Σύγχρονος χορός από τη Μεσόγειο στη Μονεμβασιά

Σύγχρονος χορός από τη Μεσόγειο στη Μονεμβασιά

Τρεις σύγχρονες γυναίκες χορογράφοι από τη Μεσόγειο – η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel – θα παρουσιάσουν τα νέα τους έργα σε δύο παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στο μοναδικής ομορφιάς Κάστρο Μονεμβασίας

momen
Οι λάτρεις του σύγχρονου χορού θα απολαύσουν δύο μαγικές βραδιές στις 8 και 15 Σεπτεμβρίου στο μοναδικής ομορφιάς Κάστρο Μονεμβασίας. Σ’ ένα μέρος, όπου το κάλλος συναντά την ιστορία, τρεις σύγχρονες γυναίκες χορογράφοι από τη Μεσόγειο – η Rachel Erdos, η Paula Quintana και η Ravid Abarbanel – θα παρουσιάσουν τα νέα τους έργα σε δύο παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό.

Φιλοξενούμενες του Μεσογειακού Οργανισμού Between the Seas για δύο εβδομάδες οι τρεις βραβευμένες χορογράφοι θα επιχειρήσουν να μυήσουν το κοινό της περιφέρειας στον σύγχρονο χορό εμπνεόμενες από το σαγηνευτικό τοπίο.

Το ξεχωριστό αυτό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κέντρου μεσογειακών διαπολιτισμικών ανταλλαγών στο Κάστρο Μονεμβασίας όπου το φυσικό κάλλος και η αρχαιολογική σημασία του τόπου θα αναδεικνύονται μέσα από υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική έρευνα και δημιουργία από ανερχόμενους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον τοπικό πληθυσμό.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Between the Seas εργάζεται για την προώθηση των σύγχρονων Μεσογειακών παραστατικών τεχνών και την ενθάρρυνση διαλόγου και ανταλλαγών μεταξύ καλλιτεχνών απο τη Μεσόγειο και τον υπόλοιπο κόσμο. Απο το 2011 μέχρι και το 2015 το Between the Seas δραστηριοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη οπου πραγματοποίησε το ετήσιο φεστιβάλ Between the Seas παρουσιάζοντας πάνω απο 30 Μεσογειακούς καλλιτέχνες ενώ απο το 2017 ο οργανισμός επέκτεινε τις δράσεις του και στην Ελλάδα, στην Αθήνα και τη Μονεμβασία.

Η φετινή διοργάνωση στο Κάστρο Μονεμβασίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Κυμοθόη και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συμμετοχή της Rachel Erdos.
momen-1
Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Rachel Erdos θα παρουσιάσει αρχικά την performance “No man’s land”. Ποιος είναι ο απροσδιόριστος χώρος μεταξύ μας; Μπορούμε να τον διαμορφώσουμε; Ποιες είναι οι πολιτικές προεκτάσεις αυτού του χώρου; Είναι τα σώματά μας ο τόπος μας; Πώς κατοικούμε μέσα σε αυτά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών;
momen-2


Στη συνέχεια η Paula Quintana, έχοντας δημιουργήσει μία προσωπική χορογραφική γλώσσα με επιρροές από τον σύγχρονο χορό, το φλαμένκο και το θέατρο, θα επιχειρήσει με τον κινηματογραφιστή Candida Armas τη δημιουργία ενός πειραματικού φιλμ που συνδυάζει εικόνα και κίνηση εμπνευσμένη απευθείας από το χώρο της Μονεμβασίας.
momen-3


Το επόμενο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η Ravid Abarbanel, σε συνεργασία με τους Ισπανούς καλλιτέχνες Mario G. Saez και Carmen Larraz, θα εξερευνήσει, μέσα από την performance της “Wildhome”, την έννοια του σπιτιού στην υπαρξιακή αλλά και την υλική του διάσταση.

Και τις δύο βραδιές η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης