Ένας μαέστρος - σούπερ σταρ έρχεται στην Αθήνα

Ένας μαέστρος - σούπερ σταρ έρχεται στην Αθήνα

Ο διάσημος Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις  29 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εσεμπαχ__ΚΟΑ
«Το καθήκον του αρχιμουσικού, είναι να αναδείξει την υψηλή ποιότητα των αριστουργηματικών συνθέσεων»: αυτή είναι η βασική πεποίθηση του διάσημου Γερμανού μαέστρου Κρίστοφ Έσενμπαχ,ο οποίος θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), στις 29 Ιανουαρίου, στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Και δεν μένει μόνον στα λόγια καθώς σε κάθε του συναυλία υπηρετεί το εκάστοτε μουσικό έργο με όλες του τις δυνάμεις.

Στην αθηναική του ζωντανή εμφάνιση ο πολυβεραβευμένος αρχιμουσικός και πιανίστας - έχει αποσπάσει ένα Γκράμι και πολλά ακόμη διεθνή βραβεία - θα αναμετρηθεί με το απαιτητικό ρεπερτόριο δύο σπουδαίων μουσουργών, του Μπετόβεν και του Μάλερ δεδομένου ότι τα έργα τους αποτελούν κεντρικούς θεματικούς άξονες του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος της ΚΟΑ.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με την μεγαλειώδη Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, η οποία διακρίνεται για την έντονη δραματικότητα, αλλά και την υψηλή συναισθηματική ένταση και θα συνεχιστεί με το θεμελιώδες -για το πιανιστικό ρεπερτόριο- Πέμπτο Κοντσέρτο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, γνωστό και ως Αυτοκρατορικό. Πρόκειται για ένα έργο έντονης εκφραστικότητας και ιδιαίτερων σολιστικών απαιτήσεων, το οποίο θα αποδώσει ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος.

«Η κλασική μουσική δεν χρειάζεται υπερασπιστή, γιατί μιλά για τον εαυτό της και το ακροατήριο έχει πλήρη επίγνωση. Ο ρόλος των ερμηνευτών είναι να παίζουν καλά. Επίσης, πιστεύω ότι οι σπουδαίοι συνθέτες πρέπει να επανεξετάζονται και να επαναπροσεγγίζονται ανά πάσα στιγμή. Οι μουσικοί πρέπει να γνωρίζουν πώς να επαναφέρουν τα έργα τους στο προσκήνιο, γιατί ο κόσμος μπορεί να κινείται και τα πράγματα ν’ αλλάζουν, αλλά αυτοί οι δημιουργοί συνεχίζουν να έχουν
κάτι να πουν» σημειώνει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κορυφαίου μαέστρου ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα των παιδιών - προσφύγων δεδομένου ότι και ο ίδιος είχε βιώσει στο παρελθόν τον πόνο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης