«Ιωνικές Γιορτές 2019»: Φθινόπωρο Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

«Ιωνικές Γιορτές 2019»: Φθινόπωρο Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Από 2 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου

ionikes-giortes-2019
Το μεγαλύτερο ραντεβού πολιτισμού στην Αττική δίνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, με ένα από τα πιο πλούσια προγράμματα στην ιστορία του θεσμού. Οι «Ιωνικές Γιορτές» ξεκινούν στο Αλσος Νέας Σμύρνης στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 6 Οκτωβρίου, με 30 νύχτες πολιτισμού και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, παιδικό θέατρο.

Στο φετινό πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Παντελής Θαλασσινός, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιέρωματα σε καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής και ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.

69329496_2283345298381237_3994229356607045632_n-1


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Νέας Σμύρνης, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν, «το φετινό πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού και περιλαμβάνει 30 νύχτες πολιτισμού με καθημερινή εναλλαγή παραστάσεων. Ξεκινώντας, δειλά, πέρυσι, με παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού, εντάσσουμε στο προγραμμα φέτος πλήθος δικών μας παραγωγών, όπως η συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και το αφιέρωμα στον γάλλο ερμηνευτή Σαρλ Αζναβούρ».

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται σημαντικές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο. Αξίζει να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, η πολύ καλή παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου (5/9), σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη, η οποία συνεχίζει για όγδοη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη πορεία της, καθώς και η σπανιότατα παιγμένη οπερέτα «Η πρώτη αγάπη» του Νίκου Χατζηαποστόλου (10/9), σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η πολύ επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία «TOC TOC», σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου (11/9) και η επίσης επιτυχημένη παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου «Στέλλα Κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη (15/9).

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τις πολύ καλές παιδικές παραστάσεις, «Βαλς με τα παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη (9/9), όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με την υπέροχη μουσική του Γιόχαν Στράους και «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου (12/9), σε μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.

Στις Ιωνικές Γιορτές θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου που συμπράττει με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (17/9) σε ένα διώρο πρόγραμμα με τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα και ο Παντελής Θαλασσινός (21/9) που ερμηνεύει τραγούδια από τη θρυλική εποχή των Λαθρεπιβατών μέχρι σήμερα.

Θα γίνει επίσης μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης και την ερμηνεία της Γλυκερίας και του Δημήτρη Μπάση (13/9), συναυλία του Κώστα Χατζή (23/9) στη σκηνή του Αλσους Νέας Σμύρνης και αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο (27/9), με τη συμμετοχή του ίδιου και τους Μανώλη Λιδάκη και Πίτσα Παπαδοπούλου στην ερμηνεία των τραγουδιών του.

Αξίζει να αναφερθούν δυο ιδιαίτερες συναυλίες jazz στις 3/9 με την κεφάτη μπάντα Calu Cacu και στις 6/9 με τους Gadjo Dilo, αφιερωμένη στα 10 χρόνια από τη δημιουργία της μπάντας με τις ξεχωριστές ερμηνείες.

Η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ θα πέσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πνεύματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης