«Κορυφαίοι πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο»: Τα μυστικά των Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς και Έλον Μασκ σε ένα βιβλίο

«Κορυφαίοι πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο»: Τα μυστικά των Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Μπιλ Γκέιτς και Έλον Μασκ σε ένα βιβλίο

Το protothema.gr προδημοσιεύει αποσπάσματα από το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Key Books

protoporoi-0
Φως στη ζωή και την προσωπικότητα πασίγνωστων επιχειρηματιών που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη σύγχρονη εποχή, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινότητα των ανθρώπων ρίχνει το νέο βιβλίο του George Ilian, με τίτλο «Κορυφαίοι πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο», το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Key Books. Οι Στιβ Τζομπς, Τζακ Μα, Μπιλ Γκέιτς, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφερ, Έλον Μασκ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Τόνι Ρόμπινς, Ρίτσαρντ Μπράνσον και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που εξερεύνησε ο συγγραφέας με στόχο να ανακαλύψει και να μοιραστεί με τους αναγνώστες του τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο, άγνωστες ιστορίες από τη ζωή τους αλλά και τα πολύτιμα μαθήματα που πήραν χτίζοντας τις αυτοκρατορίες τους.

Ο George Ilian, έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στον χώρο του διαδικτύου ενώ σήμερα διατηρεί µια επιχείρηση γραφικών τεχνών, µια επιχείρηση ηλεκτρονικών βιβλίων, έχει δημιουργήσει δυο εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και παράλληλα ασχολείται με επενδύσεις σε bitcoins.

Το απόσπασμα του βιβλίου που προδημοσιεύει σήμερα το protothema.gr αναφέρεται στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον άνθρωπο που άλλαξε τα δεδομένα της παγκόσμιας επικοινωνίας μέσα από το Facebook, ένα από τα πρώτα και πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γι’ αυτό και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο ισχυρές και επιδραστικές προσωπικότητες του πλανήτη.

Ποια είναι η γυναίκα με την οποία επέλεξε να συμπορευτεί στη ζωή του και πόσο έχει επηρεαστεί από αυτή; Ποια είναι η σχέση του με την πολιτική και τη θρησκεία; Ποιες είναι οι απόψεις του σχετικά με σημαντικά κοινωνικά θέματα; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα βρίσκονται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Μιλήστε ανοιχτά για τα ζητήματα που είναι σημαντικά για εσάς, και χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα σας για να διεκδικήσετε αλλαγές

Κλείσιμο
Όσον αφορά άλλα πολιτικά φορτισμένα ζητήματα που τον απασχολούν, ο Ζούκερμπεργκ έχει υποστηρίξει ανοιχτά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών ατόμων, συμμετέχοντας με το άρμα του Facebook στην ετήσια Γιορτή Υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ+ το 2013 στο Σαν Φρανσίσκο.

Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015, μίλησε υπέρ της μουσουλμανικής κοινότητας, εξηγώντας ότι ήθελε «να ενώσω τη φωνή μου για να υποστηρίξω τους μουσουλμάνους στην κοινότητά μας και σε όλο τον κόσμο» και να υπενθυμίσει σε άλλους ότι «ως εβραίος, οι γονείς μου μου έμαθαν ότι πρέπει να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις εναντίον όλων των κοινοτήτων».

Ο Ζούκερμπεργκ έχει επίσης εκφράσει τη στήριξή του για την εκστρατεία Black Lives Matter, εξηγώντας σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους ότι «το ότι οι έχουν αξία οι ζωές των
μαύρων ανθρώπων, δεν σημαίνει ότι οι άλλες δεν έχουν – σημαίνει απλώς ότι η κοινότητα των μαύρων πρέπει να αποκτήσει τη δικαιοσύνη που αξίζει». Το υπόμνημα ήλθε ως απάντηση όταν ανακάλυψε ότι κάποιοι υπάλληλοι του Facebook διέγραψαν το γκράφιτι Black Lives Matter, γράφοντας από πάνω All Lives Matter. Θύμωσε με το
γεγονός αυτό, στη βάση ότι η ίδια η πράξη της διαγραφής «σημαίνει ότι φιμώνεις τον λόγο, ή ότι ο λόγος ενός ατόμου είναι πιο σημαντικός από κάποιου άλλου».

Προσωπική ζωή
Ο Ζούκερμπεργκ δεν έχει κλείσει ακόμη τα 40, επομένως το χρονοδιάγραμμα της προσωπικής του ζωής είναι αντίστοιχα σύντομο. Αναφερθήκαμε στα πρώτα του χρόνια στην ενότητα Παιδική ηλικία και εκπαίδευση, επομένως εδώ μπορούμε να δούμε τις προσωπικές του σχέσεις και τη θρησκεία.

Τίποτα δεν είναι γνωστό για τα εφηβικά ραντεβού του Ζούκερμπεργκ, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι απόπειρές του για σχέσεις ήταν λίγες και σπάνιες. Γνώρισε την Πρισίλα Τσαν σε ένα πάρτι στο δεύτερο έτος του στο Χάρβαρντ όπου σπούδαζε κι εκείνη, και το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει το 2003, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Facebook.

Βρείτε έναν σύντροφο που να είναι ισότιμος με εσάς, τόσο στη ζωή όσο και στις επιχειρήσεις,
και να μοιράζεται τις αξίες σας
Η Τσαν γεννήθηκε στο Μπρέιντρι της Μασαχουσέτης και μεγάλωσε στα περίχωρα της Βοστώνης. Ήταν η μεγαλύτερη από τις τρεις αδελφές της, ενώ οι γονείς της ήταν Κινέζοι πρόσφυγες που έφτασαν στις ΗΠΑ με πλοία προσφύγων από το Βιετνάμ. Ως παιδί, μιλούσε στο σπίτι καντονέζικα.

Αν και αθόρυβη και συνήθως στο παρασκήνιο, η Τσαν είναι εξίσου έξυπνη με τον Ζούκερμπεργκ, κάτι το οποίο αναμφισβήτητα τον προσελκύει. Ήταν αριστούχα μαθήτρια στο λύκειο, και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με πτυχίο στη βιολογία και στα ισπανικά. Μετά την αποφοίτησή της, δίδαξε θετικές επιστήμες για έναν χρόνο, στη συνέχεια πήγε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Αποφοίτησε το 2012, παντρεύτηκε την ίδια χρονιά τον Ζούκερμπεργκ, και εργάζεται ως παιδίατρος. Η Τσαν ήταν πιθανώς εκείνη που προώθησε την υγεία ως σημείο εστίασης της Πρωτοβουλίας Τσαν Ζούκερμπεργκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης