Άρωμα Κούβας στο Γαλάτσι


Η παράσταση «Pasiόn de Buenavista» θα φιλοξενηθεί  στις 18 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Buena_Vista_1

Οι ζωντανοί θρύλοι της μουσικής, οι παθιασμένοι χοροί, οι εξωτικές εικόνες και οι αξέχαστες μελωδίες θα παρασύρουν το αθηναικό κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι στην μακρινή Κούβα. Όλα αυτά θα συμβούν στις 18 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου όπου θα φιλοξενηθεί η παράσταση «Pasiόn de Buenavista».

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σόου με την συμμετοχή της θρυλικής ορχήστρας "Buena Vista Band", που αποτελείται από δεξιοτέχνες μουσικούς αλλά και διάσημα ταλέντα από την Κούβα και του χορευτικού συγκροτήματος «El Grupo de Bailar» όπου δραστηριοποιούνται βραβευμένοι χορευτές. Ο χορός, άλλωστε, είναι το Α και το Ω στη ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Κούβα. Είναι σαν να έχουν γεννηθεί χορεύοντας. Και μάλλον έτσι είναι. Η Κούβα γεννιέται χορεύοντας τον χορό της ζωής..Σαράντα συνολικά άτομα επί σκηνής, τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές, φορώντας 150 διαφορετικά κοστούμια, επιδίδονται σε ένα ξέφρενο κουβανέζικο γλέντι στουςρυθμούς του οποίου είναι αδύνατο να αντισταθεί κανείς. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως ηπαράσταση έχει γίνει δεκτή με εξαιρετικά θετικές κριτικές όπου κι αν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ανά τον κόσμο.

Η μουσική και ο χορός είναι η ουσία της ζωής στην Κούβα. Εδώ και χρόνια οι Κουβανοί προσπαθούν να τελειοποιήσουν αυτή την τέχνη με στίοχο να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ακολουθούν πιστά όσα έλεγε ο διάσημος εθνικός ποιητής τους, Χοσέ Μαρτί: “Κάθε ανθρώπινο ον έχει μέσα του έναν ιδανικό άνθρωπο, όπως ακριβώς κάθε κομμάτι μαρμάρου περιέχει σε ακατέργαστη μορφή ένα άγαλμα τόσο όμορφο όσο αυτό του θεού Απόλλωνα που έφτιαξε ο Έλληνας Πραξιτέλης…”

Η Ρούμπα, το Μάμπο, το Τσα Τσα Τσα και η Σάλσα έχουν κάνει την Κούβα διάσημη σε όλο τον κόσμο. Τα κρουστά ήταν αρχικά τα μόνα μουσικά όργανα της παραδοσιακής κουβανέζικης μουσικής. Όμως με τον καιρό προστέθηκαν και τα μελωδικά όργανα. Το Son, ένα αφρο-ισπανικό ιδίωμα με ανάκατες σπανιόλικες κιθάρες, αφρικάνικες marimbulas (στο ρόλο του μπάσου) και μιγαδικά bongó, έφτασε στην Αβάνα προερχόμενο απ΄την ανατολική Κούβα για να σαρώσει ολόκληρη την κουβανέζικη λαϊκή μουσική και να την ξαναστήσει σε εντελώς καινούρια βάση.

Οι μουσικοί της Αβάνας το υποδέχθηκαν ενθουσιωδώς, μα και το εμπλούτισαν. Έχει εφευρεθεί από τους αγρότες και τους εργάτες της ζάχαρης στο Σαντιάγκο της Κούβας τη δεκαετία του 1920. Παράλληλα με την μαζική και γρήγορη εξάπλωση του Son προστέθηκαν περισσότερα όργανα, όπως το μπάσο, τα bongos και τρομπέτες. Όλα μαζί οδηγούν σε ένα πολύπλοκο, πολυρυθμικό συνδυασμό γεμάτο πάθος και αυθεντική χαρά. Υπάρχουν, βέβαια, και οι όμορφες ταξιδιάρικες και μελαγχολικές παλάντες ενώ σε περιόδους επανάστασης, οι στίχοι άλλαξαν και χρησιμοποιήθηκαν για εμψύχωση και βοήθεια στον αγώνα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Κλείσιμο
Πλατεία και κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
Vip Ζώνη: Κανονικό 54 Ευρω
Α Ζώνη: Κανονικό 44 Ευρω
Β Ζώνη: Κανονικό 36 Ευρω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης