Όλα τα είχε η Μάνδρα, ο «οδικός χάρτης» των smart cities της έλειπε
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Όλα τα είχε η Μάνδρα, ο «οδικός χάρτης» των smart cities της έλειπε

Αν και είχα προλάβει να διαβάσω μόνο την επικεφαλίδα, η αίσθηση ότι πρόκειται για καθαρό «τρολάρισμα» κυριαρχούσε στην σκέψη μου.

Δεν μπορεί κάποιος μας κάνει πλάκα… Και όμως, κανείς δεν έκανε πλάκα σε κανένα… Το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ) – με την υπογραφή του Γ.Γ κ. Στέλιου Ράλλη- ήταν εκεί (στην Διαύγεια) για να διαλύσει κάθε πιθανή αμφιβολία και αμφισβήτηση. Θέμα του εγγράφου: Ανάθεση του έργου «Σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης της ΓΓΨΠ για την εκπόνηση αναλυτικών τεχνικών προδιαγραφών και οδικού χάρτη για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών (smart cities) στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας».

Ο ανάδοχος έναντι ποσού 58.500 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ το ποσό ανέρχεται σε 72.540 ευρώ) ανέλαβε την υποχρέωση μέσα σε 4 μήνες να ολοκληρώσει την καταγραφή των υφιστάμενων υποδομών στον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας σε κάθε τομέα και να παρουσιάσει αναλυτικές τεχνικές προδιαγραφές και οδικό χάρτη για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών (smart cities) στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Το έγγραφο – του περασμένου Ιουλίου- μας φανερώνει με πολύ καθαρό τρόπο τον τρόπο σκέψης των κυβερνητικών μηχανισμών. Σε μια πόλη της Δυτικής Αττικής που βίωσε τα τραγικά αποτελέσματα μιας καταστροφής – για την οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο το οργανωμένο κράτος και οι υπηρεσίες του- μια κρατική υπηρεσία έρχεται να δαπανήσει χρήματα για να φτιαχτεί ένας οδικός χάρτης για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών.

Δεν ξέρω αν καλά καλά έχουν φτιαχτεί οι δρόμοι της περιοχής αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής θεώρησαν ως προτεραιότητα να υπάρξει εδώ και τώρα οδικό χάρτη για να γίνει η πληγωμένη Μάνδρα …smart city.

Επιπλέον, δεν γνωρίζω αν τα λεφτά που δόθηκαν είναι πολλά ή λίγα – υπάρχουν αρμοδιότεροι εμού- αλλά εκείνο που ξέρω καλά είναι ότι μελέτες που να αξίζουν μέσα σε τέτοιο χρονικό διάστημα δεν μπορούν να παραχθούν. Και όποιος έχει αντίρρηση για αυτό ας ψάξει στην περιοχή της Δυτικής Αττικής να βρει αντίστοιχα προγράμματα που προωθούνται από Δήμους με την συνδρομή ΑΕΙ πόσο χρόνο απαιτούν και τι επιστημονικό δυναμικό κινητοποιούν.

Αλλά, ξέχασα πως έρχονται εκλογές και η Δυτική Αττική θα είναι πλέον μια ιδιαίτερη περιφέρεια και το «προοδευτικό μέτωπο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των αφανών συμμάχων απαιτεί θυσίες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ