Η Σχολή Aργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συμμετέχει στο Athens International Jewellery Show

Η Σχολή Aργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας συμμετέχει στο Athens International Jewellery Show

Ανοίγει τις πύλες της αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo, και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα. 

diek-athens-show-01
Το Δημόσιο ΙΕΚ Aργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας θα συμμετετέχει στο Athens International Jewellery Show, τη σημαντικότερη ετήσια συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στο Metropolitan Expo και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα.

Σε έκθεση κοσμήματος η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας


Από το 2013, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ με την ειδικότητα «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» και διδάσκει σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Κύριος άξονας του προγράμματος σπουδών είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει τη διδασκαλία χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος, παραδοσιακού και μοντέρνου, κατασκευή μοντέλου και σχέδιο κοσμήματος.Η φοίτηση είναι διετής και η διδασκαλία πραγματοποιείται σε τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις, ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετοχές σε διάφορους σχολικούς ή αργυροχρυσοχοϊκούς διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις.

S2
Κλείσιμο

Στη μεγάλη έκθεση της Αθήνας το ΔΙΕΚ Στεμνίστας θα συμμετάσχει με δικό του διαδραστικό περίπτερο όπου θα φιλοξενούνται έκθεση των βραβείων των σπουδαστών της αλλά και έργα του ιδρυτής της.

Η συμμετοχή αυτή εξασφαλίστηκε με χορηγία του Δήμου Γορτυνίας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), ενώ το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής υποστηρίζει ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος και το κοινωφελές του Ίδρυμα με προσφορά ενισχυτικής διδασκαλίας καθημερινά στους σπουδαστές καθως και την παροχή υλικών εκπαίδευσης.

Το Athnens International Jewellery Show παρουσιάζει, κάθε χρόνο, τις νέες τάσεις στη μόδα του κοσμήματος σε χρυσό και ασήμι και αναδεικνύει τα πιο σύγχρονα υλικά και τις τεχνοτροπίες που επικρατούν στο χώρο. Στην έκθεση συμμετέχουν κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπροσώπους κοσμημάτων και ωρολογίων και απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, να ανανεώσουν τις εμπορικές τους επαφές και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες με εταιρίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Στόχος της έκθεσης επίσης είναι η προβολή του πρωτότυπου ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού.

sxoli-stemnitsa

Το κτίριο όπου στεγάζεται η Σχολή στη Στεμνίτσα


Ιστορικά η Στεμνίτσα αποτελεί αργυροχρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο με ονομαστούς τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και εδραιώνουν μια μακραίωνη παράδοση στο χώρο της Αργυροχρυσοχοΐας.
Το 1976 οι τεχνίτες Λάμπης Κατσούλης, βραβευμένος για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών, και Αριστείδης Βλαχόγιαννης ξεκινούν τη διδασκαλία της Τέχνης του Αργυροχρυσοχόου σε μια σχολή που τότε ήταν Κέντρο Χειροτεχνίας του ΕΟΜΜΕΧ. Από το 1980 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας ενώ από το 2013 ανήκει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και λειτουργεί ως Δημόσιο ΙΕΚ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης