Το ρεπερτόριο που ενώνει την Κρήτη με την Κορσική!

Το ρεπερτόριο που ενώνει την Κρήτη με την Κορσική!

Η Ιωάννα Φόρτη, μονωδός και μεσόφωνος, καλλιτέχνις με ευρύ ρεπερτόριο μουσικών ιδιωμάτων, παρουσιάζεται με τους "Vamos Ensemble" –ένα σύνολο δεκαοκτώ μουσικών με βάση τους το χωριό Βάμος στα Χανιά, σε μια εκδήλωση Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα μέσα του Ιούλη

forti
Η Ιωάννα Φόρτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.

Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία με δασκάλους τους Κώστα Πασχάλη, Μαρία Κορομάντζου, Ειρήνη Τσιρακίδου και Δέσποινα Καλαφάτη.

Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό της σημείωμα στην ιστοσελίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1993, ως μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ, και πρωτοεμφανίστηκε ως μονωδός στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης το 2000.

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους ελληνικούς πολιτιστικούς φορείς και θεσμούς όπως: η ΕΛΣ, τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ, το Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και το Μ.Μ. Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Ορχήστρα Χρωμάτων, Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» κ.α.

Έχει χαρακτηριστεί από τις πλέον ευέλικτες Ελληνίδες μονωδούς, ενώ έχει διακριθεί σε ασυνήθιστα ευρύ, ποικίλο ρεπερτόριο: όπως όπερα, οπερέτα, μουσική μπαρόκ, έντεχνη και λαϊκή ελληνική μουσική, μιούζικαλ, μουσική ροκ.

Από το 2007 συνεργάζεται με την ΕΛΣ ως μονωδός, εμφανιζόμενη κυρίως σε παραγωγές της Παιδικής Σκηνής και της Σκηνής Οπερέτας ενώ δισκογραφικά έχει πέντε συμμετοχές».
Κλείσιμο
forti-1


Την Παρασκευή 20 Ιουλίου η Ιωάννα Φόρτη, μαζί με το σύνολο «Vamos Ensemble» παρουσιάζονται στην ¨Αγορά¨ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών διαβάζουμε: «Οι Vamos Ensemble, ένα σύνολο δεκαοχτώ μουσικών, με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μαζί, ονειροπόλοι και ατίθασοι, έρχονται από την Κρήτη με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της παρέας.

Με βάση τους το χωριό του Βάμου στα Χανιά, όπου ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια, και με καταγωγή από διαφορετικά μέρη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάζουν μουσικές του κόσμου με τις εξαιρετικές ενορχηστρώσεις του Θανάση Παπαθανασίου δημιουργώντας απροσδόκητες διασκευές αλλά και παντρέματα από μουσικές φαινομενικά ασύνδετες .

Έτσι το λυρικό τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο, το ιρλανδέζικο φολκλόρ την παραδοσιακή ελληνική μουσική, ο Βαμβακάρης τους Rolling Stones, ο Kurt Weill τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο Bregović τον Σαββόπουλο και η Κρήτη την Κορσική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης