«Άνδρες Ολικής Αλέσεως» στον «Ιανό»

«Άνδρες Ολικής Αλέσεως» στον «Ιανό»

Ο συγγραφέας, ο σκηνοθέτης κι ένα έργο που δεν ξέρετε… Ο Σωτήρης Χατζάκης κι ο Μηνάς Βιντιάδης καλούν απόψε το βράδυ στις 22:30 στο πατάρι του «Ιανού» τους φίλους τους ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες, συνθέτες, σκηνογράφους, κριτικούς και… θεατές, για να τους παρουσιάσουν τους «Άνδρες Ολικής Αλέσεως»

XATZAKHS_ΜΙΝΑΣ_
Πώς θα προσεγγίσει το έργο σκηνοθετικά ο ένας; Πώς το έγραψε ο άλλος; Ποιοι είναι οι χαρακτήρες του; Ποιοι ηθοποιοί ταιριάζουν στους ρόλους; Ποια μουσική ακούν οι «ήρωες» και γιατί; Τι ρούχα πρέπει να φορέσουν; Πως θα είναι το σπίτι που ζουν; Ποιος παραγωγός θα «μυριστεί» μια μεγάλη επιτυχία;
Περιμένουμε τους φίλους μας, είσοδος ελεύθερη! Και στο πιάνο με αγαπημένες μουσικές των ηρώων η εξαίσια Βάγια Νάσση 

Το έργο και οι χαρακτήρες

Ο Νίκος γύρω στα 55, συνταξιούχος –λόγω προβλήματος υγείας- δάσκαλος, γράφτηκε στα μαθήματα κιθάρας του Δήμου. Έχασε πριν από τρία χρόνια τη γυναίκα του και, λόγω κρίσης, ζει εδώ και μερικούς μήνες στο ίδιο σπίτι με τον εργένη, άνεργο κουνιάδό του, με τον οποίο είναι φίλοι από το σχολείο. Σχολαστικός με την καθαριότητα, έχει μεγάλη αδυναμία στο φαγητό. Έχει κόψει το κάπνισμα πολλά χρόνια κι έχει κάνει μια εγχείρηση στην καρδιά, που τον ταλαιπωρεί. Ακούει μόνο ελληνική μουσική και είναι Παναθηναϊκός.

Ο Αλέξανδρος, ίδιας περίπου ηλικίας, απολυμένος λογιστής που περιμένει να βγει η σύνταξή του. Εργαζόταν σε μουσείο, γράφτηκε πριν από ένα χρόνο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός, με έντονη ερωτική δραστηριότητα στα νιάτα του, αλλά και φόβο για τις γυναίκες, γι’ αυτό και έμεινε εργένης. Μανιώδης καπνιστής. Ακούει μόνο κλασική μουσική και είναι οπαδός του Ολυμπιακού.

Το νέο θεατρικό έργο του Μηνά Βιντιάδη «ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ»  είναι δύο αντιήρωες στην ουσία, που θα αντιμετωπίσουν τους φόβους της φθοράς και τον εχθρό Χρόνο με τη δυνατή φιλία τους...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης