Ο Όλυμπος στα παιδικά δωμάτια

Ο Όλυμπος στα παιδικά δωμάτια

Η Playmobil δημιουργεί και λανσάρει στην αγορά τους 12 αρχαίους Έλληνες θεούς και φέρνει την ελληνική μυθολογία πιο κοντά στα παιδιά

gods_ar
Ποιες διεκδίκησαν το Μήλο της Έριδος και γιατί λέμε Απολλώνια ομορφιά;

Τι κρατάει ο Άρης και ποιο το σύμβολο του Ηφαίστου;

Τι προστατεύει η Ήρα και τι η Εστία;

Μια βόλτα σε έναν αρχαιολογικό χώρο με έμπειρο σε παιδιά ξεναγό, μια οικογενειακή εκδρομή σε έναν από τους πλούσιους σε μυθολογία τόπους της Ελλάδας και μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο γίνονται αφορμή για να εξάψουν την παιδική περιέργεια και να καλλιεργήσουν την αγάπη για την ιστορία. Πολλώ μάλλον δε τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Η Playmobil απέκτησε πλέον την ελληνική της σειρά με τους Ολύμπιους Θεούς, που διεγείρουν τη φαντασία και ξυπνούν την αγάπη για την ιστορία, τη μυθολογία και την… αρχαιολογία.


gods1


Κλείσιμο
Η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ο Απόλλωνας, ο θεός της μουσικής και του φωτός, ο Άρης, ο θεός του πολέμου, ο Ήφαιστος, ο θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας, η Ήρα, η θεά των ουρανών και προστάτιδα του γάμου και η Εστία, η προστάτιδα του σπιτιού και της οικογένειας ήρθαν να συμπληρώσουν τη συλλεκτική σειρά που είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική μυθολογία και που συνδυάζει παιχνίδι και γνώση, αφού έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν την αρχαία μυθολογία, διεγείροντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Παράλληλα, η Playmobil σχεδίασε σε συνεργασία με το Colour Greece και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό το εκπαιδευτικό τετράδιο «Οι 12 θεοί του Ολύμπου έφτασαν», το οποίο έρχεται για να ταξιδέψει τα παιδιά στην καθημερινότητα των θεών του Ολύμπου, με δραστηριότητες που συνδυάζουν τη δημιουργική απασχόληση και τη μάθηση. Το εκπαιδευτικό τετράδιο είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή στο www.playmobil.gr.



gods2


«Ας τους φτιάξουμε σκηνικά!», μου πρότεινε η μεγαλύτερή μου κόρη. «Να τους βάλουμε να προστατεύουν αυτά που πρέπει», συνέχισε κοιτώντας με απορημένα που δεν καταλάβαινα το προφανές. «Τι δεν καταλαβαίνεις βρε μαμά; Θα βάλουμε τον Απόλλωνα να φυλάει το πιάνο, τον Ήφαιστο τα μαχαιροπήρουνα, την Αφροδίτη τα βαφτικά σου, την Εστία το σπίτι με τις κούκλες μας, την Ήρα το μπαμπά…», «και τον Άρη;» τη διέκοψα εγώ πριν το παρατραβήξει. «Εσένα», απάντησε με παιδική αθωότητα.

#PlaymobilTurnsGreek
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης