Η Πειραιώς 260 «ανοίγει» με Candice Breitz

Η Πειραιώς 260 «ανοίγει» με Candice Breitz

Με την βίντεο εγκατάσταση της 47χρονης Νοτιοαφρικανής Candice Breitz με τις συνεντεύξεις 6 προσώπων / εκπροσώπων εκατομμυρίων προσφύγων από όλο τον κόσμο – θύματα πολεμικών συγκρούσεων αλλά και πολιτικών και άλλων διώξεων- και την ιδιαίτερη εμφάνιση της Τζούλιαν Μουρ και του Άλεκ Μπόλντουιν ξεκινά το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

breitz_art
Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Μαΐου ξεκινάει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019! Στις 7 το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης, στον Χώρο Α της Πειραιώς 260 με το άνοιγμα της έκθεση «Love Story».
breitz
Πιο συγκεκριμένα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος θα υποδεχθεί την Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνη Candice Breitz, που θα μας μιλήσει για το έργο της, όπου πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπόλντουιν, αναπαριστώντας σύντομα αποσπάσματα από συνεντεύξεις έξι προσφύγων λόγω πολεμικών συγκρούσεων και πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών διωγμών (μεταξύ αυτών και ένας άνδρας από την Βενεζουέλα του καθεστώτος Τσάβες- Μαδούρο). Στην εγκατάσταση της Breitz οι επισκέπτες μπορούν να δούν και τις αρχικές, αμοντάριστες συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστών δηλαδή των 6 προσφύγων (http://www.candicebreitz.net/assets/docs/LoveStory_INTERVIEWEES).
breitz3
Η εγκατάσταση, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου έχει παρουσιαστεί, θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τις 19:00 ως τις 24:00.
 
Από την Πέμπτη 30 Μαΐου θα λειτουργεί στο προαύλιο της Πειραιώς η εγκατάσταση του Μαρκ Χατζηπατέρα, «Building hope», ένα διαδραστικό έργο τέχνης για παιδιά και μεγάλους (30/5-30/6). Παράλληλα, στο κτίριο Β, θα υπάρχει η έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, με έργα παιδικής ζωγραφικής εμπνευσμένα από το φετινό ρεπερτόριο της Επιδαύρου (30/5-17/7). Φυσικά, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν και τη μεγάλων διαστάσεων τοιχογραφία του Παύλου Τσάκωνα «Two, hands», στο εξωτερικό μέρος του κτιρίου Α.
 
breitz2
Κλείσιμο
 
Επίσης, το ίδιο βράδυ ξεκινούν στην Πειραιώς 260 οι πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ:
-Μεταμορφώσεις του Οβίδιου, από την ομάδα C. for Circus (Χώρος Ε, 30/5-2/6, 21:00).
-Γένεσις 6, 6-7, από την Angelica Liddell (Χώρος Η, 30&31/5, 21:00).
-#PUNK, από τη Nora Chipaumire (Χώρος Α, 30/5-1/6, 23:00).

breitz4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης