα» δεν είναι και πολύ μακριά από την 17 Νοεμβρίου του 2019!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ