Το στικάκι των βοτάνων!

Το στικάκι των βοτάνων!

Η Κατερίνα Χατζηαγγελάκη, η Βάγια Μήτσιου και ο Χάρης Καζάς, δημιουργοί της εταιρείας Rhoeco, καινοτομούν μεταποιώντας μείγματα βιολογικών, ελληνικών βοτάνων μέσα σε μια οικολογική (βιοδιασπώμενη) συσκευασία – γλαστράκι

Το στικάκι των βοτάνων!
Η καινοτομία σε όλο της το μεγαλείο. 

Θα ξεκινήσω από το όνομα. «Rhoeco». Μια σύνθετη λέξη, εμπνευσμένη από τη ροή [rhoē], την οικολογία [eco] και το συνεργατισμό [co]. 

Και θα σταθώ αρχικά στον συνεργατισμό. Τρείς νέοι και Θεσσαλονικείς, η Κατερίνα Χατζηαγγελάκη, η Βάγια Μήτσιου και ο Χάρης Καζάς, γεωπόνοι αμφότεροι και φίλοι από τη σχολή στο ΑΠΘ, κάτοχοι μεταπτυχιακών -η Βάγια με την Κατερίνα στο Newcastle με ειδίκευση τη Βιολογική Γεωργία και τα συστήματα παραγωγής τροφίμων και ο Χάρης στο Εδιμβούργο με ειδίκευση την οικολογία- έδωσαν μια νέα μορφή στην αγορά των βοτάνων.

Κλείσιμο


Η εταιρία τους ασχολείται με τη μεταποίηση βιολογικών, ελληνικών βοτάνων υψηλής ποιότητας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 5 βιολογικά μείγματα βοτάνων που προορίζονται για ρόφημα συλλεγμένα από πιστοποιημένες βιολογικές φυτείες από τους πλέον κατάλληλους καλλιεργητές βοτάνων. Για παράδειγμα το «Mountain» αποτελείται από την ανάμειξη τριών διαφορετικών ελληνικών ειδών τσάι του βουνού, ενώ από την άλλη, το «Urban» περιλαμβάνει ένα μείγμα από κυνόροδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, μελισσόχορτο και θυμάρι με τα Agros, Sea, και Forest να ακολουθούν στην προϊοντική γκάμα.

Και θα συνεχίσω καινοτομώντας! 

Όλη η φιλοσοφία της εταιρείας πραγματεύεται την οικολογία. Γι' αυτό το λόγο τα προϊόντα διατηρούν και μια δεύτερη χρήση ώστε να μην καταλήγει η συσκευασία στα σκουπίδια.        

Κάτω από το καπάκι της συσκευασίας περιέχεται ένα στικ με επικολλημένους βιολογικούς σπόρους από είδη που χρησιμοποιούνται στα μείγματα, τα οποία ο καταναλωτής μπορεί να φυτέψει μέσα στη συσκευασία μετά την κατανάλωση του προϊόντος μετά να "καλλιεργεί" τα δικά του αρωματικά φυτά. Η συσκευασία μπορεί να ενσωματωθεί στο έδαφος ή σε μεγαλύτερη γλάστρα όπου διασπάται μειώνοντας έτσι τον όγκο των απορριμμάτων. 



Η εταιρεία με την παρουσία της σε 12 χώρες της Ευρώπης και διαδικτυακά στο www.rhoeco.com, σχεδιάζει την επέκταση της γκάμας των προϊόντων ώστε να μεταδοθεί η ¨συνήθεια¨ για κατανάλωση βοτανικών ροφημάτων -σε όσους αναζητούν εναλλακτικές του καφέ- μιας και τα βότανα -από τη φύση τους- δεν περιέχουν καφεΐνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης