Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο Κολωνάκι

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο Κολωνάκι

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης έχει δημιουργήσει μια γωνιά με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στο κέντρο της Αθήνας

Γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο Κολωνάκι
Το Κολωνάκι παραδοσιακά αποτελεί τη Μέκκα της αγοράς στην πρωτεύουσα. Περπατώντας στην Οδό Πινδάρου, στον αριθμό 16-20, πέσαμε πάνω σε μια όχι τόσο συνηθισμένη βιτρίνα. Αντί για τσάντες και φορέματα, αντικρίσαμε ξύλινα ράφια «διακοσμημένα» με δεκάδες εκλεκτά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Το όνομα του μαγαζιού, Gusto di Grecia.



Μεγάλες ξύλινες προθήκες και ντουλάπια στο χρώμα του ξύλου που θυμίζουν παλιό μπακάλικο, μεταλλική σκάλα στο βάθος και προϊόντα που προδίδουν τις διαθέσεις των ιδιοκτητών. Ενας εκ των τριών ιδιοκτητών -όλοι στην ηλικία των 30 και κάτι-, ο Θανάσης Μαυρομμάτης, τακτοποιούσε στα ράφια τα προϊόντα. Οπως μας είπε, κατάγεται από ένα χωριό του Μεσολογγίου και έχει σπουδάσει γεωπόνος στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να βάζουμε νέα μοναδικά προϊόντα στο μαγαζί. Η ελληνική γη είναι τόσο πλούσια και ευλογημένη, που προσθέτουμε συνεχώς πράγματα», προσθέτει.
Κλείσιμο



Στην είσοδο μας περίμεναν δυο ειδών σφηνάκια καλωσορίσματος: ρακί και ρόδι. Ήπιαμε και από τα δυο, αλλά ομολογουμένως το ρόδι ήταν κάτι εντυπωσιακό. Η ετικέτα έγραφε Pom Star και όπως είπε ο Θανάσης, το Gusto di Grecia είναι το μοναδικό μέρος που μπορείς να το βρεις. Το μαγαζί θυμίζει παλιό αθηναϊκό παντοπωλείο που μπορείς να βρεις πολλά βιολογικά και μη προϊόντα: Από αυγοτάραχο και μέλι μέχρι ζυμαρικά και κρασί. Προφανώς τα τυριά και τα αλλαντικά είναι σε πρώτο πλάνο και σε μεγάλες και ιδιαίτερες ποικιλίες. Και όπως διαπίστωσα σε αρκετά καλές και προσιτές τιμές, για την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, χωρίς να χάνεται η ποιότητά τους.



«Εχουμε την εξής "λόξα". Πάμε εμείς και βρίσκουμε απευθείας τους παραγωγούς, δοκιμάζουμε τα προϊόντα και έτσι τα επιλέγουμε. Έτσι, αφενός, αποφεύγουμε τους μεσάζοντες αφετέρου έχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές», σημειώνει ο Θανάσης που συμπληρώνει πως «γι αυτό το λόγο, γυρίζουμε όλη την Ελλάδα». Στη συνέχεια τεστάραμε την εξαιρετική φέτα από την Κατούνα Αιτωλοακαρνίας μαζί με το Μέλι «Μελίρα» που παράγεται και παρασκευάζεται στον Ασπρόπυργο. Τέλος, «σβήσαμε» τη γεύση μας με το ροζέ ικαριώτικο κρασί της Οινοποιίας Τσαντίρη.



Αλήθεια, όμως, γιατί το όνομα είναι ξενικό, ενώ τα προϊόντα ελληνικά; «Σκοπός μας είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και ενδεχομένως να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας και σε κάποια άλλη αγορά. Θέλαμε λοιπόν, να υπάρχει το ίδιο όνομα, εντός και εκτός», καταλήγει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης