Μουσικές και τραγούδια από την Ανατολική Μεσόγειο

Μουσικές και τραγούδια από την Ανατολική Μεσόγειο

H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 21.00.

music_a
Ο Χάρης Λαμπράκης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Μαθητής του Μάριου Μαυροειδή στη μουσική, της Σύλβιας Κουτρούλη και του Ömer Erdoğdular στο νέυ, αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό με σπουδαίους μουσικούς, συνθέτες, αρχιμουσικούς, καθώς και με πολυάριθμα σύνολα από διαφορετικά είδη μουσικής (παραδοσιακή, τζαζ, world, σύγχρονη και αυτοσχεδιαζόμενη). Ως μουσικός και συνθέτης έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές μουσικές παραγωγές στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία, ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Διδάσκει νέυ και θεωρία της ανατολικής μουσικής σε σεμινάρια και masterclasses.

Lambrakis


Μεταξύ των δραστηριοτήτων του και εκείνες του Χάρης Λαμπράκης Quartet που σχηματίστηκε το 2006. Αποτελείται από τέσσερις μουσικούς που τους ενώνει μακρά σχέση και φιλία: τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (τύμπανα), τον Δημήτρη Θεοχάρη (πιάνο), τον Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσσο) και τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ).

Σήμερα, ο Λαμπράκης, πέραν όλων των άλλων ενασχολήσεων του, είναι ο υπεύθυνος μιας πολύ ξεχωριστής ορχήστρας – της Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Σε ένα σημείωμα του διαβάζω: «H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει στόχο να αγκαλιάσει ανθρώπους και μουσικές, γλώσσες και μελωδίες από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Μέσω της μουσικής –ως μιας οικουμενικής πρακτικής που ενώνει και δεν χωρίζει, συνδιαλέγεται αλλά δεν επιβάλλεται– το νέο αυτό σύνολο επιχειρεί να ανοίξει προοπτικές, να δώσει ελπίδα, κυρίως όμως να ενσωματώσει, να αποδεχτεί και να αναδείξει το διαφορετικό».

Κλείσιμο
Lambrakis1


Αυτή τη στιγμή τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελούν είκοσι πέντε περίπου μουσικοί, μόνιμοι ή προσωρινοί κάτοικοι της Αθήνας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, το Σουδάν, την Ιταλία, την Κύπρο, το Ιράν, τη Γαλλία και την Πορτογαλία.

Lambrakis2


H Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα πραγματοποιήσει την πρώτη της μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στις 21.00. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Σε αυτή την πρώτη μεγάλη συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, μουσικές που από κοινού πρότειναν και επέλεξαν οι συμμετέχοντες, αλλά και συνθέσεις των ίδιων των μελών της Ορχήστρας. Στο τέλος της συναυλίας, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα θα συμπράξει με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης