Την τελευταία ερωμένη του «Δράκου του Σέιχ Σου» ενσαρκώνει η Νένα Μεντή

Την τελευταία ερωμένη του «Δράκου του Σέιχ Σου» ενσαρκώνει η Νένα Μεντή

Στη θεατρική σκηνή του «Χαμάμ»

Την τελευταία ερωμένη του «Δράκου του Σέιχ Σου» ενσαρκώνει η Νένα Μεντή

Μετά την Ευτυχία Παπαγιανοπούλου, η Νένα Μεντή ενσαρκώνει την θεσσαλονικιά λαϊκή τραγουδίστρια Σύλβα, την ηρωίδα του βιβλίου του Θωμά Κοροβίνη «Η Σύλβα και ο δράκος». Όπου δράκος, ο «Δράκος του Σέιχ Σου», που σκότωνε ζευγάρια στο δάσος του Σέιχ Σου, στα τέλη της δεκαετίας του 50' και στις αρχές του 60,΄ και είχε συνταράξει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο άνθρωπος που πιάστηκε ως ο φερόμενος «Δράκος του Σέιχ-Σου» ήταν ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης, που καταδίκαστηκε σε  τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης και εκτελέστηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1968. Μέχρι και την εκτέλεση του, ο Παγκρατίδης δήλωνε αθώος.

Καταγόταν από φτωχή οικογένεια από τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, και είδε τον στρατιωτικό πατέρα του να εκτελείται από άντρες του ΕΛΑΣ. Σύντομα έγινε περιθωριακός τύπος, μη έχοντας μόρφωση. Κατά τα εφηβικά του χρόνια κλείστηκε σε αναμορφωτήριο στην Κέρκυρα μετά τη σύλληψή του για κλοπή ποδηλάτου. Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, από την οικοδομή έως και το γύρο του θανάτου. Κατηγορήθηκε επίσης για ομοφυλοφιλία (στο παρελθόν εκδιδόταν για να εξασφαλίσει φαγητό) και θεωρήθηκε διεστραμμένο και επικίνδυνο άτομο. Μέχρι σήμερα δεν έχει εξιχνιαστεί ούτε έχει διαταχθεί αναψηλάφηση της δίκης Παγκρατίδη για να εξακριβωθεί αν ήταν όντως ο "Δράκος του Σέιχ Σου". Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν "Μανούλα μου, είμαι αθώος".

Η Νένα Μεντή ενσαρκώνει την γυναίκα που ερωτεύτηκε τον Παγκρατίδη και μοιράστηκε τη ζωή της μαζί του μέχρι την εκτέλεση του. Στον μονόλογο της, θυμάται τις δοξασμένες στιγμές που έζησε στο πάλκο, τους έρωτες της και τις προσωπικές της στιγμές. Η Νένα Μεντή, μιλώντας για τον ρόλο της Σύλβας, είπε:  «Διαθέτει αυτό το γνήσιο, το αληθινό, το αυθόρμητο. Μιλάει με γλώσσα πολύ τολμηρή -σε βαθμό ακατάλληλο- για τα σεξουαλικά της, τα ερωτικά της, με φοβερό, ωστόσο, χιούμορ και μέσα από ένα κοφτερό μυαλό. Αν και γυναίκα αμόρφωτη, λαϊκή, έχει κρίση. Καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω της, πού βρίσκεται η κοινωνία, πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη».
Κλείσιμο

Χαμάμ, Δημοφώντος 97,  Πετράλωνα, Τηλ.: 2103421212






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης