Bruce ζωντανά ή Bruce στο Netflix;

Bruce ζωντανά ή Bruce στο Netflix;

Δύο «θρύλοι» της heavy metal και rock μουσικής σε δυο διαφορετικές αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσες προτάσεις - Ο Bruce Dickinson ζωντανά στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, με μία ομιλία τύπου TedX, και το Μεγάλο Αφεντικό της ροκ, ο Bruce Springsteen, με το αυτοβιογραφικό σόλο του στην πλατφόρμα streaming

bruces
Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 20:30 ο Bruce Dickinson ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Όχι για να τραγουδήσει, έστω a capella. Αλλά για να δώσει μια παράσταση, κάτι ανάμεσα σε stand-up αυτοβιογράφηση και ομιλία τύπου TedX. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια πρωτεϊκή μορφή όπως ο Dickinson θα είναι απολαυστικός. Ακόμη και εάν εξαιρούσε τελείως την οργιώδη ζωή του ως μέταλ σούπερ-σταρ και φρόντμαν των Iron Maiden, ο Bruce στα 61 του χρόνια θα είχε άπειρες και απείρως συναρπαστικές ιστορίες να διηγηθεί από τις υπόλοιπες πτυχές της ύπαρξής του.

Ελάχιστοι καλλιτέχνες γνώρισαν την αποθέωση που χαρίστηκε στους Maiden και τον ίδιο τον Bruce Dickinson, έστω σε κάτι τόσο ιδιαίτερο όσο το mainstream heavy metal. Ο ίδιος όμως δεν έμεινε ποτέ στάσιμος, δεν άραξε στις δάφνες, το αλκοόλ και τις εξαρτήσεις. Πάλεψε με τον καρκίνο και έφτιαξε ένα σωρό επιχειρήσεις, από εταιρεία συντήρησης αεροσκαφών έως ζυθοποιία. Αγωνίστηκε σε αληθινά ματς πυγμαχίας, σε διεθνές επίπεδο. Έχει πλήρη επάρκεια πτήσης ως πιλότος επιβατηγών αεροσκαφών. Εκτός από τραγουδιστής, είναι συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας. Με άλλα λόγια, είναι μια προσωπικότητα δαιμονικά πολυδιάστατη -με bonus προσόν το χάρισμα και την τεράστια εμπειρία στο πώς να γητεύει τους αλαλάζοντες φαν από σκηνής.


Το σόου που θα δώσει ο Bruce στο Παλλάς είναι τυποποιημένο, καθώς επαναλαμβάνεται οπουδήποτε εμφανίζεται στο πλαίσιο της περιοδείας του. Η παράσταση φέρει τον τίτλο What does this button do? An evening with Bruce Dickinson - Featuring Q&A («Τι κάνει αυτό το κουμπί; Μια βραδιά με τον Bruce Dickinson - Με δυνατότητα ερωταποκρίσεων»). Κατ' ουσίαν πρόκειται για δραματοποιημένη αναπαράσταση αποσπασμάτων από την ομότιτλη αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο που ενδεχομένως αξίζει τον κόπο να διαβάσει όποιος αναζητά μαρτυρίες από το μέτωπο της πιο άγριας εποχής της ποπ κουλτούρας και εντρυφεί στο αυθεντικό ροκ εν' ρολ -υπό την ευρεία έννοια.

Στην παράσταση που έχει ετοιμάσει ο Bruce Dickinson, μαζί με το δεύτερο μέρος των απρόβλεπτων, μη σκηνοθετημένων ερωτήσεων από το κοινό, κανείς δεν πρόκειται να περάσει έστω και μία στιγμή ανίας. Το ερώτημα είναι εάν θέλει να παρακολουθήσει ένα σόου πνευματώδους, χιουμοριστικής κ.λπ. stand up comedy, με τους Maiden χωρίς τους Maiden. Με το να ακούει τον Dickinson και να μην τον ακούει, μιας και είναι βέβαιο ότι στα αφτιά όσων προσέλθουν στο Παλλάς θα βουίζουν τα γνωστά: Hallowed Be Thy Name, The Number of the Beast, Aces High, Fear of the Dark, Run to the Hills. Και, φυσικά, Tears of the Dragon.

An Evening With Bruce Dickinson - 2019 Tour


Εάν τελικά επιλέξει κάποιος να μείνει με τις εφηβικές του αναμνήσεις από τότε που έραβε σήματα των Maiden σε προσεκτικά ξεβαμμένα και επιμελώς ξηλωμένα τζιν τζάκετ, τότε υπάρχει κι άλλη παρηγοριά: Ένας άλλος Bruce. Δηλαδή όχι «ένας άλλος Bruce», αλλά «Ο» Bruce, το Μεγάλο Αφεντικό της ροκ, ο Bruce Springsteen. Το δικό του αυτοβιογραφικό σόλο, μια παράσταση που απέφερε κέρδη 113 εκατ. δολαρίων στο Μπρόντγουεϊ, είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του Netflix. Στα 70 του χρόνια πια, με τις εμφυτεύσεις και τις βαφές του επί κεφαλής, ο Springsteen είναι όσο βροντόσαυρος και όσο συγκινητικός γίνεται -με έμφαση στο «συγκινητικός». Εξομολογείται, αυτοσαρκάζεται, διηγείται την περιπέτειά του και ερμηνεύει τα αμέτρητα hit του με ειλικρίνεια και πάθος. Το σόου του «Boss» μπορεί για κάποιους να είναι αφόρητα επώδυνο, καθώς μοιραία παραπέμπει στο χρόνο που περνά αλύπητα. Για άλλους μπορεί να είναι απλώς ένα αριστούργημα.

Κλείσιμο
Springsteen on Broadway | Official Trailer [HD] | Netflix


Και τέλος πάντων, όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες: Δες ένα από τα δύο. Δες και τα δύο. Μη δεις κανένα. Προσωπικά, όποιον και εάν αφορά η άποψη του συντάκτη, έστω και δύσκολα, θα αποφάσιζα να μην δω live τον Dickinson. Πιθανώς να μην πήγαινα ούτε σε μια συναυλία των Maiden ως παλαίμαχων και γεροντο-μεταλάδων. Αλλά γι' αυτό το τελευταίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Springsteen


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
What does this button do? An evening with Bruce Dickinson - Featuring Q&A, στο Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα. Ώρα έναρξής: 20:30. Οι θύρες ανοίγουν στις 19:30. Τιμές εισιτηρίων: VIP - 90€, Κεντρικά άνω θεωρεία 75€, Κάτω διάζωμα (Πλατεία) 49€, Άνω Διάζωμα (Εξώστης) 39€.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.ticketmaster, www.highpriority.gr, Τηλ. 210 89 38 111, Δίκτυο καταστημάτων Public
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης