Η ζωή της «Άννας»

Η ζωή της «Άννας»

Tη ζωή της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, πραγματεύεται το θεατρικό έργο του Στέφανο Μασίνι το οποίο ανεβαίνει στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου

i-zoi-tis-annas
Με τον τίτλο «Ανεπίδεκτη Διόρθωσης»,παρουσιάζει τη ζωή της ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια. στο θεατρικό του έργο ο Στέφανο Μασίνι.

«Ακολουθώντας τα χνάρια της έρευνας της ρωσίδας δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε για τα πιστεύω της, ο Στέφανο Μασίνι συνθέτει μέσα από την ελλειπτική γραφή του ένα θεατρικό παζλ, με αφορμή τα γραπτά, τις συνεντεύξεις, την ίδια της τη ζωή και την πορεία προς τον προδιαγεγραμμένο θάνατό της.
i-zoi-tis-annas-2


Γεγονότα – ορόσημο όπως μία ενέδρα των ρώσων στο Κουρτσαλόι της Τσετσενίας, η ομηρία στο Μπεσλάν της Οσετίας, η επίσκεψη στο βομβαρδισμένο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου στο Γκρόζνι, οι συνεντεύξεις της σε έναν ρώσο στρατιώτη, σε έναν τσετσένο γιατρό, στον αρχηγό των ανταρτών στο θέατρο Ντουμπρόβκα στη Μόσχα, σε έναν ανώτατο αξιωματικό στο Κοτούνι της Τσετσενίας, μία τηλεφωνική συνομιλία με τον γιο της καθώς και θραύσματα από γραπτά, σκέψεις και εξομολογήσεις της δημοσιογράφου, διατρέχουν σαν ένα αλλόκοτο χρονικό τα βήματα που ακολούθησε η Πολιτκόφσκαγια για να βρεθεί απέναντι στον δολοφόνο της» διαβάζουμε στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της παράστασης.

Το έργο ανεβαίνει στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου, με τον ίδιο και την Τάνια Παλαιολόγου να ερμηνεύουν τους ρόλους του έργου.

Κλείσιμο
Η παράσταση είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα την θεατρική περίοδο 2014-2015 και θα επαναληφθεί από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη στις 20:00 και Πέμπτη στις 21:00 για λίγες μόνο παραστάσεις.
i-zoi-tis-annas-1


Στο βιογραφικό σημείωμα της Άννας Πολιτκόφσκαγια διαβάζω: «Γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1958 στη Νέα Υόρκη από γονείς καταγόμενους από τη σοβιετική Ουκρανία. Σπούδασε δημοσιογραφία στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας, απ' όπου αποφοίτησε το 1980 και ξεκίνησε να αρθρογραφεί. Συγγραφέας και δημοσιογράφος, μέσα απ' τα γραπτά της εξέθετε τη βαρβαρότητα του Κρεμλίνου υπό την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο κατά της Τσετσενίας, ερχόμενη σε ρήξη μαζί τους. Η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος ταξίδεψε πάνω από 40 φορές στην Τσετσενία, ενώ αναμείχθηκε σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων (Νορντ-Οστ 2002, Μπεσλάν, 2004). Έπεσε θύμα απαγωγής, δηλητηρίασης και τελικά δολοφονήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2006, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Μόσχα, ανήμερα της 54ης επετείου γενεθλίων του Πούτιν, λίγο πριν δώσει στη δημοσιότητα μία έρευνα για τις πρακτικές βασανισμού που χρησιμοποιούνταν από τις τσετσενικές αρχές. Δίπλα στο πτώμα της βρέθηκαν τέσσερις κάλυκες και ένα περίστροφο Μακάροφ, το χαρακτηριστικό όπλο των κατά παραγγελία δολοφονιών στη Ρωσία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης