Το κορίτσι του Σαββατιανού

Το κορίτσι του Σαββατιανού

Ένα κρασί της βοιωτικής γης – από την περιοχή της Τανάγρας- είναι υπόθεση δύο γυναικών – της Δήμητρας Παππά στην οποία ανήκει το οικογενειακό οινοποιείο Tanagrea και της designer Ρανιώς Σαρρή που φρόντισε για την εικόνα και την τροφοδότηση της φαντασίας μας.

tanagrea_winnery_art
Την είχα δει σε μια από τις επισκέψεις στο packagingoftheworld.com και μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον. Άλλωστε, μια pop διάθεσης ετικέτα για ένα κρασί της βοιωτικής γης δεν είναι μια τόσο συνηθισμένη επιλογή. Και όμως το σύνολο έδεσε… Στη συνέχεια βρήκα και την ανάρτηση της Ranio Sarri – Ρανιώ Σαρρή, της designer που υπογράφει το project. « Η νέα ετικέτα που σχεδίασα για το SAVATIANO "TANAGREA" μόλις δημοσιεύθηκε από το packagingoftheworld.com το οποίο καταχωρεί τις πιο δημιουργικές συσκευασίες».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Οινοποιείο Ταναγραία – Tanagrea Winery είναι ο διακριτικός τίτλος μιας οικογενειακής επιχείρησης που ανήκει στην Δήμητρα Παππά.
tanagrea_winnery
Το οικογενειακό οινοποιείο βρίσκεται σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Κλειδί ανήκει στην δημοτική ενότητα των Οινοφύτων (μαζί με τα Οινόφυτα και τον Αγιο Θωμά) του Δήμου Τανάγρας.
Στους αμπελώνες της περιοχής καλλιεργείται το Σαββατιανό, μια ποικιλία με μεγάλη αποδοχή και παραγωγικότητα στη Αττική, την Εύβοια και την Βοιωτία.

Το κρασί του οινοποιείου Tanagrea ανήκει και εκείνο σε αυτή την ποικιλία.

Κλείσιμο
Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στο packagingoftheworld.com: Χρώμα λευκό- κίτρινο με πράσινες αντανακλάσεις. Εσπεριδοειδή και βοτανική γεύση. Φινετσάτο στη γεύση με αίσθημα φρεσκάδας και διάρκεια.
tanagrea_winnery2
Η Ranio -όπως υπογράφει τις δουλειές της η designer- αναφέρεται στο νέο look του Savatiano : «Τα λουλούδια ήταν η έμπνευσή μου και μια καθαρή και μινιμαλιστική ετικέτα είναι η φιλοσοφία μου.Έτσι, δημιούργησα μια κομψή εικόνα με μια γυναίκα που κρατάει ένα ποτήρι κρασί. Λουλούδια ξεπηδούν (ξεφυτρώνουν) από το ποτήρι».

Το μαύρο φόντο, το κορίτσι με τα μαύρα γυαλιά και το ποτήρι, τα χρωματιστά λουλούδια - όλα αυτά μαζί με μια αίσθηση από εικόνες comics συγκροτούν ένα ενδιαφέρον εκκεντρικό πλαίσιο προτού καν τα χείλη συναντηθούν με το ποτήρι και το κρασί.

tanagrea_winnery3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης