Tο «Ημερολόγιο Θάσου» παρουσίασε ο Βασίλης Βασιλικός

Tο «Ημερολόγιο Θάσου» παρουσίασε ο Βασίλης Βασιλικός

Πρόκειται για αυτοβιογραφία με πολλές άγνωστες μικρές ιστορίες για τη ζωή του, τα ταξίδια του σ' όλο τον κόσμο και τις συναντήσεις του με κορυφαίες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Tο «Ημερολόγιο Θάσου» παρουσίασε ο Βασίλης Βασιλικός
Πριν από τρία χρόνια είχε δηλώσει ότι δεν θα γράψει άλλο βιβλίο ο πολυγραφότερος Έλληνας συγγραφέας, αλλά, ευτυχώς, δεν πραγματοποίησε την … απειλή του!

«Στην Θάσο ξαναβρήκα τον συγγραφέα-εαυτό. Το ωραίο αθλητικό του σώμα, το δικό μου δηλαδή γυμνασμένο, χωρίς κρεμάστρες κρέατος, χωρίς φουσκωμένες κοιλιές. Οι λέξεις ξαναγυρίζουν, αποδημητικά πουλιά, πίσω στις φωλιές τους», δικαιολόγησε τη νέα έκδοση ο Βασίλης Βασιλικός.

Στον επιβλητικό χώρο των Μεταλλείων στα Λιμενάρια, παρουσίασε προχθές το νέο του βιβλίο, το “Ημερολόγιο Θάσου”, (εκδ. Guttenberg) , που γράφτηκε τα καλοκαίρια του 2009 και του 2013,  στον Θεολόγο, το χωριό απ' όπου κατάγεται ο συγγραφέας, και στην ουσία πρόκειται για αυτοβιογραφία με πολλές άγνωστες μικρές ιστορίες για τη ζωή του, τα ταξίδια του σ' όλο τον κόσμο και τις συναντήσεις του με κορυφαίες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Ζιντ, Σαρτρ,  Μποβουάρ, Μπαρώ, Χατζιδάκις, Μελίνα, Ελύτης, Γκάτσος, κι άλλοι πολλοί γίνονται μικροί ή μεγάλοι ήρωες σ' αυτό το βιβλίο, μαζί με μύχιες σκέψεις του Βασιλικού για τον ρόλο του συγγραφέα, τους φόβους και τις παραξενιές του, αλλά και πολλά λογοπαίγνια

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος Γεθσημανή Καρατζαφέρη, η οποία αναφέρθηκε στο σύνολο του έργου του Βασιλικού και την παρουσία της Θάσου σ’ αυτό. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης συνομίλησε με τον Βασιλικό, για  θέματα όπως η λογοτεχνία, η Ελλάδα της κρίσης, ο ρόλος του δημιουργού, η Αριστερά και η Ευρώπη. «Να πάψει πια η καρδιά της Ευρώπης να χτυπά στην Φραγκφούρτη», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως ο Πολιτισμός είναι η τελευταία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οικοδεσπότες» της βραδιάς ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» και ο Πάρις Παρασχούδης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης