Μια Cherryland στην ορεινή Αχαΐα

Μια Cherryland στην ορεινή Αχαΐα

H Σουζάνα και ο Πέτρος, δύο νέοι από την Αθήνα, έφτιαξαν την Cherryland και τοποθέτησαν την Κερνίτσα και το Αγρόκτημά τους στο χάρτη των τοποθεσιών με τις καλύτερες προτάσεις διαμονής για οικογένειες!

Μια Cherryland στην ορεινή Αχαΐα
Το Αγρόκτημα Φωκαέων βρίσκεται στην Κερνίτσα Αχαΐας, στο δρόμο που οδηγεί από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. Είναι σε ένα χωριό που εύκολα προσπερνάς χωρίς στάση πηγαίνοντας για το Μέγα Σπήλαιο και την «τουριστική» ορεινή Αχαΐα, τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό του Χελμού. Να που όμως, η Σουζάνα και ο Πέτρος, δύο νέοι από την Αθήνα, στην αναζήτηση μιας πιο ποιοτικής ζωής κοντά στη φύση, έφτιαξαν την Cherryland και τοποθέτησαν την Κερνίτσα και το Αγρόκτημά τους στο χάρτη των τοποθεσιών με τις καλύτερες προτάσεις διαμονής για οικογένειες!



Κλείσιμο
Ο δρόμος από το Διακοφτό, πριν τη φωτιά καλυπτόταν από πλούσιο πευκοδάσος και είναι ανηφορικός, όπως όλοι οι δρόμοι που «κόβουν» τα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου που υψώνονται πάνω από τον Κορινθιακό. Κάθε δρόμος και ποτάμι, κάθε ανηφόρα και φαράγγι, κάθε στροφή κι άλλο βουνό. Έτσι κι ο Βουραϊκός… Μπορεί η πιο εντυπωσιακή διαδρομή του φαραγγιού να αποκαλύπτεται μόνο από τον Οδοντωτό, αλλά και η διαδρομή προς τα Καλάβρυτα με το αυτοκίνητο δεν στερείται εκπλήξεων. 

Πριν φτάσουμε στο Μέγα Σπήλαιο, συναντάμε την Κερνίτσα με πανέμορφη θέα στη θάλασσα, την τελευταία εικόνα της πριν χαθούμε μέσα στα βουνά. Εδώ βρίσκεται το Αγρόκτημα Φωκαέων, ένα αγρόκτημα με κερασιές και καρυδιές, πλατάνια, βελανιδιές και οπωροφόρα δέντρα, λιμνούλες και ζωάκια με δυνατότητα διαμονής σε σπιτάκια (με ονόματα όπως «του κυνηγού», «της νεράιδας», «του κομπογιαννίτη», «του γίγαντα»), που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και δύο οικογένειες με περισσότερα κι από δύο παιδιά η καθεμία. 

Στο Αγρόκτημα Φωκαέων, όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και πρόνοια για τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές μέσα στη φύση, καθώς μπορούν όλοι να συμμετέχουν στο άρμεγμα, το τάϊσμα των ζώων, την φροντίδα του περιβολιού και των δέντρων και να απολαμβάνουν το πρωινό και το φαγητό τους με αγνά υλικά από τη φάρμα και τα περιβόλια: αυγά από το κοτέτσι, μαρμελάδες σπιτικές, ζυμωτό ψωμί και πίτες από τα χέρια της νοικοκυράς. Και φυσικά όλοι μπορούν να μαγειρεύουν και να ψήνουν στο καφενείο του αγροκτήματος.



Τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα στον υπαίθριο και χειροποίητο παιδότοπο, τα χορτόσπιτα, τα δεντρόσπιτα, την ξύλινη «άμαξα», και μπορούν να κάνουν βόλτες με τα γαϊδουράκια, ενώ για τα βράδια, το «κονάκι του φιλοσοφείν» είναι ένα ζεστός αχυρώνας για τσιπουροκατανύξεις για τους μεγάλους και σινεμά (ναι, σινεμά!) για τους μικρούς! 

Για μεγαλύτερα παιδιά και μεγάλους, υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερης ιππασίας ανάμεσα στα έλατα και τα πλατάνια σε ημιορεινή περιοχή, κατόπιν συνεννόησης, με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών σε συνεργασία με το Artemis Horse Riding. Επίσης, με την καθοδήγηση των νοικοκυραίων, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στο μονοπάτι του Λαδοποτάμου, που καταλήγει στην παραλία της Πούντας (ή αλλιώς Τράπεζας). Μπορείτε επίσης να φτάσετε μέχρι την πηγή του Ψαμιακού που έφτιαξαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής - λέγεται ότι το νερό της είναι θεραπευτικό. 



Πολύ κοντά στην Κερνίτσα βρίσκεται το επισκέψιμο οινοποιείο «Τετράμυθος». Εξάλλου η εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών και του κρασιού της Αιγιαλείας είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια, από τις πηγές που μας έχει αφήσει ο Παυσανίας. Ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές πραγματοποιούνται καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.  

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται επίσης το Μέγα Σπήλαιο, τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό του Χελμού, ενώ με τζιπ, μπορείτε να πάτε στη λίμνη Τσιβλού από την οποία το αγρόκτημα απέχει 19 χιλιόμετρα. 

Κι αν επιθυμήσετε λίγο θάλασσα, κάντε μια βόλτα μέχρι την παραλία Πλατάνου για ψαράκι! Η πιο ωραία παραλία του νότιου Κορινθιακού είναι της Πούντας (Τράπεζας) και το πιο «εξωτικό» beach bar το “Coral” μεταξύ Πούντας και Πλατάνου. Έτσι… για να αναπολούμε και το καλοκαιράκι!



Το Αγρόκτημα Φωκαέων είναι μια εξαιρετική ιδέα για εκδρομή Σαββατοκύριακου- τριημέρου για οικογένειες και παρέες για όλο το χρόνο, καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αλλά και για εκδρομή σχολείου, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες στη φύση ανάλογα με τις εποχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cherryland.gr και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης